جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

خزان زودرس مربیان


خزان زودرس مربیان

اخراج, استعفا و دیگر هیچ

هر چند اخراج یا استعفای مربیان در دنیای فوتبال امری عادی تلقی می شود اما کنار رفتن ۳ مربی در هفته های آغازین لیگ های اروپایی، جزو شگفتی های فصل ۲۰۰۹ - ۲۰۰۸ محسوب می شود.

در حالی که تنها ۳ هفته از شروع لیگ برتر جزیره گذشته است، مربیان وستهام و نیوکاسل از سمت خود استعفا کرده و کولانتونو از مربیگری پالرمو اخراج شده است. آلن کربیشلی مربی وستهام نخستین قربانی جزیره لقب گرفت تا وضعیت این تیم بیش از پیش بحرانی شود.

پس از ۲ سال حضور در آپتون پارک، کربیشلی بنابه دلایلی که وی نام «عدم وجود اطمینان و اعتماد» را بر آن نهاده است، از سمت خود کنار رفت.

کربیشلی ۵۰ ساله، در سال های دهه ۷۰ میلادی برای این تیم به میدان رفته بود. او دسامبر ۲۰۰۶ جانشین آلن پاردو در وستهام شده بود. وی در بیانیه ای که اتحادیه مربیان لیگ (LMA) اقدام به انتشار آن کرده آورده است وضعیت باشگاه به گونه ای بود که دیگر نمی توانست بیش از این ادامه دهد.

● بهترین گزینه

وی گفت: از اینکه هدایت چنین تیمی را در دست داشتم، بسیار خوشحال هستم و به خود افتخار می کنم. تصمیم من برای کناره گیری از مربیگری بهترین گزینه بوده است انتخاب بازیکنان مورد نظر برای مربی جزو الزامات کار او محسوب می شود و با باشگاه بر سر عدم دخالت در تصمیمات مربی توافق کرده بودم. اما باشگاه بدون کوچکترین مشورتی با من اقدام به جذب بازیکنان می کرد. در نهایت این چنین مسائلی که باعث کم شدن اطمینان ۲ نفر به یکدیگر می شود، برای من چاره ای جز کناره گیری باقی نگذاشت.

وی در مصاحبه ای که با شبکه تلویزیونی اسکای اسپورت انجام داده گفت: هنگامی که روز یکشنبه به دیدار سران باشگاه رفتم و از آنها خواستم چند بازیکن قرضی جدید را جذب کنند، به من گفته شد که دیگر در باشگاهی جایی ندارم. از این برکناری خوشحال هستم و اطمینان دارم در صورتی که در باشگاه باقی می ماندم، می توانستم نتیجه بهتری کسب کنم.

وی پیش از این واگذاری آنتون فردیناند و جورج مک کارتنی به ساندرلند ابراز ناراحتی کرده بود وی در این باره گفت: نمی توانستم این اتفاقات را ببینم و سکوت اختیار کنم.

استعفای کربیشلی از سوی بیورگلفور گودموندسون مالک ایسلندی باشگاه پذیرفته شد. در بیانیه باشگاه آمده است. استعفای کربیشلی را تایید می کنیم و اطمینان داریم که این جدایی به نفع هر ۲ طرف خواهد بود. امیدوارم در آینده کربیشلی به افتخارات بهتری دست پیدا کند.

● فهرست مربیان احتمالی

در بین مربیان احتمالی که شانس نشستن روی نیمکت وستهام را دارند نام ۳ مربی ایتالیایی به چشم می خورد. روبرتو دونادونی، روبرتو مانچینی و جان فرانکو زولا ۳ ایتالیایی هستند که ممکن است مربیگری در جزیره و در لیگ برتر را به کارنامه خود بیفزایند.

مدیر برنامه های دونادونی مربی سابق تیم ملی ایتالیا که پس از ناکامی در یورو ۲۰۰۸ از کار برکنار شد گفت: این مربی ۴۴ ساله علاقه زیادی برای مربیگری در لیگ برتر دارد.

همچنین ژرار هولیه مربی سابق لیورپول و مدیر فنی فعلی فرانسه از جمله گزینه های احتمالی محسوب می شود.

پائولو دی کانیو بازیکن سابق وستهام که ۴ سال برای این باشگاه به میدان رفته است یکی دیگر از گزینه ها است. فیل اسپنسر مدیر برنامه های وی به بی بی سی گفت: مذاکراتی را با باشگاه انجام داده ایم و نقطه نظرات خود را به آنها ارائه کردیم. مطمئن هستم که اگر او توانایی این کار را نداشت، هرگز برای مربیگری در لیگ برتر اقدام نمی کرد.

دی کانیو در سال ۱۹۹۹ از شفیلد ونزدی به وستهام آمد و در ۴ سال حضورش ۱۱۸ بار برای این تیم به میدان رفت تا به یک چهره اسطوره ای در آپتون پارک تبدیل شود.

اسپنسر می افزاید: هواداران خاطرات خوبی از وی دارند و مسلما از آمدن او استقبال می کنند.

روبرتو مانچینی مربی ۴۳ ساله سابق اینتر که ۳ عنوان قهرمانی در کالچو را برای نراتزوری به ارمغان آورد و جای خود را به ژوزه مورینیو داد یکی دیگر از گزینه ها محسوب می شود. وی در سال ۲۰۰۱ مدتی کوتاه در لسترسیتی بازی کرده و شناخت نسبتا خوبی از حال و هوای لیگ برتر دارد.

دونادونی نیز پیش از هدایت تیم ملی ایتالیا، سکان هدایت لیورنو و جنوا را در دست داشته و به لطف حضورش در MLS لیگ حرفه ای فوتبال امریکا، به زبان انگلیسی مسلط است. در ماه ژانویه، جان کارلو نانی به عنوان مدیر فنی انتخاب شد و به این ترتیب نفوذ ایتالیایی ها در وستهام افزایش یافت.

در ماه ژانویه پس از برکناری سم آلاردایس گفته می شد ژرار هولیه جانشین وی در نیوکاسل خواهد شد.

همچنین در کنار این افراد نام اسلاون بیلیچ مربی کرواسی که تیمش را برای دیدار با قزاقستان آماده می کند نیز به چشم می خورد. با این حال بیلیچ از تایید این موضوع امتناع کرد.

جانشین کربیشلی، پنجمین مربی طی ۷ سال گذشته خواهد بود. با این حال وستهام اعلام کرده کوین کین به عنوان سرپرست تا زمان انتخاب مربی جدید کار هدایت تیم را در دست خواهد داشت.

● قربانی دوم

علاوه بر آلن کربیشلی، کوین کیگان نیز از کار برکنار شد تا شوکی عظیم در بین مربیان حاضر در لیگ برتر جزیره به وجود بیاید.

کوین کیگان در حالی که کمتر از ۸ ماه پیش هدایت نیوکاسل را در دست گرفته بود و برای دومین بار در باشگاه به عنوان مربی فعالیت می کرد از سمت خود استعفا کرد.

در بیانیه ای که اتحادیه مربیان لیگ اقدام به انتشار آن کرده است از قول کیگان آمده است که چاره ای جز استعفا برای این مربی باقی نمانده بود. کیگان که پیش از این هدایت تیم ملی فوتبال انگلیس را برعهده داشته، گفت: ۷ ماه در باشگاه مشغول کار بودم و هر بار سعی کردم راهی برای تعامل با مدیران تیم بیابم.

هر مربی دوست دارد که هیچ کس حتی مدیران باشگاه در کار او دخالت نکنند.

● تلخ و ناراحت کننده

وضعیت کیگان در نیوکاسل از سه شنبه گذشته پس از آنکه مطبوعات انگلیس گزارش دادند وی از کار برکنار شده است بیش از قبل مورد توجه قرار گرفت اما پس از آن باشگاه اعلام کرد که چنین اخباری به هیچ وجه صحت ندارد. نیوکاسل بارها سعی کرد که به همکاری با وی ادامه دهد به طوری که جدایی وی از باشگاه را اقدامی تلخ و ناراحت کننده اعلام کرد. در بیانیه باشگاه آمده است: در چند روز گذشته باشگاه اقدامات وسیعی انجام داد تا بتواند به هر نحوی کیگان را به ادامه حضور در باشگاه ترغیب کند. از اینکه کیگان به جای حضور در باشگاه تصمیم به استعفا گرفته است، بسیار ناراحت هستیم. با اعلام این خبر بسیاری از هوادران نیوکاسل در اطراف سنت جیمز پارک گرد آمدند تا همچنان وفاداری خود را به کیگان نشان دهند.

کیگان ۵۷ ساله ۱۱ سال پیش هدایت تیم را در دست داشت و ناگهان از سمت خود کناره گیری کرد. او در ماه ژانویه مجددا به عنوان مربی برگزیده شد اما دوران حضور وی بیش از ۸ ماه نشد تا وی دوباره از کار برکنار شود.

وی که سابقه بازی در باشگاه را نیز دارد در دومین دوران مربیگری اش ۲۱ بار روی نیمکت تیم نشست و توانست تنها به ۶ پیروزی دست یابد. او در فصل جدید رقابت های لیگ برتر یک برد، یک تساوی و یک شکست را با نیوکاسل تجربه کرد.

از سوی دیگر گفته می شود فروش جیمز میلنر به آستون ویلا و عدم حضور پرفروغ باشگاه در فصل نقل و انتقالات از عمده ترین دلایل جدایی وی از باشگاه محسوب می شود.

● شاه کیگان

هنگامی که وی به جای سم آلاردایس که نزدیک به نیم فصل سکان هدایت تیم را در دست داشت منصوب شد به عنوان یک ناجی به تیم آمد و توانست نتایج خوبی کسب کند.

شاه کیگان در ابتدا دوران سختی را پشت سر گذاشت زیرا نیوکاسل با حضور او ۸ هفته طول کشید تا نخستین پیروزی خود را جشن بگیرد.

از سوی دیگر حمایت های وی از جوی بارتون که مدتی را در زندان به دلیل حمله به یکی از هم تیمی هایش به سر برد، باعث رنجش خاطر برخی هوادران شد. با این حال بسیاری به او به عنوان چهره ای اسطوره ای در باشگاه می نگرند.

کیگان پس از استعفا گفت: امیدوارم نیوکاسل بتواند بیش از قبل پیشرفت کند از اینکه دیگر در خدمت بازیکنان نیستم بسیار متاسفم و بیش از همه برای هواداران دلتنگ خواهم شد. شرایط در باشگاه به گونه ای پیش رفت که چاره ای به جز استعفا برای من باقی نگذاشت.

● بحران در سیسیل

باشگاه پالرمو پس از پشت سرگذاشتن یک هفته از سری A، استفانو کولانتونو سرمربی تیمش را اخراج کرد.

این سرمربی که فصل گذشته نیز به طور موقت از سوی باشگاه کنار گذاشته شده بود، پس از شکست ۳ - یک در نخستین دیدار این فصل مقابل اودنیزه جای خود را به دیوید بالاردینی مربی سابق کالیاری سپرد.

هفته گذشته، این تیم در مصاف با تیم دسته سومی رونا از دور رقابت های جام حذفی ایتالیا حذف شد.

در بیانیه این باشگاه آمده است: «باشگاه با اخراج استفانو کولانتونو هدایت تیم را برعهده دیوید بالاردینی قرار داده و این سرمربی از چند روز پیش تمرینات خود را با تیم آغاز کرده است.»

بالاردینی فصل گذشته از نیمه های فصل سکان هدایت کالیاری را برعهده گرفت و توانست با موفقیت این تیم قعرنشین را در سری A نگه دارد. با این حال پس از مخالفت سران باشگاه برای تمدید قرارداد او، از باشگاه کناره گیری کرد.

مائوریتزیو زامپارینی رییس پالرمو از جمله روسایی است که در فواصل کوتاهی مربیان تیم را تغییر می دهد.

علیرضا نخ چی



همچنین مشاهده کنید