چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
محافظت از رمز عابر کارت
متأسفانه با وجود پیشرفت های صورت گرفته در زمینه امنیت عابرکارت ها به دلیل آنکه بسیاری از مردم هنوز نسبت به استفاده از چنین سیستمی اطلاعات و آگاهی کافی ندارند در پرونده های بسیاری شاهد آن هستیم که افراد شیاد با به دست آوردن رمز عابرکارت طعمه های خود، دست به سرقت از حساب های عابربانکی آنها زده اند.دانستن نکاتی کلیدی برای جلوگیری از چنین سرقت هایی به استفاده کنندگان از این خدمات کمک می کند تا در دام سارقان عابرکارتی قرار نگیرند:
۱) نخستین موضوعی که برای پیشگیری از چنین سرقت هایی توصیه می شود، این است که دارندگان عابرکارت همیشه این نکته را مد نظر داشته باشند که رمز عابر کارت، جزء اسرار شخصی هر فرد است و باید فقط در اختیار خود وی باشد؛ بنابراین از بازگو کردن رمز عبور خود برای دیگران خودداری کنید. چنانچه یکی از دوستان یا آشنایان تان پولی به عنوان قرض از شما خواست، به جای آنکه کارت و رمز خودتان را برای برداشت پول به او بدهید، خودتان شخصاً به بانک رفته و از حسابتان برداشت کنید. اگر هم به هر دلیلی کارت و رمز خود را در اختیار دیگران گذاشتید، در اولین فرصت رمزتان را تغییر دهید.
۲) در چندین پرونده که تاکنون مورد بررسی قرار گرفته است، راه مهمی که سارقان برای پیدا کردن رمز طعمه های خود مورد سوءاستفاده قرار می دهند، دیدن اعداد رمز موقع وارد کردن آنها به دستگاه خودپرداز است.
در بازجویی های صورت گرفته، اکثر سارقان عابربانکی اعتراف می کنند که رمز طعمه خود را هنگامی دیده اند که او در حال وارد کردن رمز بوده؛ در چنین شرایطی آنها در کنار یا پشت وی قرار گرفته و به راحتی شماره رمز عبور را به خاطر سپرده اند و بعد با ربودن کارت به شیوه های گوناگون یا حتی با استفاده از برخی شگردها - بدون دراختیار داشتن کارت اقدام به برداشت پول کرده اند. بنابراین چنانچه در حال وارد کردن رمز هستید و فردی به صورت مشکوکی به شما نزدیک شده و در حال نگاه کردن به دستگاه است، با صراحت از وی بخواهید از شما فاصله بگیرد و خودتان نیز طوری در جلوی باجه قرار بگیرید که وی نتواند حرکات انگشتان تان را ببیند.
۳) راه دیگری که برای افشای رمز وجود دارد، در اختیار گذاشتن شماره رمز هنگام خرید با عابرکارت است، بسیاری از مالباختگان پرونده های سرقت های عابرکارتی کسانی هستند که خودشان شماره رمزشان را هنگام خرید کالایی با عابر کارت، در اختیار فروشنده گذاشته اند و متأسفانه در مواردی فروشنده نیز با در اختیار داشتن این رمز، بعدا اقدام به برداشت از حساب آنها کرده است.
در یکی از مواردی که مدتی قبل پرونده آن بررسی شد، مرد جوانی که در یک مغازه کار می کرد، با به دست آوردن رمز مشتریان و با شگردی بسیار ماهرانه، ده ها میلیون تومان از حساب دیگران برداشت کرده بود.
۴) موضوع دیگری که باید در استفاده از عابرکارت ها به خاطر داشت، این است که از کنار هم قرار دادن شماره رمز و کارت تان خودداری کنید چرا که در صورت گم شدن آنها یا به سرقت رفتن شان، افراد دیگر می توانند به راحتی از آنها سوءاستفاده کنند.
۵) چنانچه احساس کردید رمز شما لو رفته، در اولین فرصت رمز خود را عوض کنید.
۶) همیشه تا برداشت بعدی، فیش برداشت قبلی را نزد خود نگه دارید و اگر متوجه شدید حساب شما کاهش داشته است، به سرعت موضوع را به بانک اطلاع دهید چرا که ممکن است شما در دام سارقان عابرکارتی افتاده باشید.
۷) موضوع دیگری که باید به خاطر داشت، این است که عابرکارت ها نباید برای جابه جایی یا نگهداری مبالغ کلان مورد استفاده قرار گیرند؛ بنابراین از نگهداری مبالغ زیاد در چنین حساب هایی خودداری کرده و سعی کنید آ نها را به سرعت به حساب های دیگری منتقل کنید.
kherg.ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست