شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
یكپارچه سازی انرژی های تجدید پذیر در انگلستان
آیا شبكههای برق انگلستان برای برآوردن هدفهای مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر در سال ۲۰۱۰ و دو برابر كردن ظرفیت آن تا ۲۰۲۰ تجهیز شده است؟ به این سوال موسسه «موتمكدونالد» به عنوان بخشی از مطالعه در نظر گرفته شده از سوی «كربنتراست» و «دیتیآی» به نمایندگی از شورای مشاوران انرژیهای تجدیدپذیر DTT پاسخ داده است. «ایزابلبویراسگارا»و «سیمونلابی» از «موتمكدونالد» گزارشی تحلیلی تهیه كرده در جمعبندی درباره وضعیت شبكههای انتقال و توزیع و مسایل آن با توجه به افزایش ظرفیت پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر برای رسیدن به هدفهای پیشبینی شده ۲۰۱۰ به بحث پرداختهاند.
یكی از مشخصه های بارز این بررسی، رویكرد از پایین به بالای آن برای ساخت ظرفیت برق از انرژیهای تجدیدپذیر بر اساس اطلاعات به دست آمده از سازندگان پروژههای واقعی و طرحهای بلندمدت كاری بود. بعضی سناریوهای موجه به این دلیل طراحی شد كه راههای پذیرفتنی پركردن فاصله میان پروژههای واقعی و هدفها و آرمانهای دولت در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۲۰ را نشان میدهد. تمام سناریوهای تولیدی مدلسازی شد تا رژیمهای عملیاتی كارخانهها چه برای شیوههای مرسوم تولید و یا پروژههای منابع تجدیدپذیر را پیشبینی كند و خروجیهای مدل بازار پیشبینی شده هر سناریو بر اساس ورودیهای مدل ظرفیت شبكه را مشخص سازد. از نرمافزار PSS/E برای ارزیابی تاثیر تولید از منابع تجدیدپذیر بر شبكههای انتقال و همچنین مدل ژنریك (موتمكدونالد) برای ارزیابی تاثیر بر شبكههای توزیع استفاده شد.
●مسایل كلیدی ۲۰۱۰: آیا ظرفیت پیشبینی شده به حد كافی است؟
پژوهش نویسندگان گزارش نشان داد كه سازندگان بر مبنای طرحهای عملیاتی خود میتوانند تا ۷۲ درصد هدفهای پیشبینی شده برای سال ۲۰۱۰ را برآورده سازند. نیمی از این پروژهها اینك مجوز برنامهریزی دریافت داشته و بعضی از آنها وارد مرحله عملیاتی شده و بخت دریافت مجوز برنامهریزی را پیدا كردهاند.
برای ۳۹ درصداز هدف پیشبینی شده سال ۲۰۱۰ هنوز درخواست مجوز برنامهریزی تسلیم نشده اما شانس ارایه آن باتوجه به ابعاد موردنظر پروژهها بیش از ۵۰ درصد است. بنا به برنامه تولیدكنندگان دستكم تا سال ۲۰۰۶ اكثریت توسعهدهندگان تاسیسات انرژی تجدیدپذیر عمده توجه خود را معطوف شمال انگلستان واسكاتلند كرده حجم عمده طرحها را برق بادی تشكیل میدهد.
به نظر میرسد افق برنامهریزی سازندگان چشماندازی بیش از سه سال را به طور تفصیلی نشان نمیدهد بنا بر این اطلاعات دوره بعدی (۱۰-۲۰۰۶) مبهم و محل پروژهها مشخص نیست.
سناریوهایی برای ساخت ۲۸ درصد كمبود ظرفیت مبتنی بر منابع تجدیدپذیر و آزمون شبكه تا ۲۰۱۰ در دست تدوین است. برنامه كاری درازمدت سازندگان درباره تركیب تكنولوژی و محل طرحها مطالعاتی به دست میدهد.
●تاثیرات شبكههای انتقال
یك مدل شبكه انتقال خلق شد تا تاثیر پروژههایی كه پس از تكمیل به طور مستقیم به شبكه انتقال متصل میشود را همراه با تاثیر افزایش تولیدهای تجدیدپذیر و تولید مشترك (CHP) متصل به شبكههای توزیع بررسی كنیم.
مدل سازی شبكه با توجه به افزایش تولید از منابع تجدیدپذیر به شكل زیر خلق شد:
▪ در گام اول پروژههای محتمل و تاثیر آن برشبكه (۳۳ درصد هدف ۲۰۱۰) بررسی شد.
▪ در گام دوم پروژههایی كه احتمال پیشروی آن وجود دارد (بیش از ۳۹ درصد هدف ۲۰۱۰) مورد بررسی قرار گرفت.
▪ در گام سوم با فرض تكمیل تمام پروژهها بر مبنای هدفهای ۲۰۱۰، بررسی انجام گرفت و تاثیر آن بر سناریوی ناشی از پروژههای شبكهای ۲۰۱۰ مورد مطالعه واقع شد.
در هر مورد، ارزیابی بالایی از جریان احتمالی در سراسر شبكههای عمده انتقال و محدودههای آن انجام شد. این برآورد مبنی بر سطح تولید و بار بر حسب هر منطقه تعرفهای تولید بود. برای ارزیابی واقعی نیاز به تقویت طرحها سطح جریان برق در بالاترین میزان مورد ارزیابی قرار گرفته با كل جریان تولیدی حرارتی عبور كننده از مرزهای منطقهای مقایسه شد. این موارد سپس به تفصیل مورد بررسی واقع شد و برای آن از یك نرمافزار PSS/E در دسترس به شكل تجاری استفاده شد. برای هماهنگ شدن با استانداردهای عرضه «شركت شبكه ملی» در زمینه ایمنی و كیفیت، ظرفیت مرزی مناطق با بدترین حالت قطعی دو مداره در نظر گرفته شد.
●ظرفیت انتقال
در اسكاتلند و اتصال بین اسكاتلند و انگلستان تقویت سیستم به میزان بالایی تا سال ۲۰۰۶ مورد نیاز است تا برنامههای كاری تولیدكنندگان و ۷۲ درصد هدف ۲۰۱۰ را برآورده سازد. احتمال میرود هزینهها بین ۱تا ۴/۱ میلیارد پوند باشد. این تنگنایی مهم در چارچوبهای قانونی فعلی است پژوهشها نشان میدهد كه برای تامین این ۷۲ درصد به حد كافی پروژه در مدار وجود دارد به خصوص كه تاریخ راهاندازی آنها برای سال ۲۰۰۶ تعیین شده است. مدل انتقال ما مشخص میكند كه برای تحقق برنامههای كاری سازندگان در سال ۲۰۰۶ بخشهای زیر باید تقویت شده یا گسترش یابند:
▪ سیستم انتقال انرژی جنوبی و اسكاتلندی (SSE)
▪اتصال بین SSE و سیستم اسكاتیش پاور
▪سیستم اسكاتیش پاور
▪بخش شمالی شركت شبكه ملی (نشنال گرید) باید اتصالات را تغذیه كند
هزینه برآورد شده برای این تقویتها بسیار بالاست و تنگناهایی در سیستمهای قانونی وجود دارد. اخیراً ۲۵۰ میلیون پوند به شكل میانگین در هر سال برای بخش انتقال از سوی ofgem تخصیص داده شده كه هزینه نوسازی تاسیسات موجود و اتصالات جدید رادر بر میگیرد و با توجه به نیازهای سرمایهگذاری،ناكافی به نظر میرسد. Ofgem پیشنهادی برای سازوكار طرح جدید انتقال در مه ۲۰۰۴ ارایه میدهد كه اینك در دست بررسی است. اگر برنامههای پیشنهادی سازندگان قابل قبول باشد، زمانبندی آن كلیدیترین مساله در آینده (نزدیك) خواهد بود. باتوجه به طرحهای كاری سازندگان برای رسیدن به ۷۲ درصد هدف پیشبینی شده تصویب طرحهای انتقال مربوط به این پروژهها حالتی اضطراری دارد و باید ساختن مدارهای جدید از سال ۲۰۰۴ آغاز شود. تقویت بخشهای مورد نظر شامل ساخت خطوط انتقال جدید هوایی است. زمانبندی در این كار حیاتی است زیرا باید اتصالات لازم برای استفاده از ظرفیتهای به مدار آمده تا ۲۰۰۶، از هم اینك ساخته شود.
فرآیند برنامهریزی تنگنایی مهم است. زمان ساخت خطوط انتقال جدید معمولاً حدود دو سال است. اما كسب رضایت برای برنامهریزی چه بسا ده سال به درازا انجامد. از جمله خطوطی كه اخیراً در اسكاتلند و انگلستان به بهرهبرداری رسید در مجموع به ترتیب زمانی بین ۱۱ تا ۱۳ سال را طی كرده بود (از طراحی مفهومی تا راهاندازی به دلیل تاخیر درتصویب برنامهریزی)
●ظرفیت مورد نیاز انتقال برای ۲۰۱۰
برای برآورده شدن ۱۰۰ درصدی هدفهای ۲۰۱۰ كارهای تقویت سیستم باید در اسكاتلند، نقاط اتصال شبكههای اسكاتلند- انگلستان و در شمال غرب انگلستان انجام شود. احتمال میرود هزینه این كارها به ۴۸۰ تا ۷/۰ میلیارد پوند برسد. با این مبالغ كل اعتبارات مورد نیاز به ۴/۱ تا ۱/۲ میلیارد پوند میرسد. طرح و ساز و كار جدید برای این سرمایهگذاری مورد نیاز است در غیر این صورت تنگناهایی عمده به جا خواهند ماند.برای اتصال بقیه پروژهها به شبكه (۲۸/۰ كسری برای رسیدن به هدف تولیدی ۲۰۱۰) كارهای بیشتری باید در اسكاتلند و اتصال اسكاتلند انگلستان انجام گیرد. مدلسازی ما نشان میدهد كه حلقههای «یوركشایر» و «مرسی» نیز باید یا تقویت شود یا گسترش یابد.
سطح سرمایهگذاری برای ارتقاء و ظرفیت انتقال ۷۲ درصد هدفهای تولیدی سال ۲۰۱۰ بسیار بالاست. تنها اگر سازوكاری مناسب به كار گرفته شود كه هدفهای كاری تولیدكنندگان در سال ۲۰۰۶ را محقق سازد، این سطح سرمایهگذاری سبب خواهد شد كه تنگنایی پیش نیاید. برای تحقق هدفهای ۲۰۱۰ تلاش بیشتری لازم است تا مجوزها و موافقتهای لازم برای برنامهریزی عملیاتی عاجل ارتقاء شبكههای انتقال كسب شود. تا زمانی كه طرحهای انتقال به تصویب نرسد امكان اتصال طرحهای به بهرهبرداری رسیده تا ۲۰۰۶ میسر نخواهد شد و تنگناهایی برای رسیدن به هدفهای ۲۰۱۰ پدید خواهد آمد.
نشریه ریفوكاس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست