شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

خواص میوه ها


خواص میوه ها

▪ خرمالو:
خرمالو، سرشار از ویتامین، رطوبت و پیش ساز ویتامین A (بتاکاروتن) است. اگر ویتامینA به منظور کافی به بدن نرسد نه تنها قدرت بینایی کاهش می یابد بلکه باعث خشن شدن پوست و شکنندگی …

خرمالو:

خرمالو، سرشار از ویتامین، رطوبت و پیش ساز ویتامین A (بتاکاروتن) است. اگر ویتامینA به منظور کافی به بدن نرسد نه تنها قدرت بینایی کاهش می یابد بلکه باعث خشن شدن پوست و شکنندگی ناخن و موها می شود و در میزان هوش و سلامت بدن اختلال ایجاد خواهد شد.خرمالو هم چنین دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین های B۳ B۲B۱ وC است و مواد معدنی ضروری بدن مانند کلسیم، آهن، فسفر، منیزیوم و پتاسیم را داراست.بخش گوشتی این میوه حاوی مقدار زیادی فیبر و آنتی اکسیدان نظیر تانن ، لیکوپن و مواد قندی پکتین است. عمده ترین اسیدهای موجود در خرمالو اسید تارتاریک و اسید سیتریک است.خرمالو به دلیل داشتن ماده معدنی برای رشد و نمو بسیار مفید است، آهن موجود در آن هم در خون سازی و پتاسیم آن اشتها آور و شست وشو دهنده کلیه و کبد است.خرمالو، کلسترول بد و فشارخون را نیز کاهش می دهد و به همین دلیل در مبتلایان به بیماری قلبی و افراد دارای چربی و فشارخون مفید است.این میوه پرخاصیت به دلیل داشتن پکتین باعث کاهش چربی های خون می شود و برای افراد مبتلا به نقرس مفید است و به ویژه دانه کوبیده خرمالو در دفع سنگ کلیه و مثانه موثر است.اسیدهای خرمالو باعث هضم بهتر غذا و جذب بعضی ترکیبات مانند آهن و روی می شود.خرمالو با داشتن رنگدانه پلی فنولیک خاصیت ضدسرطانی دارد. هم چنین وجود مقدار زیادی فیبر و مواد آنتی اکسیدان باعث خاصیت ضدسرطانی این میوه شده است.هم چنین این میوه، خاصیت ملین دارد و به عنوان داروی مفید برای درمان یبوست در سالمندان به کار می رود.خرمالو جزو میوه های پرکالری است و افرادی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند نباید در مصرف این میوه زیاده روی کنند.

سیب:

سیب، میوه ای با خاصیت است که به عنوان ضامن سلامت از آن یاد می شود. سیب دارای هورمون رشد و میوه ای مقوی است.سیب، ضدعفونی کننده و تقویت کننده سیستم گوارشی، خون و برطرف کننده حساسیت و ضعف گوارش و درمان کننده ناراحتی های معده، روده، اسهال، استفراغ و بی اشتهایی است.اگر سیب با پوست خورده شود خطر ابتلا به سرطان روده را به شکل چشمگیری کاهش می دهد زیرا سیب علاوه بر داشتن فیبر، ماده پکتین نیز در پوست خود دارد و این ماده به وسیله باکتری های روده تخمیر می شود و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید می کندکه از رشد باکتری های آسیب رسان در روده جلوگیری می کند و با حمایت از سلول های پوستی دیواره روده آن ها را در برابر تغییرات بدخیم و سرطان محافظت می کند.سیب سرشار از ویتامین های گروه B، منیزیوم و فسفر است به همین دلیل تقویت کننده اعصاب، خواب آور، آرام بخش و برطرف کننده دلهره و اضطراب است.سیب، تقویت کننده پوست، مو، ناخن و درمان کننده اگزمای مزمن، گال و آلرژی های پوستی است. این میوه مقوی قلب، درمان کننده تصلب شرایین، دفع کننده اسید اوریک و اسید فرمیک است.خوردن سیب باعث کاهش سکته های مغزی، انواع سرطان به ویژه پروستات، دیابت و آسم می شود. سیب میوه ضد چاقی و پیری است و دم کرده پوست آن با عسل نوشیدنی آرام بخش برای اعصاب متشنج و درمان اضطراب است.پوست سیب کلسترول خون را نیز کاهش می دهد و از رسوب چربی در جدار عروق جلوگیری می کند. خوردن سیب روزانه ۲ تا ۴ عدد در پیش گیری از بسیاری از بیماری ها به ویژه آلزایمر مفید است.هم چنین سیب حاوی املاح معدنی مانند کلسیم، فسفر، منگنز، آهن، ید، مس، روی، پتاسیم، سدیم و ... است. خوردن این میوه پر خاصیت به همه افراد توصیه می شود.

منبع: اینترنت