دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
آداب سفر
![آداب سفر](/web/imgs/16/151/gh9gm1.jpeg)
شاید سادهترین تعریف سفر و گردشگری را بتوان بازدید از اماکن و فرهنگهای دیگر دانست. جغرافیای جدیدی که با زادگاه ما متفاوت و فرهنگهایی که قطعا با فرهنگ جامعهای که ما از آن آمدهایم تفاوتهای آشکاری دارد.
یکی از مهمترین مواردی که هر گردشگر در حین سفر خود باید به خاطر داشته باشد، رعایت احترام و ادب نسبت به فرهنگ و مردم شهر یا کشوری است که به آن سفر میکند.
این موضوع فقط در سفرهای خارجی صادق نیست بلکه دامنه تفاوتهای فرهنگی و رفتاری داخل مرزهای جغرافیایی یک کشور یا حتی گاه در بین شهرهای مختلف یک استان نیز میتواند وجود داشته باشد.
احترام به ساکنان منطقهای که گردشگر به آن سفر کرده تنها یک سوی داستان به شمار میرود زیرا هر گردشگر با نحوه رفتار و اعمال خود نمایانگر فرهنگی است که از آن برخاسته است و رفتار وی در ذهن مردم شهر میزبان باقی مانده و مبنای قضاوت آنها برای جامعه شماست.
این موضوع بویژه در سفرهای خارجی نمود بیشتری پیدا میکند برای نمونه اگر شما در کشوری خارجی، قانون را زیر پا بگذارید یا کاری خلاف ادب و عرف آن جامعه انجام دهید قطعا مردمی که شاهد انجام این کار از سوی شما هستند نخواهند گفت فلان شخص این کار را انجام داد بلکه نخستین قضاوت این گونه است که یک ایرانی این کار را انجام داده و این مساله بسیار پراهمیت است و شما با رفتار ناشایست خود باعث میشوید در مورد بیش از ۷۰ میلیون هموطن شما به اشتباه قضاوت شود!
● تفاوتهای فرهنگی
بدون تردید یکی از مهمترین خط قرمزهای مردم در سراسر جهان موضوعات مذهبی است. به یاد داشته باشید در سفرهای خود به هیچ عنوان به مذهب مردم شهر یا کشوری که به آن سفر کردهاید توهین نکنید و همچنین در صورت عدم تمایل افرادی که با آنها در تماس هستید به هیچ عنوان وارد بحثهای مذهبی نشوید.
موضوع دیگری که نهتنها در سفر بلکه در همه مواقع باید آن را رعایت کنید، رعایت ادب کلام و عدم استفاده از الفاظ توهینآمیز است.
هنگام سفر و بویژه هنگامی که در شهر یا کشوری هستید که زبان آنها با شما یکی نیست در انتخاب واژهها و الفاظ بسیار هوشیار باشید زیرا ممکن است واژهای که در نظر شما معنی بدی ندارد برای مردم آن منطقه توهین تلقی شود.
علاوه بر این در گفتن لطیفه نیز بسیار محتاط بوده و از بیان لطیفههایی که حاوی پیامهای نژادپرستانه و به سخره گرفتن قومیتهاست، خودداری کنید.
به یاد داشته باشید شما یک غریبه هستید و در بسیاری از موارد ممکن است بیان یک مطلب از سوی شما باعث رنجش و ناراحتی مخاطبانتان شده و عواقب بدی داشته باشد در حالی که اگر همین مطلب از سوی مردم همان منطقه بیان شود موجب خنده و تفریح آنها باشد.
به هر حال طبیعی است که اگر مردم هر سرزمین انتقاداتی از سیاست کشور خود داشته باشند باز هم حس میهندوستانهشان اجازه ندهد همان انتقاد را از زبان یک گردشگر خارجی بشنوند.
در کنار این موضوع به یاد داشته باشید در هر جامعهای بنا به دلایل تاریخی، اجتماعی، مذهبی و... حساسیتهایی در مورد برخی موضوعات وجود دارد که بهتر است پیش از سفر نسبت به شناسایی آنها اقدام کنید.
هنگام بازدید از اماکن مقدس و مذهبی که جنبه گردشگری دارند نیز به یاد داشته باشید رفتاری توام با بیاحترامی از شما سر نزند.
● تفاوتهای فیزیکی
شاید اصلیترین مورد در این مقوله را بتوان در نوع لباس پوشیدن در فرهنگهای مختلف قلمداد کرد. خوشبختانه در فرهنگ کشور ما برهنگی و پوشیدن لباس نامناسب امری ناپسند از نظر عرف و مذهب تلقی میشود ولی در بسیاری از سایر فرهنگها، بویژه فرهنگهای غربی این موضوع قباحت خود را از دست داده و نوع لباس پوشیدن بسیاری از گردشگران اروپایی در کشورهای شرقی میتواند دردسرساز شود.
این مساله بیشتر در مناطق ساحلی مشکلساز است که باید به عنوان گردشگر به یاد داشته باشید لباس شنا برای استفاده در دریا یا استخر است و تردد با این لباس در سالن هتل و خیابانها کار درستی نیست.
هنگام عکسبرداری مراقب باشید که آیا در این محل عکسبرداری مجاز است یا خیر و همچنین از مردم و رهگذران بدون رضایت آنها عکسبرداری نکنید.
در برخی کشورها رسوم و عادات غذایی خاصی وجود دارد که بهتر است در مورد آنها اطلاعات کسب کرده و رعایت کنید. برای نمونه همان طور که مسلمانان از خوردن گوشت خوک پرهیز میکنند، هندوها نیز براساس آموزههای دینی خود از خوردن گوشت گاو خودداری میکنند.
رعایت این موارد میتواند برای شما سفری خوب و خاطرهانگیز رقم زده و از سوی دیگر در نظر مردم سایر نقاط ذهنیتی خوب و مثبت نسبت به شما و نام ایران ایجاد شود.
به یاد داشته باشید عملکرد خوب یا بد شما که در هنگام سفر به طور مستقیم با مردم کشور دیگری در تماس هستید، بسیار تاثیرگذارتر و ماندنیتر از تبلیغات مثبت و منفی رسانههاست.
پیش از انجام هر عملی ، هنگام سفر بهیاد بیاورید که شما نماینده فرهنگ و رفتار کشور و مردمتان هستید.
نیروانا حسینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست