پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

پیراشکی سیب زمینی


پیراشکی سیب زمینی

● مواد لازم برای ۶ نفر
▪ سیب زمینی متوسط: ۶ عدد
▪ تخم مرغ: ۲ عدد
▪ گوشت چرخ کرده:۲۵۰ گرم
▪ نخود فرنگی: یک استکان
▪ پیاز متوسط: یک عدد
▪ هویج رنده شده : نصف استکان
▪ زعفران: یک چهارم قاشق …

مواد لازم برای ۶ نفر

سیب زمینی متوسط:

۶ عدد

تخم مرغ:

۲ عدد

گوشت چرخ کرده:

۲۵۰ گرم

نخود فرنگی:

یک استکان

پیاز متوسط:

یک عدد

هویج رنده شده :

نصف استکان

زعفران:

یک چهارم قاشق چای خوری

نمک:

به تعداد کافی

روغن آب کرده:

نصف لیوان

جوش شیرین :

یک چهارم قاشق چای خوری

رب گوجه فرنگی:

نصف استکان.

طرز تهیه

پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید سپس گوشت چرخ کرده را به آن بیفزایید تا کمی سرخ شود، در مرحله بعد رب گوجه فرنگی، نمک، هویج و نخود را اضافه و پس از کمی تفت دادن گاز را خاموش کنید.سیب زمینی های آب پز شده را رنده کنید، کمی نمک، زعفران ، تخم مرغ و جوش شیرین به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید به اندازه یک تخم مرغ از این خمیر را بردارید، آن را پهن کنید و وسط آن یک قاشق مرباخوری از مخلوط گوشت سرخ شده ، پیاز، هویج و نخود بریزید و اطراف آن را طوری جمع کنید که به شکل تخم مرغ دربیاید، در ماهی تابه مقداری روغن بریزید و پس از آن که روغن داغ شد پیراشکی ها را سرخ کنید.

پیراشکی را در ظرف بچینید و با فلفل سبز و تربچه تزئین کنید.

- با دست خیس، بهتر می توانید پیراشکی ها را درست کنید.

- پیراشکی ها در روغن پف می کنند در این صورت شعله گاز را کم کنید تا وسط پیراشکی ها هم بپزد.

ارزش غذایی پیراشکی سیب زمینی

به گفته کارشناس تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت استان، مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی، نشاسته است که به طور معمول ۹ تا ۲۵ درصد آن را تشکیل می دهد.

«اصغری»با بیان این که سیب زمینی برای تأمین انرژی ماده مفیدی است و نسبت به غلات کمتر تحت تأثیر آفات قرار می گیرد، گفت: سیب زمینی تقویت کننده قلب ، محکم کننده لثه، مسکن درد و زخم معده است.سیب زمینی در بین سبزی ها حاوی ویتامین c بالایی است به طوری که هر ۱۰۰ گرم سیب زمینی ۲۰ تا ۲۵ میلی گرم ویتامین c دارد.وی اضافه کرد: ویتامینc موجود در سیب زمینی از خون ریزی لثه جلوگیری می کند اما آن چه باید به آن توجه داشت این است که مقدار زیادی از ویتامین c و سیب زمینی در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب هدر می رود.وی ادامه داد: برای این که سیب زمینی ویتامین c کمتری از دست بدهد باید آن را در مقادیر کم خریداری و نگه داری کرد و علاوه بر این برای حفظ ویتامین c سیب زمینی باید آن را با پوست پخت.وی توصیه کرد: برای پخت اول آب را در ظرف جوش آورد و سپس سیب زمینی ها را در آن انداخت.

پس از پخت، باید سیب زمینی ها را از آب خارج کرد و نباید اجازه داد که سیب زمینی ها در آب گرم بمانند.وی گفت: سیب زمینی علاوه بر ویتامینc، حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم است و سیب زمینی پخته یا کباب شده با پوست ، بیشترین مقدار ویتامین ها را دارد.به گفته کارشناس تغذیه و رژیم درمانی، سیب زمینی حاوی مقادیر زیادی ویتامینB۶ است به طوری که یک فنجان سیب زمینی پخته ۲۱ درصد ویتامین B۶ مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند.

وی می افزاید: بسیاری از آنزیم های بدن به خصوص آنزیم هایی که در تبدیلات پروتئینی درگیر هستند به ویتامین B۶ نیاز دارند.

وی به ورزشکاران توصیه کرد، برای آمادگی و بازسازی بدن خود از ویتامین B۶ استفاده کنند و توجه داشته باشند که این ویتامین برای آن ها حیاتی و لازم است که در رژیم غذایی ورزشکاران قرار گیرد. به گفته وی ویتامین B۶ در جلوگیری از سرطان هم مفید بوده و بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفته ای یک بار سیب زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاسته ای کنند