شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

CorelDRAW Graphics Suite X۴


CorelDRAW Graphics Suite X۴

اگر نرم افزار های این شرکت و شرکت Adobe را در کنار هم قرار دهیم بیش از ۷۵ درصد سهم گرافیک دو بعدی و نشر رومیزی Desktop publishing را بر دوش می کشند

شرکت Corel که به تازگی با خرید شرکت Ulead آن را نیز زیر مجموعه خود ساخته یکی از بزرگترین شرکت هایی است که در زمینه ایجاد نرم افزار های گرافیکی فعالیت دارد. اگر نرم افزار های این شرکت و شرکت Adobe را در کنار هم قرار دهیم بیش از ۷۵ درصد سهم گرافیک دو بعدی و نشر رومیزی (Desktop publishing) را بر دوش می کشند. مهمترین و مشهورترین تولید این شرکت نرم افزار کورل دراو (Corel Draw) می باشد. شرکت Corel به همراه این نرم افزار تعدادی نرم افزار کمکی قرار داده تا کاربران Corel Draw را از سایر برنامه ها تقریبا بی نیاز سازد.

این برنامه ها عبارتند از:

▪ کورل فتوپینت (Corel photopaint)

▪ کورل راوه (Corel R.A.V.E)

▪ کورل تریس (Corel Trace)

قابلیت های نرم افزار Corel Draw

کورل به خاطر داشتن توانایی های گسترده و متنوع تا به حال مورد استفاده افراد زیادی برای حرفه های گوناگون قرار گرفته است. اولین موردی که درباره کورل باید بدانید این مسأله است که اصول کار کورل بر مبنای بردار vector می باشد. موضوعات (objects) در کورل بر مبنای خط و نقطه (گره node) طراحی می شوند که در نتیجه اندازه و ابعاد در این مدل مهم نیست! یعنی در طرحهای برداری Resolution معنا ندارد! و هر چقدر مایل باشید می توانید اندازه طرح را بدون افت کیفیت زیاد کنید. البته Resolution در بعضی تنظیمات و Effest ها استفاده می شود که باز مربوط به عکس است.

کورل از نظر طراحی به خاطر دقت بالا بسیار مناسب است و طراحی شکل ها و نقشه های پیچیده در کورل به خاطر داشتن ابزار کاربردی و متنوع به سادگی انجام می شود. از کورل در بازار کار زیاد استفاده می شود، برای نمونه: طراحی و آماده سازی نوشته و آرم های مختلف برای برش با دستگاه کاتر پلاتر که اکثرا ًمورد مصرف شرکت های تبلیغاتی و تابلوسازی و برش شبرنگ می باشد؛ طراحی پوستر و کاتالوگ و کارت ویزیت؛ طراحی با استفاده از Template ها و صفحات آماده آن برای مجله ها و روزنامه ها؛ طراحی صفحات وب. (البته به شکل محدود و در کنار دیگر برنامه ها مثل Flash و...)؛ طراحی پارچه در کارخانجات چاپ پارچه و... از لحاظ امور چاپ کورل دراو یک ویژگی بسیار مهم دارد که آن هم به خاطر برداری بودن آن است. به این معنی که نوشته ها و آرمها در چاپ بسیار دقیق و تمیز بوده و در اصطلاح رنجه ندارد و لبه نوشته ها پله پله نمی شود که برای رسیدن به این منظور در برنامه ای مثل Photoshop باید اندازه و Resolution بسیار زیاد باشد که خود مشکلاتی دارد. موارد استفاده کورل دراو فقط به موارد فوق محدود نمی شود و هر کس به تناسب نیازهایش می تواند از کورل دراو استفاده کند. اساس این برنامه گرافیکی بر فرمولهای ریاضی قرار داده شده است. یعنی همه اشکال در این برنامه به صورت بردار می باشند. این مطلب باعث ایجاد دو حسن شده:

۱) به این ترتیب کیفیت تصاویر ساخته شده با این برنامه بسیار افزایش می یابد. شما هر چه قدر این تصاویر را بزرگ و کوچک کنید، هیچ تأثیری بر کیفیت تصویر نخواهد داشت. یا هر چه قدر زوم (zoom) کنید هرگز به پیکسل نمی رسید.

۲) این قابلیت باعث شده تا فایلهای اصلی کورل دراو بسیار کم حجم باشند.

در مقایسه بین کورل دراو و Adobe Illustrator (به عنوان دو رقیب! در عرصه گرافیک برداری البته به همراه فری هند) مسلماً کورل دراو پیروز خواهد شد. محیط Illustrator شباهت بسیار زیادی با فتوشاپ دارد که فقط دستورها و ابزار در آن تفاوت کرده است. که این نوع محیط برای کارهای برداری با توجه به قابلیت تغییر اندازه بسیار زیاد این نوع از فایل ها اصلاً مناسب نیست. و البته در نوع دستورها ابزارها و... هم باز کورل برتری خاص خود را دارد. به عنوان مثال برای ترسیم مسیر (به عنوان یکی از مهمترین وسائل برای طراحی برداری) در Illustrator خیلی نامأنوس و بسیار شبیه کشیدن مسیر در فتوشاپ است!! که اصلاً خوش دست نیست و از این جمله موارد بسیار زیاد است. پسوند اصلی فایلهای کورل دراو - (Corel DRaw) به صورت cdr است. ولی تقریباً تمام فایلهای برداری (wmf، al، epsهemfwpgdsf،drwdwg،dxf، fmv، fh,met,ppt، shw،...) را می تواند باز کند. همچنین معروفترین فایلهای پیکسلی (psd، cpt، jpg، gif، tif، bmp، fpx، pcd، tga، img، pp۴، macهcal، wl، xpm، xcf,png،...) را Import می کند. شاید اوایل کار کردن با دراو و محیط این برنامه نامأنوس باشد، ولی با ممارست و تکرار برای شما ساده خواهد شد. واقعاًبعد از آشنایی خیلی لذت آور است. امیدوارم لذت ببرید.

p۳۰download.com