دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

آلودگی میکروبی کاتترهای وریدی بیماران ICU و عوامل مرتبط با آن


آلودگی میکروبی کاتترهای وریدی بیماران ICU و عوامل مرتبط با آن

با توجه به شیوع عفونت بیمارستانی و عوارض شناخته شده آن و وجود گزارشات مبنی بر وجود آلودگی کاتترهای وریدی بیماران در بخش ICU بیمارستان شهید بهشتی کاشان سال ۱۳۷۹ انجام گرفت

● سابقه و هدف:

با توجه به شیوع عفونت بیمارستانی و عوارض شناخته شده آن و وجود گزارشات مبنی بر وجود آلودگی کاتترهای وریدی بیماران بستری و به منظور تعیین شیوع آلودگی میکروبی کاتترهای وریدی و عوارض مرتبط با آن و میزان مقاومت آنها به آنتی بیوتیکهای رایج، این تحقیق روی افراد بستری در بخش ICU بیمارستان شهید بهشتی کاشان سال ۱۳۷۹ انجام گرفت.

● مواد و روشها:

تحقیق به روش توصیفی روی بیمارانی که به طور مستمر مراجعه و کاتتر آنها به هر دلیل خارج می شد، انجام گرفت. ۳ سانتی متر پلاستیکی آن با روش آسپتیک جدا شده و داخل لوله محتوی تابوگلیکولات انداخته می شد و در صورت رشد نمونه تا ۷ روز، بر روی محیط آگار پاساژ داده می شد، نوع باکتری رشد کرده مشخص شده و آنتی بیوگرام انجام می گردید. نقش سن، جنس، طول مدت استفاده از کاتتر و مدت اقامت در ICU، فلبیت محل کاتتر و موقعیت مکانی کاتتر به عنوان عوامل مرتبط با بروز آلودگی تعیین گردید.

● یافته ها:

در این پژوهش از ۱۰۰ کاتتر داخل عروقی کشت داده شده که از ۳۶ بیمار جدا شده بود. میزان آلودگی ۲۹% بود. از این میان، استافیلوکوک کواگولاز منفی به میزان ۱۸% شایعترین باکتری در کشتها بود. سن، طول مدت بستری، طول مدت استفاده از کاتتر و وجود فلبیت و موقعیت مکانی کاتتر روی آلودگی نقش نداشته اند (NS).

● نتیجه گیری و توصیه ها:

گرچه استافیلوکوک کوآگولاز منفی در اکثریت موارد عامل عفونت بالینی نمی باشد و در اثر آلودگی با فلور پوست ایجاد می شود و شیوع واقعی آلودگی کاتترها کمتر می گردد (۱۱%) باز هم آلودگی میکروبی کاتترهای وریدی مساله ای جدی است که بررسی علت یا علل واقعی آن توصیه می گردد.

عنوان فایل
آلودگی میکروبی کاتترهای وریدی بیماران ICU و عوامل مرتبط با آن application/pdf
aloodegie microbi.pdf
897 KB
دانلود

علیرضا شریف

امیرحسین امامی

طاهره مازوچی

سیدغلام عباس موسوی

جواد وردی

مصطفی یارندی

محمدرضا شریف