چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
اپل چگونه شما را وادار به خرید می کند
اگر توان هزینه کردن زیاد برای خرید گوشی داشته باشید شاید تصور کنید که با پشتیبانی عالی اپل از محصولاتش خرید آیفون میتواند بهترین گزینه باشد؛ اما خوب است بدانید اینطور نیست. در واقع اپل با ترفندهایی هوشمندانه شما را مجبور به خرید آیفونهای جدید خواهد کرد.
اگر از کاربران گلکسی نکسوس باشید و خبر عدم عرضه آپدیت اندروید ۴٫۴ را برای این گوشی خوانده باشید احتمالاً بسیار از دست گوگل خشمگین شدهاید که چرا گوشیهای سری نکسوس را هم به خوبی پشتیبانی نمیکند آن هم در حالی که حتی آیفون ۴ سه سال پیش نیز iOS ۷ جدید اپل را دریافت کرده است. اما این تنها ظاهر ماجراست و با کمی بررسی مشخص میشود آپدیت iOS ۷ برای دستگاههای قدیمی حتی یک تله هوشمندانه محسوب میشود!
● iOS ۷ آیدیوایس قدیمی شما را کند و پرمصرف خواهد کرد
اگر از کاربران آیفون ۴ یا آیپد ۲ باشید و آپدیت iOS ۷ را دریافت کرده باشید متوجه شدهاید که آیدیوایستان نسبت به iOS ۶ کندتر عمل میکند و دیگر خبری از روانی و سرعت بالای مثال زدنی اپل نیست. داستان حتی به همینجا هم ختم نمیشود. وقتی iOS ۷ را روی گوشی یا تبلت قدیمیتان نصب کنید متوجه خواهید شد عمر شارژ باتری هم نسبت به iOS ۶ افت کرده است و از آنجا که هر باتری تعداد دفعات شارژ محدودی دارد استهلاک این چند سال استفاده هم اوضاع را نسبت به آیفونهای جدید بدتر خواهد کرد.
همانطور که میدانید آیفون و آیپد امکان تعویض باتری آسان به وسیله کاربر را ندارند و از آنجایی که لوازم جانبی و قطعات محصولات اپل هم در ایران گران است برای تعویض باتری آنها باید هزینه گزافی نیز بپردازید.
● تمامی قابلیتهای iOS ۷ به همه آیفونها و آیپدها نمیآید
وقتی گوگل یک گوشی یا تبلت نکسوسی را به نسخه جدید اندروید آپدیت میکند تمامی قابلیتهای جدید آخرین نسخه را نیز برای آنها فراهم میکند در صورتی که ماجرا در آپدیتهای iOS متفاوت است. به طور مثال یکی از قابلیتهای جدید اپلیکیشن دوربین آیفون ۵S افکتهای جالب در هنگام عکاسی است؛ اما اگر یک آیفون ۴ یا حتی ۴S داشته باشید این افکتها را دریافت نخواهید کرد.
یکی دیگر از ویژگیهای کلیدی iOS ۷ قابلیت AirDrop برای ارسال و دریافت فایلها بین آیدیوایسهای مختلف است. این قابلیت که به سختافزار متفاوتی مانند NFC بستگی ندارد متاسفانه مختص آیفون ۵، آیپد ۴، آیپد مینی و دستگاههای جدیدتر است؛ این در حالی است که سختافزار آیفون ۴S چیزی از آیپد مینی کم ندارد. حالا تصور کنید دوستانتان در مقابل چشمانتان به وسیله AirDrop فایلهایشان را بین آیفون و آیپدشان منتقل کنند؛ آیا برای ارتقای آیفون ۴ـتان تشویق نخواهید شد؟
● چطور ناخواسته مجبور به آپدیت iOS میشوید؟
شاید بگویید خُب ما که مجبور به آپدیت نیستیم؛ میتوانیم iOS ۶ را با سرعت بالاتر نگه داریم. حرفتان تا حدودی درست است؛ چرا که هر گاه به اینترنت وایفای متصل شوید آیدیوایس شما به صورت خودکار شروع به دانلود فایل حجیم آپدیت iOS ۷ خواهد کرد و حتی اگر ترافیک از دست رفته اینترنت در این گرانی برایتان اهمیتی نداشته باشد پس از آن درخواست اپل از شما برای آپدیت به iOS ۷ در هر بار روشن کردن گوشی یا تبلت کلافهتان خواهد کرد.
فرض کنید که با مشکلات بالا بسازید؛ باز هم اپل به نحوی شما را مجبور به آپدیت خواهد کرد. همانطور که میدانید اپل با عرضه iOS ۷ طراحی سیستمعامل موبایلی خود را از سبک و سیاق اسکیئومورفی به حالت ساده و مینیمال تغییر داد و همه اکوسیستم اپل در حال حرکت به این سمت است. برنامهنویسها با آپدیت اپلیکیشنهایشان با شکل شمایل و رابط کاربری اپها را به iOS ۷ نزدیک میکنند و اگر شما از iOS ۶ استفاده کنید تناقض طراحی رابط کاربری و اپلیکیشنها ممکن است آزاردهنده باشد.
همچنین برنامهنویسانی که از SDK مربوط به iOS ۷ استفاده میکنند بعضاً اپلیکیشنهای خودشان را صرفاً برای iOS ۷ ارائه میکنند و اگر به یکی از این اپها نیاز داشته باشید ناچار به آپدیت خواهید شد.
● راه بازگشت وجود ندارد!
فرض کنید امکانات جدید iOS ۷ مانند Control Center و مالتیتسکینگ جدید توجه شما را جلب کرد و گوشیتان را به iOS ۷ آپدیت کردید. حالا اگر از کندی یا مصرف بالای آن کلافه شوید و یا از ظاهر جدیدش خوشتان نیاید راهی برای بازگشت به iOS ۶ وجود ندارد؛ باید بسوزید و بسازید!
● تب پردازنده و اپلیکیشنهای ۶۴ بیتی جدید
با اینکه در این مطلب برایتان نوشتیم که ۶۴ بیتی بودن پردازنده آیفون و آیپد جدید آنقدرها هم بیثمر نیست و ممکن است در آینده پتانسیلهای بیشتری از آن مشخص شود نمیتوان انکار کرد که اپل از این موضوع برای ترغیب کاربران قبلی نیز استفاده کرده است. ۶۴ بیتی بودن پردازنده A۷ ذرهای در اجرا و عملکرد بیش از ۸۰ درصد اپلیکیشنها تأثیری نخواهد داشت و تأثیر آن در بقیه موارد حداقل در حال حاضر بسیار ناچیز است. اما وقتی برنامهنویسان اپلیکیشنهای خودشان را آپدیت کرده و در لیست تغییرات مینویسند: "بهینه شده برای پردازنده ۶۴ بیتی شما قطعاً به خرید دستگاههای جدید ترغیب خواهید شد بدون آنکه از میزان واقعی تأثیر آن بر تجربه کاربری باخبر باشید.
● بهانه جذابیت رنگها برای فروش پلاستیک!
بله قبول داریم که کیفیت ساخت آیفون ۵S نسبت به بسیاری گوشیهای پلاستیکی رقبا بهتر است اما موضوع این نیست. اگر اپل به شیوه سابق عمل میکرد در حال حاضر قادر بودید آیفون ۵ را صد دلار ارزانتر خریداری کنید و این صد دلار در وضعیت نابسامان ارزی کشور تفاوت زیادی برای کاربر دارد. اما اپل در عوض آیفونی ارزان قیمتتر را با همان قیمت تولید کرد تا نه تنها حاشیه سودش را بالا ببرد بلکه با تبلیغات بسیار در مورد رنگهای جذاب آیفون ۵C بتواند فروش بیشتری را نسبت به موقعیتی به دست بیاورد که آیفون ۵ را با این قیمت عرضه میکرد. آیفون ۵ نسبت به آیفون پلاستیکی رنگارنگ جدید از کیفیت ساخت و البته زیبایی بیشتری برخوردار است و شباهت بیشتری هم به آیفون ۵S دارد. آیفون ۵C همچنین سنگینتر و ضخیمتر از آیفون ۵ است و رنگهایش برای کاربران مسنتر چندان جالب توجه نیست.
به هر حال اپل با این ترفند زیرکانه به برخی مردم قبولاند که از امسال میتوانند با پرداخت صد دلار هزینه کمتر یک آیفون جدید از اپل تحویل بگیرند.
● مهاجرت دشوار است
اگر کاربران ایرانی و دیگر کشورهایی را که به قانون کپیرایت احترام نمیگذارند کنار بگذاریم کاربران دیگر کشورها تنها بابت آیفون و یا آیپد پول پرداخت نکردهاند، بلکه در اکوسیستم اپل سرمایهگذاری کردهاند. بعضی کاربران شاید صدها دلار اپلیکیشنهای مختلف را از اپ استور خریداری کرده باشند و حالا که قصد خرید یک گوشی جدیدتر را داشته باشند حتی خرید یک گوشی اندرویدی قدرتمند و ارزانتر هم در واقع برایشان از خرید یک آیفون ۵S یا ۵C گرانتر تمام خواهد شد.
علاوه بر اپلیکیشنها لوازم جانبی گران قیمت محصولات اپل هم یک دلیل دیگر برای باقی ماندن در اکوسیستم اپل محسوب میشود. اپل همچنین با تغییر پورت آیفونها و آیپدها به پورت جدید Lightning به مرور زمان کاربران دستگاههای قدیمی را مجبور کرد که اگر میخواهند لوازم جانبی جدید و جذاب بخرند آیدیوایسهای خودشان را ارتقا دهند.
● چگونه دم به تله ندهیم؟!
متأسفانه در این رابطه کار زیادی از دست شما ساخته نیست. اگر شیفته و مجذوب اکوسیستم اپل شدهاید میتوانید با خرید آیفون ۵S یا آیپدهای ایر یا مینی رتینا به آینده چیپستهای ۶۴ بیتی A۷ امیدوار باشید و یا دعا کنید که اپل دوباره با نوآوریهایش کاربران را به خرید محصولات جدیدش ترغیب کند و نه با ترفندهای این چنینی!
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست