شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
چگونـه با اسـترس های زنـاشویـی کنـار بیاییـم
براساس نتایج چندین مطالعه، رضایت نداشتن زوج از زندگی مشترک ممکن است باعث افزایش استرس در آنها شود و سلامتشان را به خطر بیندازد. گرچه این یافتهها ثابت نمیکند...
ازدواج خوب باعث سالم ماندن فرد و ازدواج بد باعث بیماری میشود، اما شکی نیست ازدواج نامناسب، میتواند از نظر روانی برای زنان یا مردان مشکلساز باشد، بنابراین اگر جزو زوجهایی هستید که روابط روزمرهتان پر از استرس، دعوا یا بیتوجهی به همسرتان است، فراموش نکنید هر روز سلامتتان را در معرض خطر قرار میدهید و لازم است نکتههای کلیدی را برای رفع آن فرا بگیرید.
۱. هر زوجی در زندگی زناشویی با مشکلاتی روبرو میشود و گاه این مشکلات میتواند روابط را تحتتاثیر قرار دهد اما اگر درباره آنها با همسرتان صحبت نکنید، باعث بروز اختلاف و فاصله گرفتن شما از همسرتان خواهد شد. پس همه چیز را درون خود نگهندارید و درونگرا نباشید. با همسرتان در مورد مسایل جزیی هم صحبت کنید و به دنبال راهحلی برای رفع آنها باشید. فراموش نکنید همین مشکلات کوچک به مرور به مشکلات بزرگی تبدیل میشوند که میتواند برایتان مشکلساز شود. معمولا افرادی که در خانوادهای بزرگ شدهاند که در آن بهراحتی احساسات بیان میشده، دارای این خصوصیت اخلاقی هستند و درباره مشکلاتشان با دیگران صحبت میکنند. آنها بعدها در زندگی زناشویی نیز میتوانند بهراحتی و به نحوی سازنده با همسرشان ارتباط کلامی برقرار کنند اما بسیاری از افراد در دوران کودکی این مهارتهای ارتباطی را نیاموختهاند و به ابزارهایی نیاز دارند که بتوانند درباره موضوعات حساس سخن بگویند.
راهحل: بهتر است والدین از همان ابتدا به کودکشان مهارتهای ارتباطی و نحوه صحبت کردن را بیاموزند. اگر جزو کسانی هستید که این مهارتها را نیاموختهاید درصدد بهبود مهارتهای ارتباطیتان باشید. میتوانید کتابهایی که در این مورد نوشته شدهاند مطالعه کنید یا مشاوره بگیرید.
۲. بیشتر زوجها قبل از ازدواج، زمانی را برای صحبت با هم در نظر میگیرند، اما با شروع زندگی مشترک، معمولا این کار بهمرور به فراموشی سپرده میشود درحالی که بیشتر مشکلات برخی از زوجها به علت بیان نکردن حرفهایشان است. چنین زوجهایی به جای درست گوش دادن حتی در مورد کوچکترین و سادهترین مسایل نیز نمیتوانند با هم گفتوگو کنند زیرا با شنیدن یک کلمه، ممکن است تحریک شوند و از ادامه بحث امتناع میکنند. اگر یکی از طرفین احساس کند حرفش شنیده نمیشود، حتی درباره خصوصیترین مسایل نیز با شریک زندگیاش صحبت نمیکند درحالی که نتایج مطالعهها نشان میدهد اگر زن یا مرد احساس کنند طرف مقابل به حرفهایش گوش میدهد، ارتباط کلامی عمیقتری بین او و همسرش شکل میگیرد.
راهحل: حداقل ۱۰ دقیقه در روز با همسرتان صحبت کنید. برای اینکه هنگام صحبت دچار مشکل نشوید، با یکدیگر به توافق برسید در نوبتهای ۳ تا ۵ دقیقهای بدون قطع حرف دیگری، به سخنان هم گوش کنید، البته با جان و دل.
۳. زوجهایی که درگیر مشاجرههای حلوفصل نشده هستند و احساساتشان سرکوب شده، اغلب به جای اینکه در فکر بهبود روابط باشند، به دنبال مقصرند درحالی که مقصردانستن یکدیگر نهتنها مشکلی را حل نمیکند، بلکه باعث میشود اختلافها بالا بگیرد. مشکل اصلی این زوجها ندانستن علت اصلی اختلافهاست و بیشتر به مسایل حاشیهای و بیارزش توجه میکنند و برای مبراکردن خود در پی مقصردانستن دیگری هستند.
راهحل: اگر از این زن و شوهرها هستید، سعی کنید موضوع اصلی را که بر سر آن نزاع پیدا کردهاید، بیابید. از خودتان سوال کنید چه چیز یا رفتار چه کسانی میتواند در شکلگیری این اختلافها تاثیرگذار باشد؟ هنگامی که متوجه شدید، میتوانید در پی تغییر الگوهای فکری و رفتاریتان باشید. اگر هم دخالت غیرمستقیم یا مستقیم دیگران روابطتان را خدشهدار میکند، اجازه دخالت در زندگی مشترکتان را به آنها ندهید.
۴. گاهی وقتی زوجی در زندگی زناشویی به دلیل مسایل مختلف دچار اختلافنظر یا مشکل میشوند و روابطشان تحتتاثیر قرارمیگیرد، بلافاصله درصدد بهبود روابط برمیآیند یا اینکه با این تصور که گذر زمان مشکلشان را حل میکند، برای مدتی (هر چند طولانی) آن را نادیده میگیرند. اگر برای بهبود وضعیت و تحکیم روابط، عجولانه دست به هر کاری میزنید، بهتر است بدانید گاهی عجولانه تصمیم گرفتن وضعیت را بدتر میکند به خصوص اگر در این مورد تلاش کردهاید و نتوانستهاید بهتنهایی اوضاع زندگی مشترکتان را بهبود بخشید. البته بیاهمیت تلقیکردن ماجرا برای مدت طولانی هم بهگونهای میتواند وضعیت را وخیمتر کند.
راهحل: برای حل مشکلات به یکدیگر فرصت بدهید. در این مدت زمان، قدمهایی هر چند کوچک برای حل مسایل بردارید و اگر رفتارتان نامناسب است، درصدد تغییر آن باشید. این تغییرها ممکن است آهسته رخ دهد، اما نگران نباشید. یک تغییر کوچک میتواند تاثیر بزرگی در شروع بهبود یک الگوی ارتباطی باشد. برای اینکه حس اعتماد دوباره شکل بگیرد و دلخوریها برطرف شود، کمی به زمان نیاز است. اگر تلاش کردهاید و نتوانستهاید، چه اشکالی دارد مشکلتان را با یک مشاور در میان بگذارید؟ معمولا مراجعه به مشاور، آخرین اقدامی است که زوجها انجام میدهند اما بهتر است در همان ابتدا که حس میکنید توانایی حل مشکلات را ندارید، مشاوره بگیرید تا مشکلاتتان افزایش نیابند.
منبع: WebMD
ترجمه: راضیه پاشایی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست