سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

به بهانه سالروزشهادت محمدحسین فهمیده اسوه ایثار


به بهانه سالروزشهادت محمدحسین فهمیده اسوه ایثار

همه ما و مسئولان کشور باید ایثار را از بسیجی ۱۳ ساله، محمدحسین فهمیده بیاموزند، که اسوه ایثار بود. خدا بر حسنات پدر و مادری که چنین فرزندی را در دامان خود پرورانیدند، بیفزاید …

همه ما و مسئولان کشور باید ایثار را از بسیجی ۱۳ ساله، محمدحسین فهمیده بیاموزند، که اسوه ایثار بود. خدا بر حسنات پدر و مادری که چنین فرزندی را در دامان خود پرورانیدند، بیفزاید و چنین خانواده‌هایی را که تاج عزت و آزادگی ایران اسلامی هستند برای ملت ما حفظ کند. چند ماه پیش در دفتر کار آقای دکتر منافی وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که خود پدر شهید محمدمنافی نوجوان بسیجی است، خدمت والدین محترم و برادر عزیز شهید فهمیده رسیدم.

از مصاحبت با آنها غرق در افتخار و تحسین شدم. پدر و مادر شهید فهمیده بیماری‌های گوناگونی داشتند، اما چون کوه استوار و الهام بخش بودند. همانجا من شاهد بودم که چند بار تلفن همراه پدر شهید فهمیده زنگ زد و با او برای ایراد سخنرانی قرار گذاشتند. بعد از شهادت نوجوان، پدر عزم کرده که درهر کوی و برزن به سخن بنشیند و پیام خون بسیجی فهمیده خود را ابلاغ کند. این فهم و شور و شعور کدامین مبدا چنین پدیده‌ای را می‌آفریند؟

آیا این امر ناشی از هیجان نوجوانی است؟ چنین پدیده‌ای را در جایی مشاهده نمی‌کنیم. آیا او را مجبور کرده‌اند؟ کسی باور نمی‌کند. اگر کربلا و عاشورا نبود، پرده از این راز فرو نمی‌افتاد. آری “فهمیده‌”ها شاگرد مکتب قاسم‌بن الحسن (ع) هستند. امام حسین (ع) به آنها اصرار کرد که راه خود را بگیرند و بروند، اما قدم از قدم برنداشتند. شهادت در کنار عباس (ع) و حسین (ع) و در راه خدا در کام آنها شیرین‌تر از عسل بود. و به همین دلیل بود که پیامبر اعظم خدا (ص) فرمود، حسین‌ منی و انا من حسین. رمز ماندگاری دین خدا در ایثار قاسم‌ها و فهمیده‌ها است.

با سرعت می‌خواهم نتیجه‌گیری کنم؛

اگر بخواهیم جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی (میراث گرانقدر امام و شهدا) بماند، ما مسئولان هم باید برای ملت خود و مردم جهان اسوه ایثار باشیم. ایثار یعنی داوطلبانه و آگاهانه دیگران را بر خود ترجیح دادن، منافع عمومی را بر منافع شخصی چرباندن و آنچه را خود نیاز داریم در اختیار دیگران گذاشتن.

روزگاری شده بود که چنین فرهنگی را به سخره می‌گرفتند. خوشبختانه امروز شاهد احیای آن هستیم. در جامعه‌ اسلامی باید از خطر نفاق، ریا و تظاهر به زهد و مسلمانی سخت هراسان بود. چاره آن گزینه ایثار است. ایثار با نفاق جمع نمی‌شود. یادم هست چند سال پیش که عرصه بر فرهنگ بسیجی تنگ شده بود، رهبر معظم انقلاب می‌گفتند، الان زمانی است که باید مثل قبل از انقلاب بدون هیچ چشمداشت و انتظار تحسینی، تلاش و جهاد کرد. جناب آقای پناهیان هم در یک سلسله بحث‌های یکی دو سال قبل خود، تنها راه نجات جمهوری اسلامی را گزینه “ایثار” برای مسئولان معرفی می‌کرد. به نظر می‌رسد، سخن دقیق و راهگشایی است. مردم ما هم از مسئولان انتظار دارند که حتی بسیاری از مباهات را ترک کنند چه رسد شبهات و اسوه ایثار باشند تا دل ملت‌ها قرص و محکم باشد و با اطمینان خاطر و با جان و دل از نظام اسلامی دفاع کنند.

چرا ما باید اجازه بدهیم مسائلی مثل اختصاص ۸۰ میلیون تومان برای رهن خانه برای هر نماینده بر سر زبان‌ها بیفتد.

مردم می‌دانند که برای رهن خانه در جنوب تهران نیاز به ۸۰ میلیون تومان وجه نیست. چرا هر دوره که مجلس شروع می‌شود، آبروی نمایندگان مردم را به حراج می‌گذارند. چه نیازی است پول به دست نماینده ملت بدهید که او خود برود خانه رهن کند. چرا سیستم اداری مجلس این مسئله را انجام ندهد. مردم عزیز ما می‌پذیرند که مجلس، خانه‌های سازمانی (ملکی یا اجاره‌ای) در اختیار داشته باشد و در دوره نمایندگی در اختیار نماینده قرار دهد و بعد از اتمام دوره هم آن را تخلیه نماید. یا مجلس سرویس‌های دیگر مثل راننده و ماشین در اختیار نمایندگان بگذارد. همان‌طور که ریاست محترم مجلس شورای اسلامی می‌گفتند، مجلس باید خانه سازمانی بخرد یا بسازد، به شرط آنکه آن را به نمایندگان واگذار نکند. از هیئت رئیسه مجلس هم تقاضا داریم که نه ۸۰ میلیون تومان و نه کمتر به دست نماینده ندهند و سازمان اداری مجلس اقدام به رهن یا اجاره خانه کند و در اختیار نماینده قرار دهد. بدین‌صورت راه بر سوء استفاده بدخواهان و ایجاد نگرانی در مردم بسته خواهد شد. اصلاح امور بسیار راحت‌تر از توجیه آن است.

آیا کمترین درس سالروز شهادت شهید فهمیده این نیست که مسئولان مثل مردم زندگی کنند؟

سیدمرتضی نبوی