جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

۱۲ نکته برای نام اینترنتی برتر domain


۱۲ نکته برای نام اینترنتی برتر domain

باتوجه به رشد روز افزون وب سایتهای اینترنتی انتخاب یک نام خوب برای وب سایت از اهمیت ویژهای برخوردار است

باتوجه به رشد روز افزون وب سایتهای اینترنتی انتخاب یک نام خوب برای وب سایت از اهمیت ویژهای برخوردار است . نام خوب باعث تبلیغ سایت و افزایش بازدید کنندگان از طرق مختلف مانند تایپ مستقیم – جستجو در موتورهای جستجوگر و تبلیغ دهان به دهان وب سایت می شود . یک دامین خوب می تواند به سرعت اعتماد بازدید کننده را جلب نماید و در نتیجه باعث بازدهی بیشتر سایت شود . همچنین به سرعت باعث ترقی وب سایت شما شده ، شما را در اینترنت مشهور می نماید . اسم شما را سر زبانها می اندازد . راه موفقیت شما را در دنیای مجازی هموار می سازد حال با خیال راحت به امور دیگر و تقویت وب سایت خود می پردازید . شما با انتخاب یک نام صحیح ، پایه های وب سایت خود را محکم می کنید و این گام نخست را هرچه استوارتر برمیدارید .

در باره اهمیت دامین سخن بسیار است ما به طور مختصر در مورد یک دامین خوب یا بهتر بگوییم چگونگی انتخاب یک دامین بهتر بحث می کنیم .

۱) دامنه کوتاه :

کم تعداد بودن حروف یک دامنه از چند لحاظ مورد اهمیت است . دامنه کوتاه بیاد ماندنی هستند و خود باعث تبلیغ دهان به دهان آدرس وب سایت شما می شود و تایپ سریع و کاهش سوء استفاده های احتمالی از دامین را در بر دارند . نکته اخر اینکه که موتور های جستجوگر به دامینهای کوچک بیشتر بها می دهند .

▪ مثال : www.iranart.com خیلی بهتراز دامین www.iranianartgallery.com است.

۲) دامنه یک کلمه ای :

بهتر است یک دامنه از یک کلمه با معنا تشکیل شده باشد . اما پیدا کردن چنین دامنه هایی دشوار است چون به سرعت رزرو می شوند (مخصوصا .com) این مسئله در دامین های .ir کمتر است .

▪ مثال : www.best.com

۳) دامنه انتخابی با معنا باشد :

این مورد از سه نظر خوب است اول به یاد ماندنی است دوم معرف فعالیت شماست و سوم موتورهای جستجوگر به آن بیشتر بها می دهند.

▪ مثال : www.iranhost.com

۴) مرتبط با فعالیت :

بهتر است دامین شما با نام شرکت یا فعالیت شما مربوط باشد . در این صورت هم در موتور های جستجو و هم در نگاه اول معرف فعالیت وب سایت خواهد بود و با تایپ مستقیم آن به نام شما ختم می شود .

▪ مثال : اگر شما در زمینه کتاب فعالیت دارید و حوضه فعالیت شما ایران است دامنه www.iranbook.com یاwww.book.ir بهترین انتخاب است .

۵) پسوند دامین :

پسوند دامین از لحاظ نوع سایت و از لحاظ اعتبار دامین حائز اهمیت است . دامنه های .com به علت پر طرفدار بودن ، از اعتبار بیشتری برخوردار هستند چون بیانگر این هستند که این دامنه با سابقه تر است و ثبت کننده آن زودتر به ثبت آن اقدام نموده است . در کشور های مختلف بعد از پسوند های معروف .com .net .org پسوند کشور شان از جایگاه بالایی برخوردار است . در کشور ما .ir پسوند ملی است و از دو لحاظ اهمیت دارد یک : دامینهای جالب رزرو نشده در آن بیشتر است دوم : احتمال حک دامین و از دست رفتن دامین در آن کمتر است . بهتر است برای سایتهای ملی و داخلی از دامنه .ir و برای امور بین المللی از دامنه های .com .net .org استفاده شود .

پسوند .com معتبر ترین و پر طرفدارترین پسوند دنیا محسوب شده و از نظر میزان ثبت ، فروش و قیمت گذاری از جایگاه ویژه ای برخوردار است .

▪ مثال : www.free.com پسوند.com و www.free.ir پسوند .ir

ـ نکته : هرپسوند معمولا مخفف کلمه یا معرف کشوری است به عنوان مثال چند پسوند معروف چنین هستند .

.com مخفف Commercial به معنای تجاری است . سایتهایی که به شکلی به اموری مانند خرید و فروش ، معرفی محصولات ، خدمات و مانند آن مربوط می باشند ، از این پسوند استفاده می کنند . اگرچه امروزه بسیاری از سایتهای همه منظوره نیز از نوع .com تعریف می شوند.

.net مخفف Network این نوع دامنه معمولاْ توسط شبکه ها (مثل شبکه های اطلاع رسانی، شبکه های اینترنتی و موارد مشابه )که غالباْ فعالیت غیر تجاری (نه در همه موارد) دارند مورد استفاده قرار می گیرند.

Org. مخفف Organizations این دامنه معمولاْ توسط مؤسسات و سازمانهای غیر انتفاعی که غالباْ فعالیت غیر تجاری دارند مورد استفاده قرار می گیرند.

.ir مخف iran معرف نام کشورمان ایران است و پسوند ملّی است .

۶) دامنه بین المللی :

باتوجه به اینکه وب سایتها هر روز گسترش پیدا می کنند ، معمولا نامهای منطقه ای وخاص مناطق محدود از جایگاه کمتری نسبت به دامینهای کلی و جهانی برخوردار هستند و بهتر است دامین لاتین انتخاب شده و از نامهای فینگلیش حتی المقدور استفاده نشود چون برای کاربران کشورهای دیگر و موتورهای جستجوگر مفهومی ندارد .

▪ مثال : www.iranketab.com که بهتر است چنین باشد www.iranbook.com

۷) دامنه بدون تشابه :

بهتر است دامنه هایی را ثبت نماییم که مشابه سازی نشوند. برای این منظور دامنه تک کلمه ای بهترین گزینه است .

▪ مثال : www.sitegraphic.com مشابه www.site-graphic.com یا www.sitegraphics.com

۸) املای آسان:

تعداد زیادی از اسامی دامنه هایی که به طور شفاهی گفته می شوند به درستی نوشته نمی شوند . اغلب مردم از املای انگلیسی خوبی بر خوردار نیستند پس بهتر است از کلمات با املای آسان استفاده شود . این مسئله در مراجعات بعدی به سایت شما و تبلیغات دهان به دهان خیلی موثر است و رقابت رقبای سود جو را کاهش می دهد

▪ مثال : دامنه www.irangate.com دامنه های مشابه www.irangaet.comیا www.irangait.com باوجود اینکه این دامنه چندان طولانی نیست و از معنای خوبی برخوردارهستند ولی اغلب مردم این آدرس را به شکل صحیح تایپ نمی کنند و به سایتهای سود جو هدایت می شوند .

۹) تلفظ زیبای دامنه :

تلفظ زیبای دامین باعث می شود مردم نام سایت شما را بهتر به خاطر بسپارند و خرید و فروش این دامینها نیز بیشتر انجام می گیرد . ممکن است یک دامین زیبا از عدد هم تشکیل شود ولی علت انتخاب آن تلفظ زیبای آن است .

▪ مثال : دامنه www.۴template.com

۱۰) خط فاصله بین کلمات :

وقتی سخن ازخط فاصله به میان می آید اعتبار دامین به یکباره کاهش می یابد ، چون چنین دامینهایی معمولا آزاد هستند و بیشتر برای سوء استفاده از مشابهت اسمی با سایتهای معتبر استفاده می شوند. وجز در موارد خیلی خاص توصیه نمی شود.

▪ مثال : www.iran-book.com که بهتر است به شکل www.iranbook.com باشد .

چون شما هنگام آدرس دادن همیشه باید متذکر شوید که بین iran و book خط فاصله است .

۱۱) عدد و حروف بین دامین :

بهتر است در دامنه از عداد استفاده نشود . استفاده از اعداد اعتبار دامنه را کاهش داده و احتمال سوء استفاده با دامنه های مشابه را افزایش می دهد . اعداد بیشتر به عنوان جایگزین کلمات مشابه استفاده می شود که باعث کوتاهی دامین و زیبایی استیل دامین می شود .

پس غیر از موارد خاص بهتر است از اعداد چشم پوشی کنیم

▪ مثال : www.iran۴u.com ، مخفف شده دامین www.iranforyou.com است .

در مثال فوق علیرقم اینکه دامین از استیل زیبایی در نوشتن بر خوردار شده اما همیشه در بیان شفاحی ، باید ذکر کرد که for عدد ۴ است و you حرف u که این خود مسئله بزرگیست و باعث کاهش کیفیت دامین می شود .

۱۲) ترکیب کلمات و حروف به شکل صحیح :

دامنه های ترکیبی که از دو یا چند کلمه با معنا تشکیل شده باید از نظر دستور زبان به شکل صحیح در کنار هم قرار گیرند و غیر از موارد خیلی خاص که ترکیب از دو کلمه خاص باشد توصیه نمی شود .

ـ نکته : در بعضی از دامنه ها از s استفاده می شود . می دانیم که حرف s در آخر کلمات نشانگر جمع است ولی در بعضی اوقات در دامنه ها به شکل صحیح استفاده نمی شود .

www.iranbooks.comنمونه ای از استفاده صحیح از s جمع است و www.irans.com نمونه ای از استفاده نابجا از s جمع است .

▪ مثال : www.historyiran.com که صحیح آن www.iranhistory.com است .

البته ممکن است همه این موارد در یک دامین محقق نباشد ولی هرچه یک نام اینترنتی به موارد فوق الذکر نزدیکتر باشد ایدآلتر است . در پایان امیدوارم بتوانید صاحب یک دامین خوب شوید .

نویسنده : مهدی نصر اصفهانی

تاریخ : ۱۸/۱۱/۸۴

این مقاله درنشریه عصرشبکه شماره ۲۸ به چاپ رسیده است