پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
شایع ترین روش های برجسته سازی گونه
شایع ترین روش های برجسته سازی گونه شاید برجستگی و فرم صورت برخی هنرپیشه های سینما، شما را برای تزریق ژل و برجسته سازی بخشهای متفاوت چهره تان وسوسه کند. شاید هم شنیده باشید که پروتزهایی این روزها در بازار هستند که میتوان با کار گذاشتن آنها در صورت، گونه یا چانه، این بخشهای صورت را برجسته تر کرد و به آن فرم دلخواه دست یافت.
نتایج مطالعات دانشمندان نشان میدهد، چانه برجسته و گونه های برجسته یکی از معیارهای زیبایی صورت هستند. به صورت طبیعی قوس گونه ای که بخشی از استخوان گونه است، موجب برجستگی گونه ها میشود. در حقیقت کسانی که گونه های برجسته دارند، به صورت ارثی، اسکلت صورتشان به این شکل فرم گرفته است. در بعضی افراد استخوانهای گونه به میزان کافی رشد نکرده و بنابراین گونه های پهن و بیحالتی دارند. برجسته سازی گونه، این روزها خواهان زیادی پیدا کرده است و روشهای متفاوتی مانند تزریق ژل و چربی، گذاشتن پروتز در گونه برای زیباترکردن صورت وجود دارند.
ولی پیش از اینکه گوشی تلفن را بردارید و برای معاینه و جراحی پلاستیک وقت بگیرید، بد نیست ژلهای تزریقی و پروتزهای زیبایی صورت را بیشتر بشناسید:
● گونه های ژله ای:
ژلهایی که برای برجسته سازی و جوان کردن صورت استفاده میشوند یا موقتی هستند یا دائم. ژلهای دائمی چون از مواد پلیمر یا پلاستیک تشکیل شده اند، به وسیله پوست جذب نمیشوند و برای همیشه در محل باقی میمانند بنابراین بسیار مضر هستند. اما ژلهای موقتی که هیالورونیک اسید نام دارند، به وسیله پوست جذب میشوند و نسبت به نوع اول عارضه کمتری دارند.
بسیاری از متخصصان جراحی پلاستیک تزریق را رد میکنند به این دلیل که این روزها بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی به عوارض آن پی برده اند و دیگر تزریق ژل را توصیه نمیکنند. ژلها معمولاً در محل تزریق شده باقی نمیمانند بلکه حرکت میکنند و به جاهای دیگر صورت میروند. مثلاً ژلهایی که برای برجسته سازی گونه در این محل تزریق شده اند، میتوانند حرکت کنند و از زیر گلو خارج شوند. ۶ ماه تا ۳ سال بعد از تزریق، عوارض تزریق ژل شروع میشوند. این عوارض شامل تورم، کبودی، التهاب سلولی و آبسه در محل تزریق میباشد. در برخی موارد، گونه برجسته شده، برجستگی متقارن خود را پس از مدتی از دست داده، تغییر شکل میدهد. متاسفانه درمان مشخصی برای این بدشکلیها وجود ندارد و هرگز هم به حالت عادی باز نمیگردند.
دکتر کلانتر هرمزی، رئیس انجمن جراحان پلاستیک ایران معتقد است: "مشکل اینجاست که تزریق ژل در ابتدا خوب و سریع جواب میدهد، اما عوارضش پس از مدتی بروز میکند. بیرون آوردن این ژلهای حرکت کرده، نیز کار بسیار دشواری است به این دلیل که این ژلها دارای پوشش واحدی نیستند که در یک جایگاه تزریق شوند و همانجا باقی بمانند، بلکه لابه لای نسوج مختلف پخش میشوند و عفونتهای شدیدی ایجاد میکنند و به شکل چرک پوست را سوراخ میکند و بیرون میریزد."
اگر ژل به اشتباه در مجاورت اعصاب صورت تزریق شود، به فلج شدن بخشی از چهره منجر میشود. برخی افراد به این ژلها حساسیت دارند و در اثر تزریق یکباره ژل، دچار حساسیت تنفسی شده و تا پای مرگ پیش میروند. دکتر هرمزی می گوید: "متاسفانه این ژلها بسیار سهل الوصولند و شما خودتان میتوانید ژل را به همراه سرنگ تزریق آن از شرکت واردکننده اش بخرید و به هر کسی که دلتان خواست بدهید تا برایتان تزریق کند."
توجه کنید همیشه برای جراحیهای پلاستیک عوارضی وجود دارد ولی اگر تصمیم دارید یکی از جراحیهای پلاستیک را روی صورتتان انجام دهید، باید مطمئن شوید فواید آن از مضراتش بیشتر است که این موضوع درباره تزریق ژلها کاملاً برعکس است.
ژل یک ماده بسیار جدید در بازار ایران است و چند سالی است که از این ماده در زیباسازی صورت استفاده میشود، هرگز تحقیقات کافی دراین زمینه صورت نگرفته و مدت زمان پیگیری بیمارانی که این ژل را برای برجسته سازی گونه تزریق کرده اند، هنوز کافی نیست، به زبان دیگر ژلها هنوز جواب خود را پس نداده اند.
● گونه های مصنوعی:
توصیه اغلب جراحان پلاستیک این است که اگر خانمها تمایل به برجسته سازی گونه دارند، به جای ژل، پروتزهای گونه را انتخاب کنند. پروتز را از ماده ای به نام سیلیکون میسازند. براساس تحقیقات انجام شده، سیلیکونها ضرر عمده ای برای بدن ندارند و سالها بدون عارضه در محل باقی میماند و در حجم های مختلف ساخته میشوند.
چند سال پیش عارضه ای برای پروتزهای سیلیکونی در جوامع پزشکی مطرح شد مبنی بر اینکه مواد داخل آنها به مرور به بیرون نشت کرده و در مفاصل رسوب میکند و به همین دلیل سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از این پروتزها را ممنوع اعلام کرد.
دکتر عشایری، متخصص جراحی پلاستیک و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره این عارضه میگوید: " تحقیقات بعدی نشان داد که درد مفاصل این بیماران ارتباطی با مواد موجود در این پروتزها ندارد و پس از آن کارخانه های سازنده این پروتزها جدار پروتزها را ضحیمتر و قدرت چسبندگی ماده تشکیل دهنده آنها را بیشتر کردند. برخی از کارخانه های سازنده، فضای داخلی پروتزها را از سرم پر کردند و در حال حاضر این نوع پروتزها، مطلوبترین و کم عارضه ترین نمونه بدست آمده است."
برای گذاشتن پروتزهای گونه ای شما میتوانید بیهوشی کامل و یا موضعی را انتخاب کنید. مدت این جراحی نیم ساعت طول میکشد. در طول عمل برش کوچکی از داخل دهان در حد فاصل لثه فوقانی و گونه داده میشود و نسج نرم گونه کنار زده میشود. به این شکل حفره ای ایجاد میشود که پروتز درون این حفره و درست روی استخوان قرار گیرد. سپس برش با نخ قابل جذب دوخته می شود. در این روش برشی روی پوست صورت داده نمیشود تا بعد از عمل جای آن روی صورت باقی بماند. لازم است بعد از عمل جراحی از آنتی بیوتیک استفاده کنید و دهانتان را با دهان شویه شست و شو دهید.
● تزریق چربی، خوب یا بد؟
روش دیگر برجسته سازی گونه، تزریق چربی زیر پوست گونه است. این چربی از بدن خود شما به دست میآید. معمولاً چربی اضافی در ناحیه شکم و ران انباشته میشود. دراین روش چربی را از بخشی از بدن استخراج کرده و شست و شو داده و در گونه تزریق میکنند. دکتر عشایری معتقد است این روش برای برجسته سازی گونه و سینه مناسب ترین روش است. اما تصور نکنید تزریق چربی کاملاً بدون عارضه است. چربی در طول ۳ ماه پس از تزریق در محل جدید، ۳۰-۴۰ درصد حجم خودش آب جذب میکند و بدتر از آن، اینکه جذب چربی در تمام سطوح یکسان نیست، به طوریکه اگر چربی را به دو طرف صورتتان تزریق کنید پس از مدتی به صورت غیر یکنواخت آب جذب کرده و صورت ممکن است بی تناسب شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست