یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
تکنیک هایی برای افزایش عمر تشک های دوست داشتنی
ما انسانها اکثرا ۷ تا ۸ ساعت از عمر خود را در خواب به سر میبریم و این خواب چند ساعته خستگی یک روز کاری پر تنش و سخت را از تن و جان ما به در میکند. اما رفع این خستگی به عواملی بستگی دارد. محل و جای خواب راحت، محیط و فضای آرام و آرامش خیال و... برخی از عوامل تاثیرگذار روی کیفیت خواب ماست.
در این میان اما محل خواب هم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
منظورمان از محل خواب تشکی است که روی آن دراز کشیده و بدن خسته خود را به آن میسپاریم. این تشک باید متناسب با بدن ما باشد. در غیر این صورت ممکن است نه تنها خوابی آرام و راحت به ما هدیه نکند، بلکه باعث بروز برخی از مشکلات شود. پس به تشکی که روی آن میخوابید به اندازه تخت خواب و نور اتاق خواب و... اهمیت دهید و در حفظ آن نیز بکوشید.
اما سوالی که اینجا مطرح میشود این است که چگونه میتواند یک تشک خوشخواب سنگین را از میکروبها و برخی از آسیبها حفظ کرد؟ اهمیت یافتن پاسخ این سوال با توجه به رشد قیمتها در بازار دو چندان شده است.
عمر تشک خوشخواب چند سال است؟
این روزها دیگر کمتر کسی پیکرش را برای یک استراحت چند ساعته به تشکهای سنتی میسپرد. تشکهایی سفت و سخت که اکثرا از جنس پنبه بوده ولی کمتر به بدن آسیب وارد میکردند. به گفته کارشناسان، با ورود تشکهای صنعتی به بازار مشکل کمردرد و دردهایی در ناحیه ستون فقرات نیز افزایش یافت؛ اما این مشکلات قابل حل هستند. در هر حال تشکهای خوشخواب گرانقیمت سالها است جایگزین نمونههای سنتی شدهاند.
صنعتیهای گرانقیمتی که هر روز با بروز تغییراتی در نرخ دلار و... گرانتر میشوند و ارج و قرب بیشتری مییابند. به همین دلیل این سوال در ذهن صاحبان این تشکها بهوجود میآید که چگونه میتوان این تشکها را جاودانه کرد و از فرسودگی آنها جلوگیری کرد؛ این سوالی است که نزد اکثر ما وجود دارد.
برخی تصور میکنند هر یکی دو سال یکبار باید تشک خوشخواب را عوض کرد و گروهی نیز با این تصور که این یک کالا با عمر طولانی است از آن تا زمان مرگ تشک کار میکشند.
اما اینها باورهایی اشتباه هستند.
حقیقت این است که طول عمر یک تشک بسته به جنس و نوع آن متغیر است.
تشکهای مخصوص کودک و سالمندان معمولا بهدلیل نوع کاربری خاصی که دارند در حدود ۲ تا ۵ سال کاربری دارند که البته این میزان به نوع استفاده و جنس آن بستگی دارد. تشکهای فنری معمولا عمری حدود ۴ تا ۶ سال داشته و نمونههای طبی هم عمر مفیدی حدود ۸ سال دارند.
اما کارشناسان میگویند، تشک خوشخواب را در صورت استفاده درست میتوان تا ده سال نگهداری کرد.
چگونه عمر تشک خوشخواب را افزایش دهیم؟
خوشخواب را بهطور منظم جاروبرقی بزنید. این کار موجب میشود گرد و خاکی که در فوم و لابهلای فنرها رفته است خارج شود.
همچنین جارو زدن از ایجاد آلرژی جلوگیری میکند و از غبار، سلولهای مرده پوست و هرگونه ذره و آلودگی و باگ که در تشک رخنه کرده است شما را خلاص میکند.
البته دقت کنید برای جارو کشیدن تشک خوشخواب باید سری مخصوصی استفاده کرده و از سری جاروبرقی که با آن فرش، پرده یا سرامیکها را جارو میکشید استفاده نکنید.
اگر تشک شما یکنفره است، برای جلوگیری از ساییدگی و پارگی هر چند وقت یک بار آن را ۱۸۰ درجه بچرخانید و در ضمن آن را سر و ته کنید.
اگر تشک دونفره است هم با وارد آوردن ضربههای آرام میتوانید به حفظ فرم آن کمک کنید. البته سر و ته و چرخاندن تشکهای دونفره نیز مقدور است. اما بهتر است این کار را به تنهایی انجام ندهید. زیرا تشکهای دو نفره بسیار سنگین هستند.
سعی کنید تشک را با دقت و لحاظ کردن برخی از نکات جابهجا کنید. مثلا برای جابهجا کردن تشک بهتر است از پتو استفاده کنید و هرگز آن را روی زمین نکشید یا هل ندهید.
بهتر است از محافظ تشک یا کاور استفاده کنید. زیرا استفاده از این محافظها که معمولا ضد آب هستند از لک شدن آن جلوگیری و به حفظ شکل آن کمک میکند. میتوانید با شستو شوی کاور یا محافظ خیال خود را بابت تمیزی تشک تا حدودی راحت کنید.
البته استفاده از کاور مانع ورود گرد و خاک و... به بافت تشک میشود.
هرگز اجازه ندهید بچهها با پریدن روی خوشخواب از آن به عنوان توری آکروبات استفاده کنند. این کار موجب میشود فنر یا فوم تشک از بین برود یا دچار ایراد شود.
ضمن اینکه بهدلیل خاصیت فنری تشک ممکن است این جست و خیز کودکانه روی تشک باعث بروز صدماتی به کودکان شود.
هنگامی که تشک را جابهجا میکنید مواظب باشید رویه یا کاور تشک پاره نشود. زیرا ممکن است فوم یا فنرها از محل پارگی بیرون بزنند. در ضمن پارگی کاور یا غشا رویی تشک چهره ناخوشایندی را به تشک میدهد.
حتما تشک متناسب با سایز تختخواب خود خریداری کنید. خرید یک تشک با عرض ۱۶۰ برای یک تخت با عرض ۱۸۰ کاری غیر منطقی است. اما مشاهده شده است که برخی از خریداران این اقدام را انجام میدهند. خرید یک تشک با اندازه غیر استاندارد موجب میشود که تشک روی سطح تخت حرکت کرده و محافظ ساییده شود.
هرگز غذا و نوشیدنی را همراه خود روی تختخواب نبرید. زیرا در صورت ریختن غذا و نوشیدنی روی تشک ناچارید آن را بشویید و در غیر این صورت تشک بوی غذا میگیرد.
تشک خوشخواب را نشویید و اگر ناچار به این کار شدید حتما این کار را با مشورت فروشنده یا کارشناس انجام دهید.
در زمان حمل تشک خوشخواب بهتر است تشک خوشخواب خود را در وضعیت مسطح قرار دهید در غیر این صورت حتما تشک را به جایی تکیه دهید.
هر از چند گاهی تشک را بدون کاور و محافظ در معرض نور آفتاب قرار دهید. این کار موجب میشود تشک شما میکروبزدایی شود.
در صورت ریختن مایعات روی تشک حتما محل موردنظر را با دستمال مرطوب تمیز کرده و تشک را با سشوار خشک کنید. خیس و مرطوب ماندن تشک نه تنها به سلامت آن اسیب میزند، بلکه موجب میشود تشک بوی نم بگیرد.
از زیپ و دکمههای روی تشک و کاور محافظت کنید و در صورت بروز ایراد برای این قسمتها به سرعت برای رفع عیب یا تعویض زیپ اقدام کنید. زیرا شما را برای تعویض کاور و محافظ یا شست و شوی آن دچار دردسر میکند.
سعی کنید خوشبوکنندههای شیمیایی را زیاد روی تشک نزنید. زیرا ممکن است به تشک شما آسیب بزند. در ضمن برخی از این خوشبوکنندهها ممکن است موجب بروز برخی از حساسیتها برای شما شوند. زیرا در تماس مستقیم با بدن شما قرار میگیرند.
تشک خوب چگونه باید باشد؟
بهترین تشک برای خوابیدن، تشکی است که از سطح تخت بالاتر بیاید و کم ارتفاع نباشد.
در تشکهای معمولی بحث ارتفاع مهم نیست و اصلا ارتفاع تعریف شدهای برای آنها وجود ندارد، درحالی که انواع مدلهای طبی و خوشخواب موجود در بازار، دارای ارتفاع متنوع هستند.
محتویات تشکها و نوع مواد تشکیلدهنده آنها در انواع مختلف این محصول متفاوت است و در نمایندگی برندهای ایرانی میتوانید ماکت مواد تشکیلدهنده هر تشک را از نزدیک ببینید.
نمد، فنر، موکت، یونولیت و فوم از جمله مواد تشکیلدهنده تشکهای خوشخواب هستند، درحالیکه تشکهای معمولی فقط از فنر تشکیل شدهاند یا ابر و مواد پرکننده نظیر پر و پشم در آنها وجود دارد. مهمترین نکته در انتخاب تشک تختخواب، بررسی تاثیر آن بر سلامت جسمانی است.
برای این کار انواع تشکهای طبی موجود در بازار که سطحی سفت و انعطافناپذیر دارند، برای سلامت بدن و بهخصوص جلوگیری از گودی کمر و فاصله میان مهرههای آن بسیار مفید هستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست