سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

زردآلو


درخت زردول بومی نواحی چین می باشد و هنوز هم بصورت وحشی در این مناطق می روید این درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت .
درخت زردآلو تا ارتفاع ۶ متر می رسد برگهای …

درخت زردول بومی نواحی چین می باشد و هنوز هم بصورت وحشی در این مناطق می روید این درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت .

درخت زردآلو تا ارتفاع ۶ متر می رسد برگهای آن مانند قلب نوک تیز و برنگ سبز روشن مایل به زرد می باشد . گلهای زردآلو درشت و برنگ سفید متمایل به قرمز است .

میوه آن گوشتی و زرد رنگ با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان میرسد.

هسته زردآلو صاف ، قهو های و یبضی شکل است در داخل هسته مغز آن قرار درد که طعم آن شیرین و گاهی تلخ می باشد .

ترکیبات شیمیایی زردآلو

ـ آب،موادقندی ،پروتئین،کلسیم،فسفر،سدیم ،پتاسیم،آهن،ویتامین آ،ویتامین ب۱،ویتامین ب۲ ،ویتامین ب۳ ،ویتامین ث،اسید سالسیلیک،مواد نشاسته ای،آلبومین،چربی

خواص دارویی - غذایی

ـ زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است

ـ تصفیه کننده خون است

ـ عروق را باز می کند

ـ ملین است

ـ بوی بد دهان را رفع می کند

ـ تب بر است

ـ بعلت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است

ـ روم مفاصل را برطرف می کند

ـ ضد نرمی استخوان است

ـ برای قلیایی کردن بدن مفید است

خواص درمانی هسته وبرگ زردآلو

ـ مغز هسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و برگ و گل آن سرد و خشک است .

ـ مغز آن تقویت کننده قوای جنسی است

ـ روغن مغز هسته را اگر در گوش بچکانید صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می کند

ـ روغن مغز هسته برای نرم کردن پوست مفید است

ـ روغن مغز هسته اگر تلخ باشد کشنده کرم معده و روده است

ـ روغن تلخ هسته ورم معقد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.

ـ دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است

ـ برای تسکین گوش درد چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید

مضرات

زردآلو بطور کلی دیر هضم ، ثقیل و نفاخ است . شاخاص سالخورده و کودکان باید از زیاد خوردن آن احتراز کنند . همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آنرا نیز تناول نمود زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آنرا آن آسان می سازد .