یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
رژیم غذایی زنانه آقایان نخوانند لطفا
رژیم غذایی بخش مهم- و لذتبخش- مبارزه با سرطان سینه و سایر سرطانهاست. مطالعات نشان داده، داشتن رژیمهای غذایی مناسب میتواند احتمال ابتلا به سرطانها را از جمله سرطان سینه در زنان- کاهش دهد. در ضمن این نکته هم یادتان باشد که رژیم غذایی ضدسرطان، از جهات دیگر هم برای شما مفید خواهد بود و به سلامت شما کمک خواهد کرد.
● سفرههایتان را پر از ماهی کنید
۱. ماهی
احتمالا آنقدر این جمله تکرار شده که شما هم آن را میدانید «ماهیها غنی از امگا۳ هستند» اما این را هم بدانید که امگا۳ با رشد سلولهای سرطانی مبارزه میکند. درضمن این را هم بدانید که ماهیهایی مثل سالمون، تن و ماهی آزاد منبع ویتامین D هستند. (ویتامین D یا ویتامین خورشید همان ویتامینی است که با ایستادن مقابل نورخورشید در بدن شما ساخته میشود.) ویتامین D برای سلامت استخوانها در بدن لازم است اما مسئله مهم این است که مطالعات جدید نشان داده، ویتامین D تاثیر زیادی روی محدود کردن فعالیتهای سلولهای سرطانی دارد و آنهایی که در رژیم غذاییشان ویتامین D به صورت فراوان مصرف میکنند تا ۵۰درصد کمتر به سرطان سینه مبتلا میشوند درضمن ویتامین D از عود مجدد سرطان سینه پس از درمان هم میکاهد.
● یک تغییر کوچک، یک سود بزرگ
۲. چای سبز
تقریبا اکثر انسانها صبحانهشان را با چای سیاه یا قهوه میخورند اما دکتر مایکل استاتوا، پزشک متخصص بیماریهای سرطانی در مرکز وایوسیک میگوید: تنها با ایجاد یک تغییر ساده میتوان اتفاق مهمی در زندگی شاهد بود فقط کافی است به جای چای سیاه یا قهوه، چای سبز بخورید؛ چای سبز منبع غنی از فلاونوئیدهاست؛ این ترکیبات خواص قوی آنتیاکسیدانی دارند. شما با خوردن روزی ۳ یا ۴ فنجان چای سبز در طول روز میتوانید خطر ابتلا به سرطان سینه یا سایر سرطانها را کاهش دهید. این مسئله بهخصوص در خانمهایی که در حدود سن یائسگی هستند ثابت شده است. درضمن در خانمهای جوان هم نوشیدن ۳ تا ۴ لیوان چای سبز در روز میتواند از احتمال ابتلای آنها به سرطان رحم در سالهای بعد بکاهد.
● سالاد خامخواری
۳. کلم بروکلی
کلم بروکلی (و سایر سبزیهای موسوم به سبزیهای برگ برگی مثل کلم، کاهو و...) از آن خوراکیهای خوشمزهای هستند که سلامت شما را تضمین میکنند. محققان دریافتهاند، ترکیبی در این گیاهان بهخصوص در کلم بروکلی وجود دارد که خصوصیات ضدسرطانی دارد. این ماده که به ایندول تری آربینول معروف است، باعث توقف رشد سلولهای سرطانی میشود. برخی مطالعات جدید نشان داده است، این ماده شاید بتواند به تاثیرگذاری داروهای ضدسرطانی هم کمککند. البته این تئوری هنوز ثابت نشده است و نیاز به مطالعات بیشتری در این زمینه است اما دکتر استاتوا میگوید، حتی اگر این موضوع صددرصد تایید نشده باشد بهتر است به آن اهمیت داد. یادتان باشد که بهترین حالت خوردن کلم بروکلی خوردن خام آن، یا در حالی که بسیار کلم بخارپز شده باشد، است زیرا حرارت این مواد مفید را از بین میبرد.
● بمب ضدسرطان
۴. حبوبات
بهطور معمول خانواده لوبیاها و خانواده عدسها جای ثابتی در رژیمهای غذایی بسیاری از خانوادهها دارند؟ اما دانشمندان معتقدند، باید بیشتر از حد فعلی این غذاها را در سفرهها قرار داد. دکتر مادو زاسک، پزشک متخصص تغذیه در مرکز تحقیقاتی بالادانیو در لسآنجلس میگوید: «تحقیقات دامنهدار در سالهای اخیر نشان داده است، زنانی که بهطور منظم از خانواده لوبیاها و عدسها استفاده کنند کمتر به سرطان سینه مبتلا میشوند.» در مطالعهای که طی ۱۰ سال در چند منطقه مختلف انجام گرفت مشخص شد که زنانی که بهطور منظم چندبار در هفته، انواع لوبیاها و حبوبات میخورند ۳۰درصد کمتر از زنانی که این مواد غذایی در رژیمهای غذایی آنها جایی ندارد به سرطان سینه مبتلا میشوند. همه پزشکان میدانند، رژیمهای غذایی پرچربی که فیبر بسیار کمی دارند باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان میشوند، اما رژیمهای غذایی که از محصولات گیاهی و میوهها تشکیل شده باشند احتمال ابتلا به سرطانها را کاهش میدهند. در مورد حبوبات بهطور خاص باید گفت که آنها غنی از آنتیاکسیدانها، فیبر به میزان کافی و فیتواستروژن هستند که تمام این مواد احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنان را کاهش میدهد.
● نارنجی، زرد، قرمز و سبز
۵. میوهها و سبزیها
تقریبا تمام انسانهای روی زمین میدانند، میوهها و سبزیها در سلامت نگه داشتن آنها مفید هستند اما اکثر آنها مکانیسم این موضوع را نمیدانند. در مورد جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه باید گفت؛ میوهها و سبزیها غنی از آنتیاکسیدانها و مواد موسوم به فتونوتریشن هستند که با سرطان میجنگند. درضمن این موادغذایی با عود مجدد توده سرطانی یا گسترش سلولهای سرطانی به مکانهای غیر از سینه جلوگیری میکند. میوههای نارنجی، زرد، قرمز تیره و سبز و تمامی سبزیها خواص ضدسرطانی قوی دارند. البته بهتر است که میوهها و سبزیها را به صورت تازه مصرف کنید و از نگهداری طولانی مدت آنها در یخچال یا فریزر بپرهیزید. درضمن در زمان استفاده از آنها از شستوشوی کامل و ضدعفونی کردن آنها مطمئن شوید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست