شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
مراکز معتبر آموزش دریائی جهانی
![مراکز معتبر آموزش دریائی جهانی](/web/imgs/16/139/dw8q81.jpeg)
● کرهجنوبی
▪ دانشگاه ملی دریائی مکپو (MMU)
دانشگاه ملی دریائی مکپو به مطالعات دریائی اختصاص دارد و مدعی است که در قرن ۲۱ از پیشتازان در این زمینه خواهد بود.
پس از برقراری قوانین جدید دریائی از سوی سازمان ملل، عصر تازهای از حکمروائی بر مناطق دریائی و منابع اقیانوسها آغاز شد و این در شرایطی بود که کرهایها و آرزوی احیاء قدرت دریائی بیمانند خود در عصر امپراتور چانگ بوگو در نواحی دریای شمال شرق بودند.
در قرن ۱۶ سروالتررولی کاشف انگلیسی مدعی شد: هر کس بر دریاها حاکم باشد، بر تجارت حکم خواهد راند و از این رو میتواند بر جهان حکم براند. به همین ترتیب آلفرد ماهان آمریکائی در قرن هجدهم ادعا کرد که تنها وسیله برای حفظ ثروت و امنیت یک کشور تبدیل شدن به یک قدرت دریائی است.
دانشگاه دریای مکپو در همین راستا تلاش کرده است که نگرش و مسئولیت آموزش و تعلیم دریائی نخبگان را در سطح ملی و با همان روح زمان چانگ بوکو احیاء کند و کره را در ۵۰ سال گذشته در این زمینه یکی از پیشتازان عرصه دریاها در جهان نگه دارد.
کشور کره که با دریا احاطه شده است. امید دارد که در قرن ۲۱ از طریق توسعه در زمینه فعالیتهای دریائی به یک قدرت دریائی بزرگ تبدیل شود. دانشگاه دریائی مکپو در پایگاه مت بودال مهد آموزشها و امکانات آموزشی و مطالعات حرفهای در زمینه دریانوردی محسوب میشود. کلاسهای این دانشگاه در حقیقت بهینه دریاها میباشند و دانشجویان خود را آماده میکنند که به صاحبنظران و پیشروانی که اقیانوسها الهامبخش آنان میباشند، تبدیل شوند.
ـ تاریخچه
این دانشگاه ابتدا در ۵ آوریل ۱۹۵۰ میلادی با نام دبیرستان ماهیگیری و دریائی مکپو پایهگذاری شد و در سال ۱۹۶۴ میلادی به نام آن به مدرسه فنی ملی - دریائی مکپو تغییر یافت. در سال ۱۹۷۹ میلادی این مدرسه به کالج ملی دریائی مپکو ارتقاء پیدا کرد و بالاخره در سال ۱۹۹۳ میلادی به دانشگاه ملی دریائی مپکو با ۳ دپارتمان علوم دریائی، مهندسی دریائی و مهندسی ارتباطات تبدیل شد. در سال ۱۹۹۵ میلادی ۳ دپارتمان دیگر به نامهای مهندسی الکترونیک دریائی و معماری ناوبری و مهندسی اقیانوس به آن اضافه شد. از سال ۱۹۹۶ تاکنون نیز کلیه دپارتمانهای این دانشگاه به ۲ گروه اصلی تقسیم شدهاند که عبارتند از:
الف) گروه فنآوری دریائی
ب) گروه مهندسی.
هرکدام از این گروهها نیز دارای تعداد زیادی زیرگروه و دپارتمان هستند که انواع و اقسام فعالیتها و علوم مربوط به دریا و اقیانوس اعم از فنی، اطلاعاتی، پژوهشی و علمی در آنها آموزش داده میشود.
▪ دانشگاه دریانوردی کره
دانشگاه دریانوردی کره در سال ۱۹۴۵ میلادی بهعنوان دانشگاهی ملی و با هدف مشارکت در توسعه صنعتی و دریائی کره تأسیس شد این دانشگاه با تربیت نیروهای متخصص دریانوردی نقشی حیاتی در توسعه ملی کره ایفاء نموده است و همچنان نقش پیشتاز خود را در رشتههای مختلف دریانوردی ادامه میدهد.
دوران فعالیت این دانشگاه به ۴ مرحله زیر تقسیم میشود:
۱) مرحله اول؛ از سال ۱۹۴۵ تا ۱۹۷۰ میلادی که به مت ۲۵ سال مشغول پرورش افسران ناوگان بازرگانی و نیروهای متخصص دریانوردی بود.
۲) مرحله دوم؛ از سال ۱۹۷۱ تا ۱۹۹۲ میلادی و به مدت ۲۱ سال مشغول بهوجود آوردن شرایط و محیطی بود که توانائی پرورش نیروهای مستعد جهت خدمت در صنایع دریائی کره را داشته باشد.
۳) مرحله سوم؛ از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۸ میلادی و به مد ۶ سال مشغول بسترسازی مناسب در راستای توسعه صنعت دریانوردی کشور کره بود.
۴) مرحله چهارم: از سال ۱۹۹۸ میلادی تاکنون نیز مشغول انجام اصلاحات بنیادی و توسعه دانشگاه بود.
ـ تاریخچه
در پنجم نوامبر ۱۹۴۵ میلادی تحت عنوان مدرسه عالی بازرگانی Jinhae تأسیس شد.
در پانزدهم اوت ۱۹۴۵ میلادی به نام کالچ دریانوردی Jinhae و سپس در ۳۰ ژانویه ۱۹۴۷ میلادی بهعنوان کالچ ملی دریانوردی تغییر نام یافت.
در پنجم مه ۱۹۴۷ میلادی به Kunsan و سپس در ۲۵ نوامبر ۱۹۵۵ میلادی به منطقه Yeongdo-Gu تغییر مکان داد.
۱) در ۱۴ جولای ۱۹۵۶ میلادی به نام کالچ دریانوردی کره تغییر نام داد.
۲) در ۲۶ ژانویه ۱۹۴۵ میلادی کشتی آموزشی Hanbada را به آب انداخت.
۳) در ۲۲ اکتبر ۱۹۹۱ میلادی از کالج دریانوردی کره به دانشگاه دریانوردی کره تغییر نام یافت.
۴) در اول مارس ۱۹۹۲ میلادی دکتر Jeon, Hyo-Jung بهعنوان اولین رئیس دانشگاه معرفی شد و ۳ کالج زیرمجموعه آن با عناوین علوم دریانوردی، مهندسی و علوم اجتماعی تأسیس شد.
در ۹ مارس ۱۹۹۲ میلادی کشتی آموزشی Hannara به آب انداخته شد.
۵) در سال ۱۹۹۹ میلادی فعالیت خود را در ۴ کالج علوم دریانوردی، مهندسی، علوم و فنآوری اقیانوس و مطالعات بینالملل گسترش داد.
۶) در سال ۲۰۰۴ میلادی در مجموع ۴ کالج، ۱۹ دانشکده، ۶ ساختمان اداری، ۳ مقطع فوقلیسانس و دکترا و بهطور کلی ۶۵۰۰ دانشجو داشت. این دانشگاه با ۱۷ دانشگاه محلی از جمله دانشگاه ملیپوشان و آکادمی نیروی دریائی کره و ۴۳ دانشگاه خارج از کشور ارتباط و مبادله علمی دارد.
● ژاپن
▪ دانشکده علوم دریانوردی ژاپن
دانشکده علوم دریانوردی ژاپن در اول اکتبر ۲۰۰۴ میلادی تأسیس شد ولی سابقه آن به تأسیس دبیرستان بازرگانی - دریئی کاوازاکی برمیگردد این دبیرستان خصوصی که در سال ۱۹۱۷ میلادی توسط آقای Shozo Kawasaki - بنیانگذار صنعت کشتیسازی در ژاپن - تأسیس شد، در سال ۱۹۲۰ میلادی ملی شد و به کالج ملوانی کوبه تغییر نام یافت و مستقیماً تحت پوشش وزارت آموزش و پرورش ژاپن قرار گرفت. به دنبال آن در آوریل ۱۹۴۵ میلادی و بهاقتضاء زمان جنگ این کالج با ۲ کالج ملوانی با نامهای شیمیزو و توکیو ادغام شد. ساختمان و امکانات و فضای اموزشی کالج ملوانی کوبه هم در اختیار کالج فنی دریانوردی MTC فراز گرفت.
بعد از جنگ، استقلال اقتصادی ژاپن ضرورت پیشرفت و توسعه سریع صنعت حملونقل دریائی را ایجاب مینمود. از این رو در سیزدهمین مجمع شورای ملی ژاپن در سال ۱۹۵۲ میلادی تصمیم به تأسیس دانشگاه بازرگانی - دریانوردی کوبه گرفته شد.
بنابراین دانشگاه جدید که رسوم قدیمی کالج ملوانی کوبه را به ارث برده بود در شهر تاریخی کوبه و Fukae با بهرهبرداری از سیستمی نوین و زیرنظر مستقیم وزارت آموزش و پرورش ژاپن این مسئولیت بزرگ را بهعهده گرفت. دانشگاه بازرگانی - دریانوردی کوبه و دانشگاه کوبه نیز در اکتبر ۲۰۰۳ میلادی و با هدف توسعه رشتههای مختلف علمی در یکدیگر ادغام شدند. در این مرحله بود که دانشکده علوم دریانوردی ژاپن تأسیس شد. این دانشکده با هدف پرروش دانشجویانی تخصص در زمینههای مختلف تئوری، علمی، فنی و مهندسی موردنیاز صنعت دریانوردی بهوجود آمد. دانشگاه مکوذ در قسمت شرقی بندر بزرگ کوبه و در مجاورت خلیج اوزاکا واقع شده است.
● چین
▪ دانشگاه علوم دریائی دالیان (DMU)
دانشگاه علوم دریائی دالیان از بزرگترین مؤسسات دریائی چین است که تحت نظارت وزارت ارتباطات این کشور فعالیت میکند این مرکز از سوی سازمان بینالمللی دریائی (IMO) بهعنوان مرکزی عالی برای آموزش علوم دریائی به رسمیت شناخته شده است.
دانشگاه علوم دریائی دالیان در سال ۱۹۳۵ میلادی و از طریق تلفیق ۳ مؤسسه علوم دریائی بازرگانی تأسیس شد و طی ۵ دهه گذشته بیش از ۴۰ هزار نفر از آن فارغالتحصیل شدهاند که بسیاری از آنها اکنون مناصب مهمی در دولتها و جامعه چین دارند. این دانشگاه با ۱۳ دانشکده و ۹ دپارتمان، در یک رشته فوقدکترا و در ۹ رشته دکترا اعطاء میکند. همچنین در ۵۰ رشته دیگر نیز به فارغالتحصیلان فوقلیسانی و لیسانس اعطاء میشود. این دانشگاه ۲۵۰۰ عضو هیئت علمی دارد و هر سال حدود ۳۵۰۰ نفر دانشجوی جدید در آن ثبت نام میکنند. در این دانشگاه کلیه رشتههای مرتبط با دریانوردی و مهندسی تدریس مسشود. در سال ۲۰۰۴ میلادی گواهی ایزو ۹۰۰۱ به دانشگاه دالیان اعطاء شد و مدیران آن همواره برای ارتقاء کیفیت و گسترده کردن خدمات آموزشی، در تلاش هستند. راهبری دریائی، مهندسی دریائی، مهندسی اطلاعات، حقوق، علوم اجتماعی، علوم کامپیوتر و تکنولوژی، مهندسی برق و اتوماسیون، علوم محیطزیست، اقتصاد و مدیریت مهندسی حمل و نقل و پشتیبانی، زبانهای خارجی، الکترومکانیک و مهندسی مواد از جمله رشتههائی میباشند که در این دانشگاه تدریس میشوند.
▪ دانشگاه علوم دریائی شانگهای (SMU)
در این دانشگاه در ۶ زمینه مهندسی و نیز مدیریت، اقتصاد، ادبیات و حقوق و علوم مباحث درسی ارائه میشود اما تأکید خاصی بر مدیریت اقتصادی و تکنولوژی راهبری وجود دارد.
دانشگاه علوم دریائی شانگهای در سال ۱۹۵۹ میلادی توسط وزارت ارتباطات چین تأسیس شد.
آموزش علوم دریائی چین در شانگهای آغاز شد و بخش کشتیرانی آن از کالج صنعتی شانگهای - که در سال ۱۹۰۹ میلادی بنیانگذاری شد - نشئت گرفت.
در حال حاضر ۴۴ رشته تحصیلی در این دانشگاه تدریس میشود و در ۳ رشته از این تعداد دکتری ارائه میشود. در سال ۲۰۰۴ میلادی حدود ۱۴۴۶۰ دانشجوی تماموقت در این دانشگاه مشغول به تحصیل و ۷۲۶ نفر عضو هیئت علمی در آن مشغول تحقق و تدریس بودند.
دانشگاه علوم دریائی شانگهای برای همکاری با دانشگاهها و مؤسسات علمی کشورهای دیگر از جمله ژاپن، کرهجنوبی، استرالیا، روسیه، اوکراین، سنگاپور، مصر، هلند، انگلستان و ایالات متحده اهمیت خاصی قابل است. همچنین ۱۵ رشته تحصیلی بهطور مشترک بین این دانشگاه و مؤسسات علمی خارجی تدریس میشود.
▪ کالج علوم دریائی بازرگانی (MMC)
کالج علوم دریائی بازرگانی از ۲ دپارتمان راهبری و مهندسی دریائی تشکیل شده است. در این کالج متخصصان ارشد راهبری تربیت میشوند و دارای تجهیزات پیشرفته برای آموزش است.
آزمایشگاه شبیهسازی دریائی از مهمترین آزمایشگاههای وزارت ارتباطات چین است. در ۲ مرکز آزمایشگاهی و مرکز شبیهسازی راهبری آن؛ شبیهسازی رادار، شبیهساز مانور کشتی، چارتهای دریائی الکترونیک و نیز شبیهسازهای الکترونیکی و مکانیکی وجود دارد.
در پایگاه آموزش ملوانان، برنامههای آموزشی از جمله زنده ماندن در دریا، مدیریت قایق نجات، آتشنشانی در کشتی و کمکهای اولیه در دریا اجراء میشود.
● سنگاپور
دانشگاه دریائی (SMA) دانشگاه دریائی سنگاپور (SMA) در سال ۱۹۵۷ میلادی شروع به فعالیت کرد، این دانشگاه یکی از مؤسسات آموزش دریائی است که در رشتههای چون مهندسی دریا، تکنولوژی دریانوردی و مدیریت حمل و نقل در دریا دانشجو میپذیرد.
رشتههای تحصیلی ارائه شده در این دانشگاه مطابق با تکنولوژی روز دنیا تدریس میشود و به فارغالتحصیلان، مدرک دانشنامه تخصصی مورد تأیید مؤسسه استاندارد دریائی داده میشود.
این دانشگاه جهت تدریس بهتر دروس علمی، یک لنگرگاه کوچک را برای آموزش در نظر گرفته است. در این لنگرگاه انواع کشتیها از جمله کشتی تفریحی، کشتی آموزشی و کرجینجات وجود دارد و میتوان وضعیتهای متفاوت در دریا را در آنجا شبیهسازی کرد و به این ترتیب آموزش بهرهدهی بالائی را به همراه خواهد داشت.
دانشگاه دریائی سنگاپور در ۴ دوره یعنی در سالهای ۲۰۰۱، ۲۰۰۲، ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ میلادی جایزه بهترین مؤسسه آموزشهای دریائی را از مرکز Lloy List Maritime A sia دریافت کرد. هدف این مؤسسه آموزشی فراهم کردن بهترین کیفیت آموزشی و آموزش مطابق با علم روز دنیا است.
فضای دانشکده، فضائی بسیار عالی و زیبا است که دانشجویان را از مناطق مخلف جهان در این مکان گرد آورده است. برای اطلاعات بیشتر و افزایش آگاهی خود میتوانید به سایت این دانشگاه مراجعه کنید.
www. sma.sp.edu.sg/Ab out SMA U I.htm
مترجمان:
سپیده جواهری، مژگان بقاء، مهتاب سروش، سحر کمالینفر، علی فرامرزیفر، اصغر نیکعهد، مهرداد علمداری، محمدعلی آذرینیا، علی بهنژا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست