شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

گزارش فیفا از تیم ملی فوتبال بانوان ایران


گزارش فیفا از تیم ملی فوتبال بانوان ایران

سایت رسمی فیفا در گزارشی درباره بازی های زنان مسلمان نوشت هر چهار سال یك بار زنان مسلمان و غیرمسلمان در هجده رشته ی ورزشی با هم رقابت می كنند و فوتسال نیز یكی از این رشته ها است

سایت رسمی فیفا در گزارشی درباره بازی های زنان مسلمان نوشت: هر چهار سال یك بار زنان مسلمان و غیرمسلمان در هجده رشته ی ورزشی با هم رقابت می كنند و فوتسال نیز یكی از این رشته ها است. به غیر از ایران، آمریكا ، بریتانیا، آلمان و روسیه سی و شش كشور جمعا در این دوره از مسابقات شركت كرده اند. فدراسیون ورزش های زنان اسلامی پیش از شروع این رقابت ها از فیفا برای تشكیل كلاس های دوره ای داوران فوتسال دعوت كرد و فیلیپا سانتوس مدرس این كلاس ها و تنها زن داور رقابت های لیگ فوتبال مردان پرتغال ، یكی از زنان جوانی است كه به این رشته ی ورزشی شدیدا علاقه مند است.

یكی از وظایف فیلیپا توضیح در مورد تغییرات قوانین فوتسال است كه توسط كمیته ی فوتسال فیفا انجام گرفته است. او می گوید:« آنها این تغییرات را پذیرفته اند.»

فیلیپا در این دوره از كلاس ها سیزده زن ایرانی را آموزش داد. همگی آنها داوران غیر حرفه ای بودند كه یا در حال درس خواندن هستند یا در جایی فعالیت دارند اما علاقه آنها فوتبال به ویژه فوتسال است. یك نمونه بارز نادره- زن سی و یك ساله ای است كه مدعی است زمانی مجذوب فوتبال شده كه با پدرش برای تماشای یك دیدار به ورزشگاه محلی رفته است. از آن به بعد یكی از آرزوهای او حضور در زمین فوتبال بوده است. اما رویای او زمانی به حقیقت پیوست كه فدراسیون فوتبال ایران از تشكیل تیم فوتسال زنان حمایت كرد. پس از شش سال او به یك داور تبدیل شده و كارمند پاره وقت فدراسیون فوتبال شده است.

اما پس از گذشت چند ماه فدراسیون، هدایت تیم ملی فوتسال زنان را به یك مربی برزیلی داد تا بتواند سطح تكنیكی بازیكنان ایرانی را افزایش دهد. او با غرور می گوید:« انتظار نداشتم كه سطح آنها خیلی بالا باشد. شما به ندرت می توانید بازیكنانی با تكنیك بازیكنان برزیلی را پیدا كنید. اما دختران ایرانی به سرعت رشد كردند.»

لیلا، ندا، سهیلا و مهناز از نقاط مختلف مثل تهران، كرمانشاه و بندرعباس جمع شده اند. زندگی آنها كاملا با یكدیگر متفاوت است. لیلا در آژانسی مسافرتی در تهران كار می كند. ندا دانشجوی دانشگاه است در حالی كه مهناز یك معلم ورزش است. علاقه آنها به فوتبال با حمایت پدرها و برادرانشان رشد كرده. پیش از پیوستن آنها به تیم ملی دختران جوان در حیاط منازلشان به فوتبال بازی كردن می پرداختند. زمانی كه آنها تمرین می كنند یا مسابقه می دهند تنها زنان اجازه حضور در سالن های ورزشی را دارند.



همچنین مشاهده کنید