جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
معرفی مارک شاتل ورث
![معرفی مارک شاتل ورث](/web/imgs/16/162/5ws151.jpeg)
روز ۲۵ آوریل سال ۲۰۰۲ سفینه سایوز [۱] TM-۳۴ از پایگاه فضایی بایکانور [۲] به سوی ایستگاه فضایی بینالمللی[۳] پرواز کرد.
این سفیه سه مسافر داشت: یوری گیدزونکو[۴]، روبرتو ویتوری[۵] و مارک شاتلورث.
مارک شاتلورث متولد ۱۸ سپتامبر ۱۹۷۳ در ولکوم[۶] آفریقای جنوبی است. در دانشگـاه کــیپ تـــاون[۷] در رشــتههای سرمایهگذاری و سیستمهای اطلاعاتی تحصیل کرده و سال ۱۹۹۵ شرکت Thawte را تاسیس کــرد. تخصص Thawte در استناد دیجیتال و امنیت اینترنت بود. در ســال ۱۹۹۹ VeriSign ایــن شرکـــت را ۴۰۰ میلیون دلار خرید. شاتلروث به فضا سفر کرد، بنیاد شاتلورث را تاسیس کرد و شرکت سرمایهگذاری HBD را بنا نهاد. او سالها در توسعه توزیع دبیان شرکت داشته است.
شاتلورث در سال ۲۰۰۴ با همکاری گروهی از توسعهدهنگان دبیان که بــه استــخدام شرکت کانونیکال[۸] درآمده بودند انتشار توزیع جدیدی به نام اوبونتو [۹] را آغــــاز کــرد. کانونیکال شرکتی بود که شاتلورث برای پشتیبانی از گنو/لینوکس اوبونتو ثبت کرده و اوبونتو نیز یک توزیع مبنتی بر دبـیــان است. تمرکز توزیع اوبونتو بر قابلیت استفاده برای کاربران عادی است.
عـلاقه شاتلورث به تکنولوژیهای جدید و استعداد و مهارت وی به عنوان یک کــارگشای تــجــاری (Entrepreneur) در بین فعــالیـن و توسعهدهندهگان نرمافزارهای آزاد و بازمتن از او شخصیتی کمنظیر ساخته است. این تواناییها موجب شد تا در ۲۲ سالگی شرکتی تاسیس کند کــه تنها چهار سال بعد میلیونها ارزش داشت و در ۲۶ سالگی یک میلیونر باشد.
اما تنها این شاخصهای مالی نیست که نقـــش او را در دنـیــای نرمافزار آزاد و بازمتن برجسته میکند. نگاه ویژه او به آزادی نرمافزار و موفقیت الگوی مورد نظرش در فراگیر کردن استفاده از گنو/لینوکس نقطــه عطفـی است که نرمافزارهای آزاد و بازمتن را در زمینههای گوناگونی چون فراگیری، تجارت، آموزش عمومی و... گامی یـــا گـامهایی به پیش برده است. این موفقیت تا آنجاست که امروز توزیع اوبونتو با اختلاف زیادی از سایر توزیعهای گنو/لینوکس، محبوبترین توزیع است.
شــاتـــلورث عـــلاوه بر سفر توریستی بـه فضا، بررسی ریسک سرمایهگذاری در تکنولوژیهای جدید و انتشار نسخههای اوبونتو علایق دیگری هم دارد. به عنوان نمونــه او با ایــجاد بنیاد شاتلورث [۱۰] تلاش کـــرده تـا به بهبود وضع آموزش در کشورهای در حال توسعه بویژه در آفریقا کمک کند. در حقیقت اهداف او در ایـــن بنیاد یکـی از دلایلی بود که موجب شد لزوم وجود یک چهارچوب آزاد نرمافزاری برای آموزش کودکان را احساس کند و در پی ایجاد توزیعی چون اوبونتو برود.
شاتلورث دومین مسافر توریستی فضا و اولین آفریقایی [۱۱] اســت کـــه بــه فضــا رفته است. او در حال حاضر در لندن زندگی میکند و سرگرم مطالعه بر روی ابداعات و فنآوریهای جدید است.
نویسنده: بهنام بهجت مرندی
[۱] Soyuz
[۲] Baikonur
[۳] International Space Station
[۴] Yuri Gidzenko
[۵] Roberto Vittori
[۶] Welkom
[۷] Cape Town
[۸] www.canonical.com
[۹] www.ubuntulinux.org
[۱۰] www.shuttleworthfoundation.org
[۱۱]شــاتلورث اولین شهروند یک کشور آفریقایی است کــه بــه فضا رفته است. پاتریـــک باودری (Patrick Baudry) پیش از شاتلورث به فضا رفته بود. او زاده کامرون است اما کامرون در زمان تولد او مستعمره فــرانسه بـــوده و بـه همین دلیل او شهروند فرانسه محسوب میشود.
منابع:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Shuttleworth
http://www.markshuttleworth.com/bio.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Soyuz_TM-۳۴
http://www.firstafricaninspace.com/
http://www.ubuntulinux.org/ubuntu/
http://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_linux
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست