شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

دوقلوهای به هم چسبیده


دوقلوهای به هم چسبیده

اگر چه تصاویر مربوط به دوقلوهای به هم چسبیده را می‌توان در آثاری مربوط به قرن پانزدهم هم مشاهده کرد و حتی مجسمه‌‌هایی از انسان‌هایی به هم چسبیده مربوط به ۳۰۰ سال قبل از میلاد …

اگر چه تصاویر مربوط به دوقلوهای به هم چسبیده را می‌توان در آثاری مربوط به قرن پانزدهم هم مشاهده کرد و حتی مجسمه‌‌هایی از انسان‌هایی به هم چسبیده مربوط به ۳۰۰ سال قبل از میلاد این احتمال را مطرح می‌کنند که دوقلوهای به هم چسبیده در آن زمان هم وجود داشته‌اند اما شاید اولین بار تولد دو برادر چینی در سال ۱۸۱۱ باعث شهرت این پدیده عجیب و نادر شده است...

برادران بانکر در شهر سیام چین که امروزه جزو تایلند است به دنیا آمدند و به دوقلوهای سیامی معروف شدند، شهرت آنها به قدری بود که امروزه کلا دوقلوهای به هم چسبیده را با اصطلاح دوقلوهای سیامی می‌شناسند. این پدیده یک مورد در هر ۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تولد زنده اتفاق می‌افتد. نیمی از این دوقلوها مرده به دنیا می‌آیند و تعداد زیادی از دوقلوهای زنده، مشکلات مادرزادی متعددی دارند. به طور کلی فقط ۲۵ درصد از این نوع دوقلوها مدت زیادی زنده می‌مانند. اگر چه در ۵۰۰ سال گذشته فقط ۶۰۰ دوقلوی به هم چسبیده زنده شناخته شده‌اند.

۷۳ درصد از این دوقلوها از ناحیه تنه به یکدیگر چسبیده‌اند و ۴ درصد نیز از ناحیه سر و جمجمه به یکدیگر متصل‌ هستند.

دو تئوری مختلف در مورد این پدیده وجود دارد که یکی معتقد است در جریان تقسیم تخمک و دوقلویی، هر کدام از قل‌ها کاملا از دیگری جدا نمی‌شوند و سلول‌های مشترک بخش‌ها و ارگان‌های مشترکی را شکل می‌دهند.

تئوری دیگر معتقد است که بعد از تقسیم تخمک و ایجاد دو قل مجزا، سلول‌های بنیادی هر جنین، اشتبا‌ها به سلول‌های بنیادی جنین دیگر می‌چسبد و آنها دوباره به یکدیگر اتصال می‌یابند.

به طور کلی این پدیده بین جنین‌های دختر و همچنین در نواحی آسیای جنوب شرقی و آفریقا شایع‌تر است.

اعمال جراحی برای جداسازی این جنین‌ها کاملا به شرایط هر کدام از دوقلوها و محل اتصال آنها بستگی دارد و اغلب به خاطر وجود ارگان‌های حیاتی مشترک بسیار سخت و ناممکن است. آمار جراحی‌های موفق در این زمینه بسیار اندک‌ هستند. اگر چه در سال ۲۰۰۶ پزشکان موفق شدند دو خواهر به هم چسبیده به نام کندرا و ملیحه را در سن ۴ سالگی و با موفقیت از یکدیگر جدا کنند ولی یکی از خواهرها مجبور به دریافت پیوند کلیه از مادرش شد.



همچنین مشاهده کنید