سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

عربستان همیشه مدعی, کره جنوبی رکورددار, کره شمالی طلسم شده و امارات خوش شانس


عربستان همیشه مدعی, کره جنوبی رکورددار, کره شمالی طلسم شده و امارات خوش شانس

شناخت بیشتر روی رقبای ایران در مرحله دوم

با پایان یافتن رقابت های مقدماتی مرحله اول انتخابی جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی، عملکرد کلیه تیم ها به نوعی مشخص شد و با ریز شدن در اطلاعات به دست آمده می توان با دیدی بازتر پای به رقابت های مرحله دوم گذاشت.در این میان بر آن هستیم تا رقبای تیم ملی ایران در گروه ۲ مرحله ۲ را با توجه به عملکرد آنان در مرحله اول زیر ذره بین ببریم. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که تیم ها را به ترتیب از بابت جمع امتیازات و تفاضل گل بررسی می کنیم. همین امر باعث شده تا تیم ملی ایران به عنوان تیم سوم مورد بررسی قرار گیرد.

● عربستان همیشه آماده برای صعود

عربستان در بازی اول خود در گروه ۴ درخاک خود با ۲ گل از سد سنگاپور گذشت. همبازیان یاسر القهطانی (کاپیتان) در این مسابقه که با حضور ۱۰ هزار نفر برگزار شد، نمایش خوبی را در ورزشگاه کینگ فهدالریاض ارائه نکردند و چنگی به دل نزدند. در مسابقه دوم، عربستان هرچه اعتبار داشت در ازبکستان به باد داد و با ۳ گل مغلوب حریف خود شد. در حالی که همه در شوک باخت سنگین عربستان بودند، این تیم برای جبران مافات با نتیجه ۴ بر یک از سد تیم ضعیف لبنان گذشت تا امیدواری ها به اردوی عربستان بازگردد. عربستان در بازی برگشت اما نتوانست نتیجه خوبی بگیرد و با حداقل تفاضل در بیروت به پیروزی دست یافت. عربستان در بازی پنجم خود با ۲ گل از سد سنگاپور گذشت تا صعودش به مرحله دوم را حداقل به عنوان تیم دوم صد در صد کند. وقتی بازی ششم عربستان مقابل ازبکستان برگزار شد کمتر کسی می توانست در پایان مسابقه مربوطه نتیجه حاصله را باور کند؛ ازبک ها ۴ بر صفر باخته بودند. نکته: هیچ یک از گلزنان ازبکستان در بازی دور رفت این تیم در زمین عربستان به میدان نرفتند و می توان به این نتیجه رسید که سرمربی ازبک ها دست به آزمودن بازیکنان نیمکت نشین خود در این بازی تشریفاتی زده است. البته همین امر باعث شد ازبکستان بعد از ۵ هفته صدرنشینی در روز آخر جای خود را به عربستان دهد و به نحوی شرایط را برای خود در قرعه کشی مرحله دوم به خطر بیندازد.

● گلزنان عربستان

عربستان در مرحله اول ۳ بازیکن ۳ گله داشت که این امر بیانگر خطرناک بودن بازیکنان این تیم است؛ الهساوی مالک (مهاجم)، توکار (مدافع) و القحطانی (مهاجم). یک بازیکن ۲ گله هم در جمع عربستانی ها بنام عبدو ابراهیم (هافبک) به چشم می خورد. دیگر گلزنان عربستان عبارتند از: الهرسی (مهاجم)، احمد محمد (هافبک) و عبدالرزاق الهساوی (مدافع). بازیکنان این تیم توانسته اند ۱۵ بار دروازه رقبا را طی ۶ بازی بگشایند. در این میان نیز همان قدر که می بینید بازیکنان این تیم در تمامی بازی های خود از قدرت بالایی در گلزنی سود می برند و این امر می تواند برای ایران واقعاً خطرناک باشد.

● عربستان در چند جمله

این تیم صاحب دومین خط حمله برتر در دور مقدماتی (بعد از ازبکستان) شد؛ با ۱۴ گل زده. خط دفاعی عربستان با ۵ گلی که دریافت کرد نشان داد از آن استحکامی که همیشه از این رقیب در امور دفاعی داشتیم خبر چندانی نیست. از کل ۶ مسابقه عربستان حدود ۶۵ هزار نفر دیدن کردند که برای یک تیم مدعی به هیچ عنوان یک آمار خوب به شمار نمی آید. تیم ایران با صرفنظر از قدرت بازیکنانش به واسطه حمایت همه جانبه تماشاگران بی شمار خود بارها توانسته از سد عربستان در آزادی بگذرد و امیدواریم این بار نیز چنین باشد.

● کره جنوبی رکورددار صعود

هرگاه نام کره جنوبی در رقابت های مقدماتی جام جهانی به گوش می رسد ناخودآگاه هر کسی رأی به صعود این تیم می دهد. کره ای ها با داشتن بالاترین تعداد حضور در جام های جهانی رکورددار آسیا هستند. از سوی دیگر مقام چهارمی کره جنوبی در جام جهانی ۲۰۰۲ این تیم را از نظر رتبه در این رقابت ها متفاوت از دیگر تیم های آسیایی کرده است. شاگردان« هو جونگ مو» در گام اول با ۴ گل ترکمنستان را در هم شکستند و در بازی دوم اما مقابل کره شمالی تن به تساوی بدون گل دادند. در کمال تعجب همگان کره جنوبی در مسابقه سوم و در خانه با نتیجه ۲ بر ۲ مقابل اردن متوقف شد تا قدرت این تیم زیر سؤال برود. با این حال کره جنوبی در بازی برگشت و با یک گل در خانه اردن پیروز شد تا سروصدای منتقدان بخوابد. هو جونگ مو برای اینکه خیالش از بابت صعود راحت شود در بازی پنجم با نتیجه ۳ بر ۱ از سد ترکمنستان گذشت تا اوضاع کاملاً روبراه شود. بازی آخر هم که فراتر از یک بازی تشریفاتی بود به تساوی بدون گل دو کره انجامید.

● گلزنان کره جنوبی

در تیم کره جنوبی برخلاف عربستان فقط یک بازیکن ۳ گله به نام کیم دو هیون ( هافبک) دیده می شود. البته این تیم ۳ مهره ۲ گله هم دارد؛ پارک جی سونگ ( هافبک)، سئول کی هیون (مهاجم) و پارک چو یانگ (مهاجم). تائه هم یک گل برای کره جنوبی زده است. او در خط دفاع توپ می زند. آرایش گلزنان کره جنوبی در ترکیب این تیم نشان می دهد که خط حمله خوبی دارد و مهاجمانش خطرناک هستند.

● کره جنوبی در چند جمله

کره جنوبی طی ۶ مسابقه ۱۰ گل زده و ۳ گل خورده که بیانگر عملکرد خوب این تیم در خط حمله و دفاع است. کره ای ها در خانه میزبان قدرتمندی نشان نداده اند و غیر از پیروزی مقابل ترکمنستان، پیروزی دیگری را دشت نکرده اند. از مسابقات این تیم ۱۵۳ هزار و ۳۵۶ نفر دیدن کردند که برای تیم مطرح و با ریشه ای چون کره جنوبی یک آمار معمولی تلقی می شود.

● ایران شیر اما و اگرهای آسیا!

۳ تساوی پی در پی تیم ملی در ۳ مسابقه دور رفت باعث شد تا همه هواداران از تیم ایران ناامید شوند و کار مثل همیشه به اما و اگر بکشد. علی دایی که خود از میانه راه تیم را به دست گرفته بود در ابتدای هر مسابقه از ذکر و دعا غافل نمی شد چون می دانست کار وحشتناکی را شروع کرده است. اوج دشواری کار زمانی بود که ایران با امارات در آزادی مساوی کرد و سوم گروه خود شد. بعد از این اتفاق برخی منتظر زمین خوردن دایی در امارات بودند که این اتفاق هرگز رخ نداد و برعکس، تیم ملی از همین مسابقه بود که اوج گرفت. پیروزی یک بر صفر ایران مقابل امارات هرچند منجر به صدرنشینی تیم ملی نشد با این حال دوباره مدعی صعود شد. در ادامه ایران با ۲ گل در سوریه پیروز شد که رأی به صدرنشینی تیم دایی داد و صعود تیم ملی حداقل به عنوان سهمیه دوم حتمی شد. در روز پایانی هم ایران با ۲ گل، کویت را در آزادی شکست داد تا به عنوان مقتدرترین سرگروه راهی مرحله دوم شود. نکته: ایران تنها سرگروهی بود که با تیم دوم گروهش ۴ امتیاز اختلاف داشت. در دیگر گروه ها این اختلاف در بهترین حالت ۲ امتیاز بود؛ ژاپن (۱۳) و بحرین (۱۱)

● بهترین گلزنان ایران

غلامرضا رضایی هافبک- مهاجم، پدیده فوتبال ایران در عرصه ملی تنها بازیکنی بود که در دور مقدماتی ۲ گل برای ایران زد. دیگر گلزنان تیم دایی عبارت بودند از: علیرضا نیکبخت ( هافبک)، محسن خلیلی (مهاجم)، سیدجلال حسینی (مدافع)، فریدون زندی ( هافبک) و جواد نکونام ( هافبک). شاید این از معدود دفعاتی در رقابت های مقدماتی جام های جهانی باشد که ایران یک گلزن تمام عیار ( حداقل از نظر آمار) ندارد. در روزگاری نه چندان دور علی دایی و کریم باقری با آمار حدوداً ۲۰ گل زده حتی در سطح جهان مطرح می شدند.

● ایران در چند جمله

تیم ایران در ۶ بازی خود صاحب ۳ پیروزی و ۳ مساوی شد و ۷ گل به رقبایش زد و فقط در یک مسابقه ۲ گل دریافت نمود و در ۵ مسابقه دیگر هرگز گلی دریافت نکرد. تیم دایی هرچند کم گل زد اما سخت هم گل خورد. تیم ملی در ۴ بازی آخر خود دروازه اش را بسته نگه داشت و صاحب رکوردی ۳۶۰ دقیقه ای شد که در مرحله اول مقدماتی جام جهانی در منطقه آسیا با صرفنظر از کره شمالی یک عملکرد عالی محسوب می شود. طی ۶ مسابقه تیم ملی ۱۶۴ هزار نفر به ورزشگاه ها آمدند تا ایران صاحب رکورد بیشترین تماشاگر در آسیا در مرحله اول شود. البته این آمار برای تیم ایران که سابقه حضور ۱۲۰ هزار نفر را در دور اول (مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴ آمریکا در دیدار با چین در آزادی) دارد هم به هیچ عنوان غرورآفرین نیست.

● کره شمالی سر به زیر خطرناک

کره شمالی در روز اول رقابت با یک گل در زمین اردن پیروز شد اما هیچ کس این تیم را جدی نگرفت. در روز دوم با کره جنوبی به تساوی بدون گل دست یافت. برخی آن را به حساب سیاست ۲ کشور گذاشتند. در گام سوم با ترکمنستان نیز به تساوی بدون گل دست یافت. کره شمالی در بازی چهارم یک پیروزی خفیف مقابل ترکمنستان رقم زد تا بازهم چنگی به دل نزند .این تیم در روز ماقبل آخر، اردن را هم شکست داد تا حکم صعودش را در سکوت کامل امضا کند. این چنین بود که همگان متوجه یک مدعی جدید شدند. کره شمالی در روز آخر هم به تساوی شاید مصلحتی با کره جنوبی دست یافت تا با آماری قابل توجه به جمع مدعیان صعود به جام جهانی در مرحله دوم وارد شود.

● بهترین گلزنان کره شمالی

کره شمالی در کل ۶ مسابقه ۴ گل زد که ۳ گلش را هونگ یونگ چو زد دیگر گل شمالی ها را چوئه کام به ثمر رسانده است. این امر نشان می دهد که کره شمالی تیم خطرناکی در زمینه گلزنی نیست با این حال یک مهره قابل توجه در امر گلزنی دارد. البته فراموش نکنید که قوی ترین خط دفاع در مرحله اول مقدماتی به همین کره شمالی تعلق دارد که طی ۵۴۰ دقیقه هیچ توپی از خط دروازه اش عبور نکرده است.

● کره شمالی در چند جمله

این تیم در ۶ بازی خود به ۳ پیروزی و ۳ تساوی دست یافت تا فقط به خاطر تفاضل گل در مکان دوم جدول گروه خود قرار گیرد. از مسابقات کره شمالی حدود ۱۵۷ هزار نفر دیدن کردند که آماری متوسط به شمار می رود. با این حال بیشتر بودن تماشاگران دیدارهای کره شمالی از کره جنوبی (حدود ۱۵۳ هزار نفر) قابل توجه است.

● امارات خوش شانس

امارات در دور رفت نتایج قابل توجهی گرفت که اوج آن تساوی با ایران (روز سوم) و سوریه (روز دوم) در خارج از خانه بود. این تیم در روز اول کویت را با ۲ گل شکست داد. وقتی دور رفت به پایان رسید امارات در صدر بود و سرخوش اما در اولین بازی برگشت گرفتار ایران شد و باخت. اوضاع برای امارات سخت شده بود که پیروزی ۳ بر ۲ مقابل کویت، شرایط را بهبود بخشید. روز آخر اما سوریه تا یک قدمی حذف اماراتی ها پیش رفت و اگر پیروزی ۳ بر یک این تیم تبدیل به برد ۴ بر یک می شد به طور حتم سوریه به جای امارات راهی مرحله دوم می شد. بخت واقعاً با این تیم یار بود که حذف نشد.

● گلزنان امارات

اسماعیل مطر با ۴ گل زده بهترین گلزن گروه امارات در مرحله اول و حتی مرحله دوم قبل از شروع رقابت ها به شمار می رود. البشیر (مهاجم) الشخصی (مهاجم) و جنیبی (مهاجم) دیگر گلزنان امارات به شمار می روند. جالب اینکه در میان گلزنان این تیم هیچ هافبک یا مدافعی به چشم نمی خورد. با این حساب باید گفت: امارات خط حمله خوبی دارد و بار گلزنی تیم را به دوش می کشد.

● امارات در چند جمله

امارات طی ۶ مسابقه صاحب ۲ پیروزی، ۲ تساوی و۲ باخت شد. ۷ گل خورد و ۷ گل زد تا فقط به واسطه یک گل خورده کمتر در مقایسه با سوریه راهی مرحله دوم رقابت ها شود. از دیدارهای امارات در مرحله اول ۱۴۰ هزار نفر دیدن کردند که با کسر تماشاگران تیم های میزبان یعنی ایران (۵۰ هزار نفر) و سوریه (۳۵ هزار نفر) این تعداد به ۵۵ هزار نفر کاهش می یابد که بازهم برای امارات آمار خوبی است.

● پدیده گروه ۲

غلامرضا رضایی را می توان پدیده تیم های حاضر در گروه ۲معرفی کرد. این بازیکن که تعداد بازی های ملی اش به زور به عدد ۵ می رسد ۲ گل در مقدماتی زده و یک گل در دیدار با زامبیا. این هافبک - مهاجم ۲۳ ساله در مرحله اول، تمام بازیکنان مستقیمی را که مأمور مهارش بودند از پیش رو برداشت و موفق ظاهر شد.

● بازیکن خطرناک گروه ۲

اسماعیل مطر از امارات شاید خطرناک ترین بازیکن گروه ۲ باشد که هر لحظه می تواند دروازه رقبا را باز کند به شرطی که از سوی هافبک های تیمش تغذیه شود.



همچنین مشاهده کنید