شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
من سرطان سینه نمی گیرم!
سرطان سینه یکی از خطرناکترین سرطانها است که بیشتر در خانمها بروز میکند. در صورتی که این سرطان زود تشخیص داده شود و درمان آن سریع و به موقع آغاز شود، بهبودی بیمار تا حدودی قطعی است.
این کارها را وارد زندگی روزمره خود کنید
چکاپ کنید:
زنان باید بعد از سنین ۵۰سالگی برای چکاپ به پزشک متخصص مراجعه کنند، اما اگر سابقه سرطان سینه در خانواده وجود دارد، باید این سن را به ۴۰سالگی کاهش دهید. بهتر است هر ۳سال یکبار یکسری آزمایشات کامل انجام دهید. اگر سرطان سینه زود شناسایی شود، درمان موفقتر خواهد بود.
درمانهای هورمونی بعد از یائسگی:
اکثر سرطانهای سینه ارتباطی با استروژن دارند. درمانهای هورمونی بعد از یائسگی بعد از ۲سال خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهد. اگر از ترکیب این داروها ۱۰سال استفاده کنید، خطر ابتلا ۲برابر میشود. سعی کنید زمان مصرف این داروها و دوره زمان را کوتاه کنید و از راههای دیگر کنترل علائم یائسگی استفاده کنید. اگر شیوههای درمانی را متوقف کنید، طی ۵سال خطر ابتلا به سرطان سینه کاهش پیدا میکند.
خودتان را معاینه کنید:
اکثر اوقات مشکلات سینه توسط خود فرد شناسایی میشود. بنابراین هر چند وقت یکبار خودتان را معاینه کنید و از تغییرات ایجاد شده، اطلاع حاصل کنید. غدد لنفاوی را بررسی کنید و هرگونه تغییر در پوست را جدی بگیرید. حداقل ماهی یکبار وقتی حمام میروید، خود را معاینه کنید و روش معاینه را از پزشک خود سوال کنید.
تحرک داشته باشید:
ورزش و تحرک باعث تعادل هورمونها در بدن میشود و باعث کاهش میزان هورمونهای بدی میشود که میتواند عامل ابتلا به سرطان باشند. حداقل هفتهای ۵مرتبه و هر مرتبه ۳۵تا ۴۵دقیقه از وقت خود را به ورزش اختصاص دهید.
مراقب وزن خود باشید:
اضافه وزن در دوران بزرگسالی خطر ابتلا به سرطان سینه را تا ۶۰درصد افزایش میدهد. سعی کنید وزن خود را کنترل کنید. مطالعات نشان میدهد زنانی که لاغر هستند و یا وزن خود را کم میکنند، کمتر به سرطان سینه مبتلا میشوند. یک بدن سالم و متناسب باید BMI (توده بدنی) بین ۱۹ تا ۲۵ داشته باشد.
سراغ موادغذایی کمچربی بروید:
محصولات لبنی غنی از کلسیم و ویتامین D، از بدن در مقابل ابتلا به سرطانها محافظت میکند، به شرطی که از محصولات کم چرب و یا بدون چربی استفاده کنید. مصرف ماست و شیرهای کم چرب و بدون چربی یا پنیرهای بدون چربی را حتما در برنامه غذایی خود بگنجانید.
پیشگیری های خوراکی
از مصرف چربیهای اشباعی و ترانس پرهیز کنید:
همه چربیها برای بدن مضر هستند. ماهیهای چرب، آووکادو، روغن هسته انگور، گردو و روغن زیتون از آن دسته چربیهای سالمی هستند که خاصیت ضدسرطان دارند. از مصرف گوشتهای چرب، پنیرهای پرچربی، خامه، کره، کیکها، بیسکوییتها، چیپس و مارگارینها تا حد امکان پرهیز کنید.
غلات بخورید:
مصرف غذاهای غنی به کنترل میزان هورمونهای محرک سرطان کمک میکند. مصرف موادغذایی حاوی ویتامین E و سلنیوم را افزایش دهید. زیرا این موادمغذی به جنگ سرطان میروند. غذاهای غنی از غلات، نانهای جو، غذاهای غنی از فیبر، برشتوک و برنج و پاستای قهوهای را برای وعدههای غذایی خود انتخاب کنید.
میوههای رنگارنگ بخورید:
مصرف میوهها و سبزیجات رنگارنگ یک راه مطمئن برای مبارزه با سرطان است، زیرا آنها غنی از موادمغذی ضدسرطان هستند. آنها دارای موادشیمیایی گیاهی هستند که همانند آنتیاکسیدانها عمل میکنند و خاصیت ضدسرطان دارند. در روز حداقل ۵ وعده از میوهها و سبزیجات قرمز، زرد، نارنجی و سبز استفاده کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست