یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
خودروهای هم قیمت پراید در هند کدامند؟
پراید، یکی از اولین محصولات کیا موتورز بود که نزدیک به دو دهه قبل میهمان مشتریان ایرانی شد و اتفاقا استقبال خوبی از آن به عمل آمد.اما این خودروی محبوب به تدریج کیفیت خودش را از دست داد.امانه تنها خط تولید آن متوقف نشده است بلکه قیمت آن بالاتر رفته است.
یکی از ادعاهای خودروسازان داخلی برای فرار از شکایات به حق مردم در خصوص قیمت بالا و کیفیت پایین خودروهای داخلی این است که در هیچ نقطه ای از این عالم خودرویی به مانند پراید نمی یابید که اینقدر ارزان بوده و به این اندازه نیز مجهز باشد! یعنی در رده قیمتی زیر 25 میلیون تومان، تنها گزینه مناسبی که برای شما خریداران ایرانی وجود دارد همین خودرو است و بس.
در اینجا برای آنکه این دعوی را به چالش گیریم، نه بازار آمریکا و یا اروپا و یا حتی کشورهای حوزه خلیج فارس و…، بلکه بازار یک کشور درحال توسعه و مشمول تعرفه های بالا را مبنای پژوهش خود قرار داده ایم.
بازاری که در آن سالانه میلیون ها دستگاه خودروی نو تولید و معامله می شود؛ و آن بازار هم جایی نیست جز کشور هندوستان. یکی از ارزان ترین مکان ها جهت خرید خودرو در دنیا.
در سال 2014 میلادی، نزدیک به 3.2 میلیون دستگاه خودرو از زیر دست سازندگان هندی روانه بازار شد. این میزان از تولید، جایگاه ششمین خودروساز برتر گیتی را از آن هند نموده است.
صنعت خودرو در این دیار تحت حمایت کامل و فراگیر دولت قرار دارد و از همین رو برای ورود خودروی کامل (CBU) تعرفه 60 درصدی و برای ورود قطعات منفصله (CKD) تعرفه 30 درصدی برقرار و جاریست.
اما وضع این تعرفه مانع از رقابت و شکوفایی در این حرفه نشده و در حال حاضر کمپانی های مشهور و به نامی همچون سوزوکی، هوندا، تویوتا، شورولت، فورد و رنو و نیسان و… دوشادوش برندهای داخلی این کشور از جمله تاتا و ماهیندرا مشغول به کارند.
دستمزدهای پایین و بهره وری بالای خودروسازان هندی موجب شده که بهای خودرو در این کشور بسیار پایین تر از میانگین جهانی آن باشد و به همین دلیل نیز خودروهای مدرن با قیمت بسیار پایینی به خریداران فروخته می شوند که گاهی تصور آن نیز دور از ذهن است.
نکته جالب اینجاست که بخش اعظم قطعات این خودروها هم توسط سازندگان هندی تأمین می گردد که گاهی میزان آن از 90 درصد (خودروی کامل) نیز فراتر می رود؛ و مهم تر از همه، مشارکت با خودروسازان خارجی، هیچ لطمه ای به اشتغال کارگران در هند وارد ننموده و مطابق برخی آمارها تنها در شرکتی همانند ماروتی که به تولید محصولات سوزوکی اشتغال دارد، نزدیک به هفت هزار تن مشغول فعالیت اند.
هم اکنون، شرکت ماروتی از ظرفیت تولیدی معادل 1.5 میلیون دستگاه در سال برخوردار است و بنا به ادعای وب سایت آن، هر 12 ثانیه یک دستگاه خودرو از خط تولیدش خارج می شود! و تاکنون هم به 125 کشور دنیا من جمله آلمان، فرانسه و ایتالیا و بریتانیا و… صادرات داشته است.
در سطور ذیل، چند نمونه از خودروهای ارزان قیمت ساخت هند که از بهایی زیر 25 میلیون و نزدیک به پراید برخوردارند را به شما معرفی می کنیم. البته پیش از هر چیز توضیح چند نکته را لازم می دانیم:
1 – تمامی خودروهایی که نامشان در این لیست آمده از جدیدترین نسخه های شرکت خود بوده و مدل هایی به روز هستند و همانند پراید نمونه ای از رده خارج محسوب نمی شوند، پس پراید با سی سال سن، به لحاظ تکنولوژی و نیز بهره گیری از استانداردهای امروزی به هیچ عنوان قابل قیاس با خودروهای ذیل نیست و اگر در این میان مقایسه ای هم بینشان صورت می گیرد تنها درزمینهٔ قیمت است. (تاریخ معرفی پراید به بازارهای جهانی سال 1986 میلادی و یا اواخر سال 1364 شمسی است)
2 – تمامی این خودروها تحت نظارت کمپانی مادر تولید شده و از قابلیت صادرات برخوردارند. مثلاً امروزه هیوندای i10 ساخت هند به اروپا صادر می شود و یا انواع محصولات سوزوکی و فورد و… از مبدأ این کشور روانه اقصی نقاط دنیا می گردند.
3 – شاید از نظر شما خوانندگان عزیز، وجود برخی از تجهیزات در خودروهای ذیل امری بدیهی و پیش پاافتاده به نظر آید، ممکن است دراین باره حق با شما باشد ولی درعین حال این قضیه را هم فراموش نکنید که مبحث ذیل در مورد خودروهای ارزان و هم رده های قیمتی پراید است و نه خودروهایی همچون هیوندای الانترا و…
4 – در بازار هند، تیپ های پایه هر خودرو از حداقل امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی برخوردارند و حتی برخی از آن ها فاقد کیسه هوای ایمنی و قفل مرکزی هستند.
به همین سبب نیز در این متن تیپ هایی از یک خودرو را ملاک سنجش خود قرار دادیم که لااقل به یک عدد کیسه هوا مجهز بوده اند و از همین رو تیپ های فاقد کیسه هوا، حتی علیرغم وجود تجهیزاتی بیش از پراید در آن ها، از لیست ذیل حذف شدند.
5 – در متن پیش رو تا حدی سلایق هم وطنانمان نیز لحاظ شده است. مثلاً در حال حاضر، ارزان ترین خودروی بازار هند، تاتا نانو نام دارد که از بهای پایه ای معادل 199 هزار روپیه و یا در حدود سه هزار دلار برخوردار است.
بی تعارف می توان گفت که این خودرو با پیشرانه ضعیف 0.6 لیتری (37 اسب بخاری) و سیمای عجیب وغریب خود! حتی در صورت ورود به ایران از کمترین اقبال در نزد هم وطنانمان برخوردار خواهد شد و از همین رو نیز در لیست ذیل، ذکری از آن نشده است.
توضیح:نرخ خرید و فروش هر روپیه هندوستان در بازار آزاد ایران بین 50 تا 54 تومان است و قیمت خودروها هم به طور مستقیم به تومان تبدیل شده است.
ماروتی سوزوکی آلتو 800
تولید این خودرو در سال 2012 میلادی در هند آغاز شد و نسخه فعلی هم نسل دوم این خودرو به شمار می آید. این خودرو از پراید کمی کوچک تر بوده و از طول 3.4 متری برخوردار است و در کلاس خودروهای KEI طبقه بندی می گردد.
پیشرانه سه سیلندر به کار رفته در آن، از 0.8 لیتر حجم برخوردار است و توان خروجی این پیشرانه هم معادل 48 اسب بخار و گشتاورش معادل 69 نیوتن متر است.
این خودرو در تیپ پایه یا std با بهایی معادل 253 هزار روپیه یا در حدود 13/7 میلیون تومان فروخته می شود و تیپ مجهزتر آن که VXi (دارای ایربگ) نام دارد با بهایی معادل 344 هزار روپیه و یا در حدود 18.6 میلیون تومان قیمت گذاری شده است. این تیپ از تجهیزات ذیل بهره می برد:
ایربگ راننده – سیستم تهویه مطبوع دستی – داشبورد دو رنگ – قفل مرکزی ایموبلایزر – قفل خودکار درب های خودرو – قفل ایمنی کودک – پشت سری های صندلی جلو و عقب – سیستم تهویه مطبوع – داشبورد دو رنگ – نگه دارنده فنجان در جلو – شیشه های برقی جلو – قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ های جلو – هشداردهنده کاهش سطح مخزن سوخت – سیستم صوتی با قابلیت خوانش صفحات CD + MP3 و پورت USB و AUX و رادیو AM/FM با دو عدد اسپیکر – دستگیره های همرنگ بدنه – ترمز جلو دیسکی – سپرهای همرنگ بدنه و…
ماروتی سوزوکی آلتو K10
توان خروجی این پیشرانه معادل 67 اسب و گشتاور آن نیز برابر با 90 نیوتن متر است. خودروی مذکور در تیپ پایه خود و یا همان LX با بهایی معادل 320 هزار روپیه و یا حدود 17/3 میلیون تومان به فروش می رسد اما مدل مجهزتر آن که (O)VXi نام دارد به بهایی معادل 372 هزار روپیه و یا در حدود 20/1 میلیون تومان فروخته می شود. این تیپ نیز از تجهیزات ذیل برخوردار است:
ایربگ راننده – قفل مرکزی با کلید– ایموبلایزر – سیستم تهویه مطبوع دستی – قفل خودکار درب های خودرو – قفل ایمنی کودک – داشبورد دو رنگ – آینه های داخل اتاق با قابلیت مات شدن به صورت دستی– پشت سری جلو و عقب – نگه دارنده فنجان ها در جلو- شیشه برقی جلو- راهنما بر روی آینه های جانبی- شیشه عقب بخار زدا- آنتن سقفی – چراغ های مه شکن جلو – قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ های جلو- هشداردهنده کاهش سطح بنزین – 2 عدد اسپیکر و سیستم صوتی با قابلیت خوانش CD و MP3 و نیز پورت USB – دستگیره و آینه و سپرهای همرنگ بدنه – ترمز دیسکی جلو و…
گارانتی خودرو:2 سال یا 40 هزار کیلومتر
نحوه خرید تیپ (O) VXi:316 هزار روپیه یا در حدود 17.1 میلیون تومان از بهای خودرو به صورت وام
مبلغ قسط ماهانه:6,897 روپیه و یا در حدود 372 هزار تومان
ماروتی سوزوکی سلریو
این خودرو از پیشرانه ای سه سیلندر به حجم یک لیتر بهره می برد. توان خروجی این پیشرانه معادل 67 اسب بخار و گشتاور آن نیز معادل 90 نیوتن متر است. خودروی مذکور در تیپ پایه و یا LXi در حدود 397 هزار روپیه و یا تقریباً 21.4 میلیون تومان قیمت دارد.
اما تیپ مجهزتر آن که ZXi نام دارد از بهایی معادل 457 هزار روپیه و یا 24.7 میلیون تومان برخوردار است. این تیپ از تجهیزات ذیل بهره مند است:
ایربگ راننده – هشداردهنده بستن کمربندهای ایمنی – سیستم ورود بدون کلید (KEYLESS) – قفل خودکار درب های خودرو– قفل ایمنی کودک – سیستم تهویه مطبوع دستی- خروجی برق 12V – شیشه عقب بخارزدا – آینه های داخل اتاق با قابلیت مات شدن به صورت دستی – آینه جانبی برقی
راهنما بر روی آینه های جانبی – آنتن سقفی- دستگیره درب داخل از جنس کروم – کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان+ CD + MP3 و پورت USB و AUX به همراه اتصالات بلوتوث – هشداردهنده کاهش سطح مخزن باک بنزین – سپرها و دستگیره ها و آینه های همرنگ بدنه – هشداردهنده نیمه باز بودن درب خودرو- 4 عدد اسپیکر و…
داتسون GO
تولید داتسون GO از سال 2014 میلادی در هندوستان آغاز شد و در حال حاضر هم علاوه بر این کشور، در اندونزی هم به تولید می رسد. خودروی مذکور از پلت فرم V نیسان بهره می برد که در مدل های میکرا و مارچ هم به کار گرفته می شوند.
داتسون GO به لحاظ ابعادی از پراید کاملاً بزرگتر است و با طولی معادل 3/78 متر تقریباً هم اندازه پژو 206 هاچ بک است. البته نسخه استیشن با نام GO+ به بازار ارائه می شود. این خودرو با یک پیشرانه سه سیلندر ارائه می شود.
این پیشرانه 1.2 لیتر حجم دارد. توان این پیشرانه هم معادل 67 اسب بخار و گشتاور آن نیز برابر با 104 نیوتن متر است. داتسون GO در حالت پایه و یا تیپ D، معادل 324 هزار روپیه قیمت دارد که تقریباً معادل 17/5 میلیون تومان است ولی مدل مجهزتر آن که تیپ (O)T نام دارد از بهایی معادل 420 هزار روپیه و یا حدود 22/7 میلیون تومان برخوردار است. این تیپ از تجهیزات ذیل بهره می برد:
ایربگ راننده – قفل مرکزی – فرمان الکتریکی حساس به سرعت – ایموبلایزر – قفل ایمنی کودک – سیستم تهویه مطبوع به همراه فیلتر هوای داخل – خروجی برق 12V – آینه های داخل اتاق با قابلیت مات شدن به صورت دستی – فرمان سه پره – شیشه های برقی جلو – ریموت بازکننده درپوش باک بنزین و درب صندوق عقب
تنظیم ارتفاع چراغ های جلو – نمایشگر میانگین مصرف سوخت- 2 عدد اسپیکر- سیستم صوتی به همراه پورت AUX و AUX و نیز آمپلی فایر- نگه دارنده موبایل بر روی داشبورد – جلوپنجره با تریم کرومی – چراغ های هالوژن جلو – برف پاک کن های حساس به سرعت – کامپیوتر سفری – سیستم FOLLOW ME HOME (همراهی با سرنشینان خودرو در هنگام پارک آن در محیط های تاریک که با روشن نگه داشتن چراغ های جلو تا 30 ثانیه پس از پیاده شدن آن ها صورت می پذیرد) – ترمزهای دیسکی خنک شونده در جلو – سپرها و دستگیره های همرنگ بدنه و…
هیوندای EON
پنجمین خودروی این لیست محصولی از هیوندای به نام EON است. طراحی و توسعه این خودرو هم به طور مشترک بین هند و کره صورت پذیرفته است. هیوندای EON یک خودرو مخصوص رفت وآمد درون شهری است و با طولی 3.5 متری خود اندکی از پراید هاچ بک کوچک تر است.
تولید این خودرو از ماه اکتبر سال 2011 میلادی در هند شروع شد و اندکی بعد هم تولیدش در ممالکی همچون فیلیپین، ویتنام و سریلانکا، آغاز گردید. در حال حاضر، خودروی مذکور از دو پیشرانه متفاوت بهره می برد.
یکی از آن دو، نسخه ای سه سیلندر بوده و از حجمی معادل 0.8 لیتر برخوردار است و توان خروجی و گشتاور آن به ترتیب معادل 55 اسب بخار و 75 نیوتن متر است و دیگری هم پیشرانه ای چهار سیلندر می باشد که از حجمی معادل یک لیتر برخوردار و توان خروجی و گشتاور آن به ترتیب معادل 68 اسب بخار و 94 نیوتن متر است.
بهای تیپ پایه این خودرو که D-LITE نام داشته و از پیشرانه ای 0.8 لیتری بهره می برد معادل 311 هزار روپیه و یا در حدود 16/8 میلیون تومان است اما تیپ مجهزتر که با کد SPORTZ ارائه می شود و آن هم نیز از پیشرانه 0.8 لیتری برخوردار است، با بهایی معادل 410 هزار روپیه و یا در حدود 22/1 میلیون تومان عرضه می شود. این تیپ از تجهیزات ذیل بهره می برد:
ایربگ راننده – فرمان الکتریکی حساس به سرعت – سیستم ورود بدون کلید (KEYLESS) – شیشه رنگی – قفل ایمنی کودک – سیستم تهویه مطبوع دستی – خروجی برق 12V – آنتن سقفی – ایموبلایزر – چراغ های مه شکن جلو – آینه های داخل اتاق با قابلیت مات شدن به صورت دستی – داشبورد دو رنگ – نگه دارنده های فنجان در جلو – بازکن درب صندوق عقب از داخل – قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ های جلو – هشداردهنده کاهش سطح سوخت در باک خودرو
نمایشگر تعویض دنده – سیستم صوتی به همراه رادیو AM/FM با قابلیت خوانش CD و MP3 و پورت USB و AUX به همراه دو عدد اسپیکر – سپر و آینه ها و دستگیره های همرنگ بدنه – بازکن درب باک با ریموت – کامپیوتر سفری و…
با نگاهی به قیمت و نیز لیست تجهیزات در خودروهای مذکور، این نکته ثابت می شود که با پولی که صرف خرید یک خودروی پراید می گردد، به راحتی می توان یک خودروی نو، مدرن و با کیفیت را با شرایطی به مراتب سهل و آسان تر، در برخی از ممالک نه چندان پیشرفته خریداری نمود.
کشورهایی که در خودروسازی از رقبای نزدیکمان محسوب می شوند اما با برنامه ریزی صحیح و واقع بینانه و نیز بهره گیری از مدیریت کارشناسی و عالمانه هر روز فاصله شان از ما بیشتر می شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست