شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
ژست خطرناك فمینیستی
اینكه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اعلام می كند شمار دانشجویان دختر سیگاری تا حدودی افزایش یافته، همان زنگ خطری است كه نمی شود شنید و نشنیده گرفت. اینكه باید منتظر باشیم شمار دختران سیگاری از مردان پیشی بگیرد، شاید بدین معنا باشد كه آینده چندان از آن سلامت جامعه نیست.بررسی های انجام شده در سال ۸۰ نشان می دهد كه مصرف سیگار در دوران تحصیل در مراكز دانشگاهی در میان پسران سال اول ۸/۲۱ درصد است كه در سال آخر به ۴/۲۸ درصد افزایش می یابد، این در حالی است كه طبق آمار كلینیك ترك دخانیات تهران، مصرف سیگار در میان دختران دانشجوی سال اول ۷/۲ درصد است كه تا سال آخر دانشگاه به ۸/۷ درصد افزایش پیدا می كند كه تفاوت معناداری، بیش از ۳ برابر وجود دارد.عده ای گرایش رو به رشد دختران به سیگار را به دلیل گسترش جریانات فمینیستی می دانند. دكتر غلامرضا حیدری، عضو كمیته كشوری كنترل دخانیات وزارت بهداشت در این رابطه می گوید: گسترش جریانات فمینیستی مهمترین علت گسترش مصرف سیگار در میان دختران به ویژه دانشجویان است.به اعتقاد عده ای مصرف سیگار نوعی حق برابری با مردان تلقی می شود، به همین دلیل نمایش استعمال آن به رغم برخی موانع فرهنگی و اجتماعی جامعه برای زنان، نوعی ساختارشكنی تلقی می شود، چراكه اغلب دختران به طور متوسط در سن ۵/۱۹ سالگی به سیگار روی می آورند.
حتی اگر قبول كنیم گسترش سیگار در میان دختران دانشجو به نگرش های جدیدی برمی گردد كه بیشتر در دانشگاه ها جریان دارد، نمی توانیم گسترش سیگار در میان دختران دانش آموز را به این پدیده نسبت دهیم، اینكه حدود ۵ درصد از دانش آموزان دختر تهرانی سیگاری هستند. این در حالی است كه طبق همین آمار از سوی آموزش و پرورش اعلام شده است، ۱۶ درصد از پسران دانش آموز سیگاری هستند. جالب اینجاست كه شمار دختران سیگاری در مناطق ۱۱ و ۱۲ تهران بیشتر از سایر مناطق است. دكتر غلامرضا حیدری، عضو كمیته كنترل دخانیات وزارت بهداشت، بسترهای روانی را نیز از علل گرایش دختران به سیگار ارزیابی می كند .
آنچه هر روز در مضرات سیگار می خوانیم و می شنویم، حالا تبدیل شده به دستاویز این دختر كه گوشه كافی شاپ پردود و دمی میان دوستان یله داده و ته مانده سیگارش را داخل زیرسیگاری خفه می كند. آخرین دود بر جای مانده توی حلقش را می فرستد بیرون. او هم لابد یكی از همان خیل آمار افزایشی دختران سیگاری است. چشم هایش پشت دودی كه از جلوی صورتش به آرامی بالا می رود، برقی ندارد و می گوید: راستش از این همه تبلیغات علیه سیگار خسته شدم، خواستم امتحان كنم. ثانیا مگر نمی گویند سیگار مرگ تدریجی است، خب ما هم همین را می خواهیم تا سریع تر از حضور دنیا مرخص شویم. آدم های دور و بر زیر سقف كوتاه كافی شاپ پشت هاله ای از دود سیگار، مبهم به نظر می رسند. هر كدام شاید برای سیگار كشیدن انگیزه ای داشته باشند.
زهره شاه قاسمی، مشاور روانكاو می گوید: نمی شود همه چیز را بر سر جریانات حق برابری با مردها شكست. چه بسا خیلی از دخترانی كه چنین ادعایی دارند از مخالفان سرسخت سیگار هستند. دوری از خانواده در خوابگاه های دانشجویی نكته مهمی است و بچه ها به دلیل نداشتن سرگرمی به سمت سیگار می روند.شاه قاسمی البته معتقد است، سیگار كشیدن دخترهای دانشجو و دانش آموز را نباید جدی گرفت و می گوید: اكثر اینها شاید ماهی یك بار هم سیگار نكشند، ولی دوست دارند كه چنین ادعایی كنند، ولی خب، اگر از همین میزان هم جلوگیری نشود به مرور تبدیل به مصرف كنندگان دایم سیگار می شوند.
آنها چه كردندالبته ارگان های مختلف هم در اینباره بیكار ننشسته اند، طرح های مختلف و قوانین مختلف تصویب شد تا مصرف سیگار به حداقل برسد، حتی قلیان از تمامی قهوه خانه های سنتی و غیرسنتی جمع آوری شد، اما هیچ كدام از این قوانین نتوانسته است مصرف دخانیات را در كشور پایین بیاورد. این جمله عباد فتاحی است.عباد فتاحی، عضو كمیسیون بهداشت ودرمان معتقد است كه ممنوعیت در كشور ما از آن دسته از قوانینی است كه اصولا ضمانت اجرایی ندارد می گوید:استفاده از دخانیات از عادات زمانه ای است كه در آن زندگی می كنیم و ما باید برای جلوگیری از روی آوردن جوانان به سیگار به فكر تصویب طرح های فرهنگی باشیم نه تصویب قانون جبر و زور.شما چرا!؟مریم دانشجو است. می گوید: از این جو فراگیری كه بین برخی دخترها برای سیگار كشیدن ایجاد شده اصلا خوشم نمی آید. بیشتر از اینكه از سیگار كشیدن لذت ببرند از دور هم بودن و ژستش لذت می برند، وگرنه مطمئنم بر خلاف شعاری كه خیلی هاشان می دهند، سیگار هیچ آرامشی ندارد. حالا اگر حداقل دانشگاه فضایی را در اختیار بچه ها برای ورزش یا فعالیت فرهنگی قرار می داد این موضوع به حداقل می رسید.اما به گفته عضو كمیته كشوری كنترل دخانیات وزارت بهداشت، امروزه آمارها حاكی از آن است كه در كشور انگلستان مصرف سیگار زنان ۲۳ درصد و مردان ۲۱ درصد است. این در حالی است كه در بسیاری از كشورهای پیشرفته نیز همین روند در چند سال آینده قابل پیش بینی است به طوری كه مصرف سیگار در زنان به مراتب بیشتر از مردان خواهد بود.گرچه هنوز چنین آماری را نمی توان به جامعه ایرانی نسبت داد اما پیش بینی می شود در آینده ای نه چندان دور مصرف سیگار در مردان حدود ۳۰ درصد متوقف شود، در حالی كه مصرف سیگار در زنان به روند افزایشی خود ادامه می دهد.دكتر حیدری می گوید: مصرف سیگار در میان مادران دو برابر تاثیرگذارتر از مصرف سیگار در میان پدران است.
اما با این حال هستند افرادی كه مادران آنها به طور سنتی سیگار مصرف می كردند اما خود آنها از مصرف سیگار پرهیز می كنند!سحر كه مادرش سیگاری است، می گوید: همیشه نسبت به سیگار كشیدن مادرم حس خوبی نداشتم، به همین دلیل اصلا دوست ندارم فرزند من هم همین حس را نسبت به سیگار كشیدن من داشته باشد. دكتر نرجس جلالی كه فرزندش چندماه دیگر به دنیا می آید در مورد مصرف سیگار در مادران می گوید: هزاران ماده سمی موجود در سیگار تمام ارگان های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و تولید مثل را هم دچار اختلال می كند.دكتر حیدری نیز می گوید: موادی همچون نیكوتین، منواكسیدكربن و سیلیوتركسین هایی كه در دود سیگار وجود دارد سبب می شود لانه گزینی تخم در رحم مادر دیرتر و ناقص تر صورت بگیرد، همچنین تشكیل جفت برای جنین در رحم مادر سیگاری كاملا ضعیف و مختل است و به همین دلیل علاوه بر اینكه بچه به رشد كافی نمی رسد، زایمان این افراد پرخطر و ناقص خواهد بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست