شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
ویـروس چیست؟
به زبان ساده میتوان گفت ویروس، برنامه مخفی وکوچکی است که باعث آلوده شدن برنامهای دیگر میشود و میتواند داده ها را دستکاری و یا تخریب نموده، سرعت سیستم را کاهش داده، باعث اغتشاش وعدم کارائی کامپیوتر شود.
مهمترین خصوصیت ویروس قدرت تکثیر آن است. ویروسها برای تکثیر نیاز به یک برنامه اجرائی دارند. یعنی بیشتر ویروسها در فایلهای اجرائی جای میگیرند وآنها را آلوده میکنند وکمتر ویروسی پیدا میشود که در یک فایل غیر اجرائی جای بگیرد وبتواند از طریق آن تکثیر شود. بنابراین ویروس میتواند هر برنامه سیستمی یا کاربردی باشد که شرایط مورد نیاز برای پذیرش ویروس را داشته باشد. برنامه آلوده نیز، قادر است برنامههای دیگر را آلوده کند.از آنجائیکه ویروسها میتوانند به تمام فایلهایی که توسط سیستم اجرا میشوند، اضافه شوند به آنها خود انعکاس میگویند.با وجودیکه ویروسها توسط برنامه نویسان مجرب و حرفهای نوشته میشوند، ولی برخیها تصور میکنند که خودبهخود و به طور تصادفی وارد سیستم میشوند.
اولین ویروس کامپیوتری در سال ۱۹۸۶ برای کامپیوترهای مجهز به سیستم MS-DOS نوشته شد. مفهوم کلی ویروس کامپیوتری احتمالاً از سال ۱۹۸۳ پدید آمد. در آن زمان، این واژه اولین بار توسط فرد کوفن مورد استفاده قرار گرفت که در شرکت Digital Equipment Corportion تجربیاتی در این زمینه انجام داده بود.
زمینهٔ پیدایش اولین ویروس، که بعدها گسترش فراوانی پیدا کرد، از سال ۸۲-۱۹۸۱ شروع شده بود؛ یعنی ویروس ELK Cloner برای Apple II این ویروس که Brain نام داشت، در سال ۱۹۸۶ برای اولین بار کامپیوتر را آلوده کرد. این ویروس از نوع ویروسهای Boot-sector و مقیم در حافظه (Memory – Resident) بود. داستان پیدایش این ویروس بسیار عجیب است. دو برادر پاکستانی به نامهای باسط و آمجد فروغ علوی، برای اینکه بتوانند در مقابل کپیبرداری محافظت کنند، یک ویروس بیخطر را برنامهریزس کردند. ( که بعداً به نام Brain مشهور شد.) اسم شرکت کامپیوتری کوچک آنها، Brain Computer Services، به خاطر داشتن نشانی کامل وشماره تلفن آنها در درون این ویروس، خیلی زود در تمام دنیا مشهور شد. این دو برادر به اثرات مخرب این کار خود فکر نکرده بودند و نمیدانستند که از برنامهنویسی آنها در آینده به عنوان ویروسهای مخرب کامپیوتری استفاده میشود. عملکرد این ویروس از لحاظ فنی واقعاً جالب بود: Brain روی Boot –Sector یک دیسکت نوشته میشد و آن را به نسخهای که قبلاً ایجاد کرده بود، هدایت میکرد. در این حالت این ویروس به راحتی قابل کشف وبازیابی نبود. این ویروس به راحتی قابل کشف و بازیابی نبود. این ویروس فقط بر چسب (lable) دیسکت را به C Brain)) تغییر میداد و به صورت دائم در حافظه قرار میگرفت تا بتوانند منتظر دیسکتهای جدیدی بماند که هنوز به این ویروس آلوده نشده بودند،بعدها نسخههای دیگری از ویروس Brain ساخته شد، که فقط محدود به دیسکتها نمیشدند، اهداف این دو برنامهنویس پاکستانی به هیچ وجه، مخرب و غیر انسانی نبود، این ویروس در آمریکا به عنوان حمله کنندهای به کامپیوترهای آمریکایی ارزشیابی شد. مجله تایم شروع به جستجوی این حمله کرد. با این حال، در پاکستان هیچکس از دامنه گسترش این ویروس اطلاع نداشت.پخش این خبر که انتقال ویروس از طریق کپی برداری انجام پذیرفت، برای هیچکس خوشایند نبود. شرکت Brain Computer Service ، کمی پس از آن به عنوان اولین شرکت سرویس دهنده کامپیوتر در پاکستان مطرح شد، امروزه این شرکت همچنان مشغول فعالیت است ولی زمینه فعالیت آن به اینترنت تغییر یافته است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست