جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
خودرویی از قلب فرانسه
![خودرویی از قلب فرانسه](/web/imgs/16/87/apfao1.jpeg)
شرکت خودروسازی فرانسوی رنو در سال ۱۲۷۸ خورشیدی، توسط لوئیس رنو و برادرانش مارسل و فرناند درکشورفرانسه تأسیس شد و کارخود را رسما آغاز کرد. اما اولین خودروی ساخت این سه برادر که CV۱ نامیده میشد، یک سال قبل از آن یعنی در سال ۱۲۷۷ ساخته شد.
پس از راهاندازی کامل شرکت، آنها تمرکز خود را برساخت خودروهایی برای مسابقات رالی معطوف کردند که همین امر سبب معروفیت و شناخته شدن نام تجاری رنو بین دوستداران و عاشقان صنعت نوپای خودرو شد.
سال ۱۲۸۲ خورشیدی مارسل رنو براثرحادثه تصادف با اتومبیل جان باخت و ۲ برادر دیگر رهبری شرکت را به دست گرفتند. ۳ سال بعد خودروی مدل AKCV۹۰ توسط رنو عرضه شد. حالا دیگر رنو عملا در بازار صنعت خودرو حرفهای فراوانی برای زدن داشت.
در همان سال برادر دیگر یعنی فرناند بر اثر ضعف ناشی از بیماری از شرکت کنارهگیری کرد و لوئیس به تنهایی کنترل کل شرکت را به دست گرفت. لوئیس رفتهرفته برتنوع تولیدات شرکت افزود و تا زمان آغاز جنگ جهانی اول، شرکت رنو انواع خودروهای سواری، تاکسی و اتوبوس را عرضه میکرد.
اما با آغاز جنگ، رنو با توجه به رکود بازار تجاری و افزایش تقاضا در اتاقهای جنگ مجبور به تغییر تولیدات خود به هواپیما و خودروهای نظامی شد. این تغییرات برای رنو در ابتدا بسیار گران از آب درآمد اما در نهایت و با توجه به تجربه و فناوری توسعه داده شد.
در این کمپانی که حالا دیگر میشد آن را معظم نامید، تجربه این شرکت در تولید این محصولات جدید و غیرمتعارف نیز به موفقیتهای عالی منتهی شد. پس از پایان جنگ و با رونق دوباره کسب و کار، شرکت رنو تولیدات عادی خود را از سرگرفت و در ادامه برنامه توسعهای و درجهت گسترش تنوع محصولات خود به تولید ماشینهای صنعتی و کشاورزی نیز پرداخت. ازجمله خودروهای معروف رنو تا سال ۱۳۰۷ خورشیدی میتوان بهمدلهای CV۱۰,CV۱۵,CV۴۰ و CV۶ اشاره کرد. در همین سال رنو شروع به توسعه بازار فروش خود در انگلستان کرد ، سپس صادرات خودروهای خود را به آمریکا آغاز کرد. از خودروهایی که به آمریکا صادر شد ، میتوان به مدلهای لیموزین V۱۶ و V۱۲ اشاره کرد. سال ۱۳۰۸، خودروی ۸ سیلندر رنو نیز به عنوان بزرگترین و قویترین خودروی سواری این شرکت تا آن زمان معرفی شد و به این ترتیب، رنو وارد عصر خودروهای تشریفاتی خود شد.
سال ۱۳۲۴ و متعاقب آغاز جنگ جهانی دوم، کارخانجات شرکت رنو توسط ارتش آلمان نازی مورد حمله قرار گرفت و یک سال بعد، لوئیس رنو نیز درگذشت و کنترل کارخانه به دولت سپرده شد. در این سال بود که برای اولین بار از آغاز به کار این شرکت بزرگ، رهبری آن به پیر لوفوشکس رسید. در همان سالها بود که خودروی معروف و موفق CV۴ توسط رنو عرضه شد. در ادامه شرکت رنو توانست به بازارهای آفریقا و آمریکای شمالی نیز دست یابد و اندکاندک برازنده عنوان شرکت بینالمللی شد. از بین تولیدات رنو ۲ خودروی R۸ و R۴ از موفقترین و محبوبترین خودروهای این شرکت تا سال ۱۳۴۷ خورشیدی بودند.
طی سالهای ۵۳ تا ۶۱، شرکت رنو ۵ مدل دیگر از سری R را تولید کرد و با عقد قرارداد همکاریهای مشترک با شرکت آمریکایی AMC روند موفقیتهای جهانی خود را ادامه داد.
در دهههای اخیر ، شرکت رنو با انواع تولیدات خود در بین ۲۰ خودروساز برتر دنیا قرار گرفته است. در همین چند سال گذشته رنو با شرکت نیسان ادغام شد تا با بهرهبرداری مشترک این دو غول دنیای خودروسازی از تجربیات، فناوری و دانش یکدیگر زمینه را برای تحول در بازار آینده خودرو فراهم آورند. خودروی هیبریدی این زوج که به طور مشترک عرضه شد، اولین ثمره این تعامل بینالمللی بود.
شرکت معظم رنو این روزها با طراحی، تولید و عرضه انواع خودروهای سواری، اسپرت، برقی، هیبریدی، کامیون، اتوبوس و محصولات صنعتی یک غول بینالمللی صنعت خودروسازی محسوب میشود که کارخانجات آن در سرتاسر دنیا پراکندهاند.
HISTORY OF Renault / مترجم: آزاده سیدمیرزاییجهقی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست