دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
هوای جیبتان را داشته باشید
عادتهایی که میتواند ما را ولخرج کند زیاد است، بنابراین بد نیست این عادتها را شناسایی کنیم. یکی از بهترین شیوههای کاهش هزینههای زندگی، شناخت عادتهای گرانقیمت و حذف یا کاهش آنهاست. برای این کار ابتدا باید نگاهی به دور و برمان بیندازیم.
اگر کمی دقت کنیم متوجه میشویم که این عادتها رفتارمان را در هزینههای زندگی تحت تاثیر خود قرار داده است؛ عادتهایی که میتوان آنها را تعدیل کرد تا هزینههای ما منطقی شود.
یکی از این عادتها خرید رفتن است بویژه خرید رفتن با دوستان در مواقعی که اصلا نیازی به خرید نداریم البته در بسیاری مواقع خرید کردن بویژه برای خانمها نوعی تفریح و وقتگذرانی به شمار میرود، اما آقایان وقتی تنها خرید میروند کمتر خرج میکنند، اما برعکس، وقتی به همراه دوستانشان به خرید میروند براساس آمار، بیشتر پول خرج میکنند، اما خانمها چه تنها و چه با دوستانشان باشند فرقی در هزینههای خرید آنها ندارد. دلیل این مساله هم تفاوت دو جنس مرد و زن است. مردها برای خودنمایی و حفظ کلاس و بهتر نشان دادن خود، سعی میکنند خریدهای بهتر و گرانتری در جمع دوستان داشته باشند، اما خانمها بیشتر به همفکری و همصحبتی دوستان خود اهمیت میدهند و تمایل چندانی به خودنمایی ندارند.
● کارتهای اعتباری
کارت اعتباری در عین این که دردسرهای بانک رفتن را برای ما کاهش داده است و محاسن بسیاری دارد معایبی نیز دارد. مطالعات نشان میدهد مردم با کارت اعتباری بیشتر از پول نقد پول خرج میکنند. حساب پر و کارت بانکی آدم را وسوسه میکند هر چه میخواهد بخرد. به ظاهر این نگرش در میان مردم وجود دارد، داشتن کارت اعتباری با پول نقد متفاوت است؛ ولی داشتن پول نقد آدمها را به خرید وسوسه میکند به بیان دیگر در آن زمان که کارت اعتباری نبود اگر فردی به خرید میرفت میتوانست برای کنترل هزینههایش مبلغ کمی در کیفش بگذارد در نتیجه به همان میزان خرید میکرد؛ ولی امروزه کارتهای اعتباری دست آدمها را برای خرج کردن باز گذاشته است.
● موبایل
موبایل هم یکی از هزینههای امروزی زندگی ماست. در هر زمان ومکانی میتوانیم از موبایل استفاده کنیم حتی در مهمانی، خرید، سرکار، مسافرت، بیمارستان و هر جایی که این وسیله ارتباطی همراه ماست. موبایل امروزه به یکی از ضروریات زندگی ما تبدیل شده است، ولی اگر بتوانیم این مکالمات را کنترل کنیم نهتنها به نیازهای ضروری خود پاسخ دادهایم بلکه هزینه زیادی هم برای خود ایجاد نکردهایم.
● چشم و همچشمی
چشم و همچشمی یکی دیگر از عادتهایی است که باعث ولخرجی ما میشود. بسیاری از مردم برای این که در محیط کار یا در جمعهای خانوادگی و دوستانه به دیگران نشان دهند که چگونه زندگی میکنند و از خرج کردن برای خود و خانوادهشان هیچ ابایی ندارند و دائم در حال رستوران رفتن و مسافرت هستند خود را به دام هزینههایی میاندازند که وقتی بعد از چند سال به خود مینگرند، میبینند سرمایهای از خود باقی نگذاشتهاند و این چشم و همچشمی آنها را خانهبرانداز کرده است. خیلی آسان و در عین حال جذاب است که یک روز بعدازظهر همراه با دوستان یا اعضای خانواده، از خانه خارج شوید و به رستوران مورد علاقهتان سری بزنید یا این که گوشی تلفن را برداشته و سفارش غذای دلخواهتان را بدهید. در حالی که در این مواقع باید یادتان باشد غذا خوردن بیرون از خانه، با این که حس خوبی به شما میدهد، ولی هزینههایتان را هم افزایش داده و میتواند آخر ماه شما را با مشکل مواجه کند. بنابراین این کار را محدود کنید و اجازه ندهید به عادتی همیشگی تبدیل شود. باز هم تاکید میکنیم این عادتها را ترک نکنید بلکه فقط تعدیلشان کنید.
برای هر نوع خرید از لباس و تفریح گرفته تا مسافرت قاعده و قانون تعریف کنید. اگر جزو ولخرجها نیستید و میتوانید تعادل را رعایت کنید لازم نیست خیلی سخت بگیرید، اما برای ولخرجها تا باز گشتن به مسیر درست این راهکاری ضروری است. برای خود مشخص کنید که در ماه چند بار میتوانید رستوران بروید یا در سال چند بار میتوانید مسافرت بروید، البته با توجه به این که از پسانداز خود نیز صرفنظر نکرده باشید. همیشه باید بدانید که موجودی حسابتان چقدر است و جیبتان چقدر پول دارد. خیلی از افراد از موجودی حسابشان بیاطلاعند. این مساله باعث میشود که مهار مخارج و درآمدها دشوار شود.
● خرید مواد غذایی
هنگامی که برای خرید مواد غذایی مورد نیازتان به فروشگاه میروید به انتخابهایی که میکنید توجه داشته باشید. در بسیاری مواقع ما در فروشگاه بویژه فروشگاههای بزرگ با کالاهایی مواجه میشویم که جدید است و وسوسه میشویم آن را در سبد غذایی خود قرار دهیم، اما بعد یعنی هنگام مصرف متوجه میشویم که چندان هم مناسب نیست و مزه خاصی هم ندارد و فقط برای آن هزینه زیادی پرداخت کردهایم. اینجاست که از خرید خود پشیمان میشویم. به همین دلیل یا بهتر است برای خرید مواد غذایی به فروشگاههای بزرگ نرویم یا اگر میرویم روی خرید خود کنترل داشته باشیم. در ضمن امروزه در فروشگاههای بزرگ، مواد غذایی متفاوتی وجود دارد که نهتنها ارزش غذایی چندانی ندارند بلکه برای بدن مضر هم هست ولی به دلیل خوشمزگی، بیشتر مردم بویژه بچهها به خرید آن تمایل دارند.
علیرضا خانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست