چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
چگونه یک معتاد اینترنت را بشناسیم؟
مطالعات جدید در آمریکا نشان میدهد علایم اعتیاد به اینترنت و الکل به هم شبیه است. طبق مطالعات انجام شده توسط محققان دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد که بخشی از آن را روزهای گذشته در فناوران خواندید، در یک هشتم از دو هزار و ۵۱۳ بزرگسال مورد آزمایش، حداقل یکی از علایم استفاده نادرست اینترنت مشاهده شده است.
الیاس ابوجاده (Elias Aboujaoude) بانی این مطالعات و مدیر کلینیک کنترل اختلالات ناگهانی استنفورد اظهار داشت: تاکید بسیاری بر فواید اینترنت شده اما در مورد مشکلاتی که ممکن است برای دستهای از استفادهکنندگان به وجود آورد، کمتر صحبتی به میان آمده است.
آنچه او را بیشتر نگران کرده است، شباهت رفتاری معتادان به اینترنت و الکلیهاست. زیرا آنان از اینترنت همانند الکل در مواقع غیرضروری و برای فرار از افسردگی استفاده میکنند. وی میگوید: در مواردی نیز اینترنت برای خوددرمانی استفاده میشود. طبق این مطالعات برای ۷/۱۳ درصد آزمایششوندگان چند روز دور ماندن از اینترنت سخت بود. ۷/۸ درصد استفاده غیرضروری از اینترنت را کتمان کردند، ۹/۵ درصد احساس میکردند استفاده افراطی از اینترنت روابطشان را دچار مشکل کرده است و ۲/۸ درصد از اینترنت برای فراموش کردن مشکلات یا وضعیت بد روحی استفاده میکردند.
البته با تمامی این اوصاف، ابوجاده اعتیاد به اینترنت را اختلالی بالینی نمیداند.
وی در این زمینه تصریح کرد: این مساله نوعی بیماری نیست و هنوز تحقیقات ما کامل نشده، اما این مطالعات ما را به تشخیصهای بالینی موثری خواهد رساند. NetAlert تشکلی وابسته به دولت استرالیاست که افراد را در زمینه سلامت اینترنتی راهنمایی میکند و علاقهمندان میتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را با تماس با شماره (۱۸۰۰۸۸۰۱۷۶) به دست آورند.
این انجمن گفتوگوها (چت) و بازیهای اینترنتی را اعتیادآور میداند. بازیهای آنلاین خشم مخالفان را برانگیخته است، مخصوصا پس از مرگ نوجوان ۱۳ ساله چینی در ماه مه که والدینش اظهار داشتند وی پس از ۳۶ ساعت بازی مداوم آنلاین Warcraft خود را از بالای یک ساختمان بلند پایین انداخت.
دنیای بازی warcraft یکی از عوامل اصلی اعتیاد اینترنتی محسوب میشود. یکی از معتادان بهبود یافته بازی world of warcraft اعتراف کرد که در دنیای بازی، زندگی و دوستان جدیدی پیدا کرد که زندگی طبیعیاش را تحت تاثیر قرار داده بود.
وی در یک وبلاگ نوشته «این بازیها دنیایی مجازی به وجود میآورند که میتوانی در آن خودت نباشی. این موضوع بسیاری از خانوادهها و دوستیها را از بین برده است و اثر مخرب آن از کلیه مواد مخدری که هماکنون در بازار وجود دارد، بیشتر است.
وی مینویسد: زمانی که بازی کردن را شروع کردم، هدفم ایجاد شرایط بهتر زندگی بود. حال پس از گذشت یک سال وزنم ۳۰ پوند بیشتر شده است. پیش از این اوقات فراغت خود را با نوشتن و نواختن موسیقی میگذراندم اما حالا بیشتر از یک سال است که دستم به گیتار نخورده است.» وی همچنین از ساختار بیپایان برخی بازیها ابراز نگرانی میکند و میگوید: «اکثر بازیها به گونهای طراحی شدهاند که به سادگی در آن موفق نخواهید شد و تنها راه بهتر بازی کردن بیشتر بازی کردن است.»
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست