چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
تـوصـیـههـای عـامـیـانـه، مـمـنـوع!
اصولا بیماریهای صفراوی طیف متنوعی از بیماریها را شامل میشوند؛ بعضی از آنها در سن خاصی دیده میشوند یا در جنس خاصی (مرد یا زن) و گاهی در مقطع خاصی از زندگی...
بعضی از آنها مادرزادی و بعضی دیگر در طول زندگی ایجاد میشوند. برخی کماهمیت هستند و در طول عمر هیچگونه مشکلی ایجاد نمیکنند و بعضی دیگر در مدت کوتاهی کشندهاند؛ بعضی نیاز به درمان ندارند و برای بعضی دیگر درمان دارویی یا درمان جراحی یا روشهای مدرن آندوسکوپی لازم است.
گاهی بیماریهای خوشخیم و گاهی سرطانها سیستم صفراوی را مبتلا میکنند، بنابراین نمیتوان بهطور کلی در مورد بیماریهای صفراوی، علایم، روش تشخیص، راههای درمان، عوارض و تشدید آنها در بارداری یا خطرناکبودن آنها صحبت کرد. باید نوع بیماری صفراوی فرد مشخص شود تا بتوان در مورد علتها، علایم، روش تشخیص، میزان خطر و نحوه درمان صحبت کرد.
بعضی از این بیماریهای صفراوی مخصوص خانمها و در دوره خاصی از زندگی (بارداری) است و بعضی دیگر ربطی به جنس خاص یا زمان خاصی از عمر ندارد. حتی بیماریهای صفراوی مخصوص خانمها در دوران بارداری هم ممکن است خفیف و گذرا و بعضی دیگر ممکن است کشنده باشند. برخی خطر انتقال به جنین دارند و برخی دیگر اساسا مسری نیستند. گاهی جان مادر و جنین به خطر میافتد و گاهی برای نجات مادر ختم بارداری و فدا کردن جنین لازم است.
بعضی بیماریهای صفراوی درد ندارند و بعضی دیگر با درد مشخص میشوند بنابراین باتوجه به اینکه کدام قسمت سیستم صفراوی، در چه سنی، در چه جنسی و در چه برههای از زندگی و به چه علت مبتلا شده است، دقیقتر میتوان صحبت کرد.
بیدلیل نباید تحتتاثیر اطلاعات بیپایه و نادرست قرار گرفت زیرا گاهی حتی در مورد یک بیماری خاص مانند سنگصفراوی میبینیم سیر بیماری یکسان نیست. گاهی در یک بیمار، سنگ صفرا تا پایان عمر بدون عارضه و علایم باقی میماند و در بیمار دیگر ممکن است درمان جراحی حتما لازم باشد. سرطان ناحیهای از سیستم صفراوی به راحتی با درمان جراحی بهبود مییابد و سرطان قسمت دیگر غیرقابل درمان است.
نتیجه اینکه در مورد هر بیماری و در مورد هر شخصی باید بهطور جداگانه براساس عوامل مختلف اعم از سن، جنس، نژاد، سابقه خانوادگی، بیماریهای دیگر فرد، داروهای مصرفی، علایم بیماری، معاینه بیمار، نتایج آزمایشها، رادیوگرافی، سیتیاسکن، امآرآی، آندوسکوپی، نمونهبرداری و... به طور جداگانه ارزیابی و تصمیمگیری کرد و در غیراینصورت به جز کلیگویی، حدس و گمان و توصیههای عامیانه، نتیجه دیگری حاصل نخواهد شد.
دکتر عباسعلی محرابیان
فوق تخصص آندوسکوپی
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست