دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
حفظ سلامتی روزانه با ۴ ماده غذایی
کارشناسان معتقدند مواردی وجود دارد که به کمک آن میشود رژیم غذایی را بهبود بخشید. این مسئله در دور شدن از بیماریها و حفظ سلامتی مؤثر است. به اعتقاد یکی از متخصصان تغذیه در امریکا، این مواد غذایی بسیار مفید اما کم کالری هستند.
حبوبات
اضافه کردن جو دوسر، جو و گندم سیاه (چاودار) به رژیم غذایی روزانه بسیار سودمند است. پزشکان دریافتهاند که جو دوسر منجر به پائین نگه داشتن سطح کلسترول میشود. افرادی که دچار کلسترول هستند، با قرار دادن نان چاودار در رژیم غذاییشان، سطح کلسترول خون خود را پائین خواهند آورد. برای جلوگیری از توسعه بیماری دیابت نوع دوم و به منظور کاهش کلسترول، از مواد غذایی دانه کامل مانند گندم دانه سیاه (چاودار)، جو و جو دوسر باید استفاده کرد.
به گفته متخصصان، استفاده از جو در رژیم غذایی بسیار مفید بوده و موجب کاهش کلسترول، کاهش خطرات چاقی و کاهش دیابت نوع دوم و کمتر شدن بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
به گفته متخصصان، هرگونه رژیم غذایی پر از فیبر که شامل میوهها و سبزیجات و یا حبوبات میشود، برای سلامتی مفید است.
سویا
پژوهشگران کشف کردهاند سویا در درمان برخی سرطانها و سلامتی قلب انسان مؤثر است. به گزارش سازمان «FDA»، مصرف روزانه ۲۵ گرم سویا با کاهش دادن سطح کلسترول مانع بروز مشکلات قلبی میشود. سویا در محصولاتی مانند: پنیر، برگرها، گوشت و شیر سویا وجود دارد.
سویا حاوی مواد معدنی، ویتامینها، فیبرها و پروتئینها است. این محصول از سرطان پروستات، سینه و چاقی در کودکان جلوگیری میکند.
ماهی قزلآلا و سایر ماهیهای روغنی
قزلآلای وحشی نه تنها طعم خوشمزهای دارد، بلکه بسیار مفید است. مصرف این ماهی موجب کاهش التهاب در بدن و کاهش ناراحتیهای قلبی و مغزی میشود. این ماهی سرشار از ویتامینهای دی، امگا ۳ و اسیدهای چرب است که به سلامت مغز و قلب کمک میکند. ماهی قزلآلا و سایر ماهیهای چرب مانند خال مخالی، ساردین، شاهماهی و ماهی تن دارای ویتامین دی هستند که کالری و انرژی مورد نظر تمام روز هر فرد زیر ۷۰ سال سن را تأمین میکند اما برخی ماهیهای روغنی مانند شمشیرماهی حاوی جیوه است و مصرف زیاد آنها موجب تداخل مغز و سیستم عصبی میشود. سطوح بالای جیوه باعث بروز مشکلاتی جدی برای سلامتی کودکان و زنان باردار خواهد شد.
چای سبز
به گفته دانشمندان، چای سبز دارای آنتیاکسیدان است و در دور کردن برخی از انواع سرطان مؤثر است. یک تحقیق که روی ۵۰۰ زن ژاپنی انجام شده، نشان میدهد افرادی که چای سبز بیشتر مصرف میکنند، احتمال برگشت سرطان بعد از جراحی در آنها کمتر است.
یک تحقیق دیگر در چین نشان میدهد کسانی که چای سبز بیشتری مینوشند، کمتر در خطر ابتلا به سرطانهای معده، مری، پروستات و روده بزرگ هستند. همچنین چای سبز در کاهش چربی مؤثر است.
مصرف عصاره چای سبز موجب افزایش انرژی در بدن میشود و سوخت و ساز بدن را به اندازه طبیعی میکند.
خوب خوردن، بموقع و منظم نوشیدن و فعال ماندن جایگزینی عالی برای غذاهایی است که ممکن است سالم نباشند. اگر سعی دارید شکر مصرف نکنید و به دنبال یک نوشیدنی مناسب هستید، چای سبز بنوشید یا به جای استفاده از اسنکها و چیپسها، از جو دوسر و گندم سیاه استفاده کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست