سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
دروغ کمتر زندگی سالم تر
افرادی که کمتر دروغ میگویند، رابطه زناشویی بهتری دارند و در مجموع زندگی بهتری برای خود میسازند...
به همین دلیل کمتر از سلامت جسمیشان ناله میکنند. «یافتههای ما این نظریه را ثابت میکند که دروغ کمتر، سلامت بیشتر میسازد.» دکتر آنیتا کلی، پروفسور روانپزشک از دانشگاه نوتردام این جمله را به زبان میآورد و میگوید:« این نظریه از یک پایه علمی ریشه میگیرد که هر چه رابطه بهتری داشته باشید، از نظر سلامت در معرض خطر کمتری قرار دارید.» درست است که بیشتر مقالههای علمی که تا امروز منتشر شدهاند، میخواهند ثابت کنند چطور میشود دروغ کمتری گفت یا چطور میتوان دروغ را تشخیص داد، اما دکتر کلی دنبال پاسخ سوالی متفاوت میگشت: «چطور مردم را متقاعد کنیم دروغ کمتری بگویند؟» و سپس به این سوال برسیم که «تاثیر دروغ بر زندگی ما چیست؟» دکتر کلی، یافتههای خود را در جلسه سالانه روانپزشکی آمریکا که سال ۲۰۱۲ در اورلاندو برگزار شد، ارائه کرده است.
افرادی که کمتر دروغ میگویند، رابطه زناشویی بهتری دارند و در مجموع زندگی بهتری برای خود میسازند. به همین دلیل کمتر از سلامت جسمیشان ناله میکنند. «یافتههای ما این نظریه را ثابت میکند که دروغ کمتر، سلامت بیشتر میسازد.» دکتر آنیتا کلی، پروفسور روانپزشک از دانشگاه نوتردام این جمله را به زبان میآورد و میگوید:« این نظریه از یک پایه علمی ریشه میگیرد که هر چه رابطه بهتری داشته باشید، از نظر سلامت در معرض خطر کمتری قرار دارید.» درست است که بیشتر مقالههای علمی که تا امروز منتشر شدهاند، میخواهند ثابت کنند چطور میشود دروغ کمتری گفت یا چطور میتوان دروغ را تشخیص داد، اما دکتر کلی دنبال پاسخ سوالی متفاوت میگشت: «چطور مردم را متقاعد کنیم دروغ کمتری بگویند؟» و سپس به این سوال برسیم که «تاثیر دروغ بر زندگی ما چیست؟» دکتر کلی، یافتههای خود را در جلسه سالانه روانپزشکی آمریکا که سال ۲۰۱۲ در اورلاندو برگزار شد، ارائه کرده است.
● دروغگویی به روایت آمار
به صورت میانگین، آمریکاییها ۱۱ مرتبه در هفته دروغ میگویند. این عدد را آنیتا کلی از روی فرمهایی که در اختیار مراجعانش قرار داده بود به دست آورد. برخی از این دروغها، دروغهای شاخدار است، بعضیهایشان دروغهای بیاشکال و برخی دیگر برای نشان دادن تضاد احساس. کلی و همکارش لیجوان وانگ، ۱۱۰ نفر را در ۲ گروه جای دادند. این مراجعان ۱۸ تا ۷۱ ساله بودند و هر ۲ گروه موظف بودند هفتهای یک روز به آزمایشگاه سر بزنند و تحت آزمایش قرار گیرند.
یک گروه مشتاق بودند دروغگوییشان را ترک کنند و به آنها آموزش داده شد چطور دروغ نگویند، مثلا به آنها گفتند از استراتژی طفره رفتن از زیر پاسخ اصلی و مستقیم استفاده کنند. گروه دوم آموزشی درباره دروغ نگفتن به دست نیاوردند. تنها از آنها خواسته شد به سوالات کارشناسان پاسخ دهند و مثلا بگویند در هفته گذشته چند مرتبه دروغ گفتهاند و معمولا در چه زمینهای دروغ میگویند تا امکان دستهبندی دروغها به دست آید. هر ۲ گروه درباره رابطههایشان صحبت میکردند و از بیماریهای جسمی و روانیشان میگفتند. در این میان، حتی مشکل خواب در شبهنگام یا سردرد را هم به زبان میآوردند.
● نتیجه چه بود؟
پس از ۱۰ هفته آزمایش هر ۲ گروه کمتر دروغ میگفتند اما نتیجه این بود که گروهی که آموزشهای لازم برای دروغ نگفتن به دست آورده بودند، در طول یک هفته کمتر از یک دروغ بیآزار میگفتند و حتی دیده شد از هفته سوم کمتر دروغ به زبان میآوردند اما گروه دیگر روی عدد ۳ جاخوش کرده بودند. برای هر ۲ گروه کاهش فاحشی در زمینه دروغهای بزرگ اتفاق افتاده بود اما دکتر کلی دنبال پاسخ سوالی دیگر بود و در نهایت از روی اعداد و ارقام به این نتیجه رسید که «رابطه مشخصی میان دروغ کمتر و سلامت بیشتر در هر ۲ گروه مشاهده میشود.» او توضیح میدهد: «آنها بدون آنکه بدانند ما را به چه نتیجهای میرسانند، برایمان توضیح میدادند هر چقدر تعداد دروغهای کمتری به زبان میآوردند، وضعیت سلامتشان نیز بهتر بوده است.»
برای نمونه زمانی که افراد حتی دروغهای کوچک کمتری به زبان میآوردند، کمتر از ناخوشیهای کوچک مینالیدند. درباره مرز میان دروغ و سلامت نیز میتوان گفت: «با به زبان آوردن واقعیتها، راه را برای اعتماد بیشتر هموار میکنید و به صورت صادقانهای نشان میدهید سرنوشت این رابطه تا چه اندازه برایتان مهم است.»
● افسردگی کمتر، اعتماد بیشتر
تحقیقی در دانشگاه والسلی نیز توسط دکتر سلی تران، انجام شده و میگوید: «تحقیقات من روی هر ۲ گروه مردان و زنان نشان میدهد صداقت و راستگویی در رابطه باعث میشود احساس افسردگی در افراد کمتر شود و آنها اعتماد به نفس بیشتری از خود نشان دهند.» تحقیقات دکتر تران نشان میدهد صداقت باعث میشود تعهد افراد نسبت به یکدیگر بیشتر شود. هرچند ممکن است میزان درگیری میان افراد را نیز بیشتر کند اما در نهایت رابطهای بهتر و عمیقتر ایجاد میکند. از آنجایی که راستگویی باعث میشود درگیریهای درونیتان کمتر شود و در نهایت احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید، راحتتر میتوانید با احتمال ریسک ناشی از صداقت کنار بیایید. وقتی دروغ میگوییم، به صورت مستقیم روی اعتمادبهنفس مان تاثیر میگذارد و باعث میشود حساسیتهای عصبیمان بالاتر برود. به همین دلیل است که به این نتیجه میرسیم راستگویی، احساس مثبتی با خود میآورد که در نهایت چیزی جلودارش نیست.
در نهایت قرار نیست هرگز به مرحله دروغگویی برسیم. مثلا اگر دختر شما درباره دندانی که زیر بالش میگذارد از شما سوال بپرسد و جایزهای که قرار است دریافت کند، آیا میخواهید جادوی خیال را از او بگیرید؟ اجازه بدهید تندروی نکنیم. بحث ما اینجاست که شما پروژهای که تمام نکردهاید را تمام شده به زبان میآورید و تنها یک آخر هفته فرصت دارید تا پروژه خود را به دست رییس تان برسانید.
منبع: WebMD
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست