جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
بایدهایی پیرامون جلوگیری از عبدالمالکی دیگر
![بایدهایی پیرامون جلوگیری از عبدالمالکی دیگر](/web/imgs/16/119/6ycdr1.jpeg)
شاید هیچگاه سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا و انگلیس و مقامات وهابی مسلک عربستانی و اماراتی گمان نمیکردند جمهوری اسلامی بتواند به این سرعت طومار عبدالمالک و گروهک مخوفش، جندالله، که سزاست جندالشیطانش بنامیم را در هم بپیچد، چه آنکه آمریکاییها و متحدانش پس از گذشت حدود ۸ سال از اشغال افغانستان موفق به دستگیری اسامه بنلادن و ملا محمد عمر نشدهاند.
آنان گمان میکردند« جندالله» با توجه به نابسامانی مرزها و همسایگان شرقی ایران با حرکتهای تروریستی، به کابوسی ابدی برای جمهوری اسلامی و مردم ایران تبدیل خواهد شد.
استان سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و بافت قومی و مذهبی خود بهترین مکان برای فعالیت ریگی و گروهش محسوب میشد.
ریگی اما آنگونه که پدران معنویاش (آمریکا و وهابیون) انتظار داشتند، نتوانست دوام چندانی بیاورد و یا ضربات اساسی به جمهوری اسلامی وارد کند . خبری که بامداد سهشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۸۸ توسط خبرگزاریهای جمهوری اسلامی به نقل از روابط عمومی وزارت اطلاعات به جهان مخابره شد تا موجی از شادی و غرور در میان ملت ایران و البته عصبانیت و ناخشنودی را برای پدران معنوی عبدالمالک به وجود آورد.
اما نکاتی که پس از دستگیری ریگی باید مورد توجه قرار گیرد تا از ظهور یک ریگی دیگر جلوگیری شود، چیست؟ آیا آمریکاییها مجددا دست به بازسازی جندالله میزنند؟ آیا حکومت مرتجع سعودی و امارات بازماندگان جندالله را حمایت خواهند کرد؟ و اقدامات بازدارنده جمهوری اسلامی در این مورد چه خواهد بود؟
نخستین نکتهای که باید مورد توجه قرار گیرد اتمام حجت رسمی با حکومت عربستان، امارات و دولتهای پاکستان و افغانستان و حتی برخی کشورهای آسیای مرکزی است.
پاکستان (که همواره رابطه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی محکمی با ایران داشته و دارد) و افغانستان جمعا یک هزار و ۹۲۳ کیلومتر با ایران مرز مشترک دارد و به واسطه بیسامانی و هرج و مرج داخلی، کانون اصلی شکلگیری حرکتهای تروریستی در منطقه خاورمیانه محسوب میشود.
لذا ضروری است جمهوری اسلامی ضمن مورد توجه قرار دادن اصول متعارف بینالمللی طی قراردادی با این دو کشور حق تعقیب تروریستهایی از قبیل جندالله را در داخل خاک افغانستان و پاکستان برای خود کسب کند و نیروهای امنیتی آنها را به همکاری با خود متعهد سازد.
از سوی دیگر جمهوری اسلامی باید پیوندهای امنیتی و اقتصادی خود را با ترکمنستان، تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان و ازبکستان گسترده کند و از طریق دیپلماسی فرهنگی و قراردادهای امنیتی مانع از نفوذ گسترده وهابیون در این مناطق شود.
دو کشور امارات و عربستان که در جریان دستگیری ریگی بارها موانعی را برای جمهوری اسلامی ایجاد کردهاند به صورت جدی باید پاسخگو باشند؛ ریگی چه رابطهای با دستگاههای امنیتی این کشورها دارد که بارها توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) تا داخل آن کشور ها تعقیب شده است، ریگی که سالانه چندین بار به بهانه «حج» وارد عربستان میشد با کدام گروهها در ارتباط بوده است؟
اما اگر اماراتیها «ریگی» در کفش نداشتند چرا «ریگی» ترجیح داد قبل از رفتن به قرقیزستان سرکی به امارات بکشد ؟
چرا با وجود اخطارهای مکرری که از سوی ایران به خلبان پرواز ریگی برای فرود آمدن در خاک ایران میشد اعتنایی نشد (خلبان اعلام کرد که عدم فرود آمدن فوری او به دستور مقامات اماراتی بوده است) و ایران مجبور شد برای فرود آمدن هواپیما، دو جنگنده اف۱۴ را به پرواز درآورد.
اعراب باید بدانند که امنیت منطقه منوط به امنیت تک تک کشورهای منطقه است اگر قرار است آتشی علیه ایران افروخته شود دود آن مسلما به چشم آنها نیز خواهد رفت.
تکلیف آمریکا و انگلیس و متحدانشان نیز مشخص است، این کشورها با خیمهشببازی که در منطقه ایجاد کردهاند نه تنها موفق به دستگیری بنلادن و ملاعمر نشدهاند بلکه روزانه دهها عراقی و افغان و پاکستانی را به کام مرگ میکشانند (گرچه مطلوب آمریکا آن است که بنلادن هرگز پیدا نشود) باید منتظر ماند که برخی از کشورهای عربی تا کی سرنوشت خود را به دست آمریکاییها میسپارند.
اقدام دیگری که برای جلوگیری از ایجاد « جنداللهی» دیگر باید مورد توجه قرار گیرد پیوند هر چه بیشتر بین شیعه و سنی در منطقه سیستان و بلوچستان است در این رابطه نقش دستگاههای فرهنگی جمهوری اسلامی و «مولویها» و شیوخ و روسای قبایل سنی مذهب بسیار بسیار حائز اهمیت است. هرگونه اختلافی بین شیعیان و اهل تسنن در جنوب شرقی ایران افقی را در برابر چشمان دستگاه استکبار و مرتجعین وهابی ترسیم میکند لذا حرکات تفرقهافکنانه محکوم است باید با عوامل آن به شدت برخورد شود.
از دیگر اقدامات آن است که دستگاههای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی در این مناطق به شدت تقویت شود چنان که هیچ گروهی از اشرار و تروریستها به خود جرات ندهند به فکر خلع سلاح و یا گروگانگیری پاسگاهها بیفتند و یا به راهبندان و راهزنی بپردازند. در همین رابطه ایجاد پایگاه بزرگ نظامی در منطقه به منظور حضور سریع و همه جانبه، کنترل گروههای شرور و تروریستی، حفاظت دقیق از مرزها، زیر نظر داشتن تحرکات دستگاههای امنیتی و نظامی آمریکاییها در منطقه، لازم و حیاتی است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست