شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

ویروس ها و ضد ویروس ها در شبکه اینترنت


ویروس ها و ضد ویروس ها در شبکه اینترنت

آنچه که امروزه در بسیاری از سایت های اینترنت، رایانه ها ، شبکه جهانیweb و بسیاری از محیط های نرم افزاریIT سبب دردسر و اخلال در تبادل ارتباط اطلاعات و برقراری ارتباطLive on line و سایر امور …

آنچه که امروزه در بسیاری از سایت های اینترنت، رایانه ها ، شبکه جهانیweb و بسیاری از محیط های نرم افزاریIT سبب دردسر و اخلال در تبادل ارتباط اطلاعات و برقراری ارتباطLive on line و سایر امور اطلاع رسانی شبکه جهانی شده، وجود برخی ویروس های مخرب است که صرفاً براساس سودجویی های سازمانی یا توسط برخی عناصر غیرنرمال و کاربران نابهنجار طراحی می شود، این ویروس ها گاه چنان اخلال و ناهماهنگی را در شبکه اطلاع رسانی جهانی دامن می زنند که عملاً ارتباطات رایانه ای شبکه جهانی را دچار چالش های جدید می کنند. مقوله ویروس و ضد ویروس را در درون شبکه web جهانی نباید موضوعی سطحی و بی اهمیت تلقی کرد چرا که پخش ویروس ها و ضد ویروس ها در جهت کنترل و انحصاری نمودن بسیاری از امورشبکه های اطلاع رسانی جهانی و بهره های مختلف اقتصادی و سیاسی انجام می گیرد. آثار سوء ویروس ها و ضد ویروس ها به خصوص برای کشورهای جهان سوم که دچار جزر و مدهای مختلف در پهنه جهانی هستند، همچنین بسیاری از قدرت های جهان به دلایل منافع خاص جهانی بیشتر است.

از این رو توجه به این موضوع را نباید با سهل انگاری و تساهل در اولویت های پایین تری قرار داد. چرا که گسترش نجومی وشگرف علوم اطلاع رسانی و رایانه ای و انحصاری نمودن آن و در دست گرفتن آن به عنوان یک اهرم قدرت در دنیای مدرن یک اصل انکارناپذیر جامعه آتی محسوب می شود. به همین منظور تشکیل سازمان ویروس و ضد ویروس منطقه ای، کشوری، قاره ای و اسلامی به منظور هدایت، کنترل و تقابل با اخلال گران نرم افزاری شبکه های web جهانی مورد توجه است. مشابه آنچه که MICROSOFT یاMACAFEE ،Norton کشورهای جهان سوم در جهت هدایت و جذب نیروهای متخصص منطقه ای و قاره ای در قالب تیم های طراحی ضد ویروس یا به عبارتی ویروس های خوش خیم شکل گرفته است.

ویروس های خوش خیم، نوعی ویروس های مثبت اندیش اند که با نشر جملات، کلمات، تصاویر و آهنگ های بشردوستانه و هدایت گرانه افکار جامعه جهانی را تنویر می کنند. آنچه که مسلم است، دست اندرکاران و مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران نیز دراین رابطه ضرورت را احساس و اقدامات مفیدی تاکنون تدارک دیده اند ولیکن نظر به اهمیت و حساسیت موضوع تداوم، تمرکز و سازماندهی بیشتری باید مدنظر قرار گیرد و سرمایه گذاری و تبلیغات و سازماندهی های گسترده تری را تدارک دید.

خسرو دادور- مدرس رایانه