یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

نقش رهبری معظم در بصیرت آفرینی پس از انتخابات


نقش رهبری معظم در بصیرت آفرینی پس از انتخابات

مروری بر حوادث پس از انتخابات به خوبی به نقش مهم رهبری انقلاب و جایگاه الهی و سیاسی آن در مدیریت انقلاب را نشان می دهد

مروری بر حوادث پس از انتخابات به خوبی به نقش مهم رهبری انقلاب و جایگاه الهی و سیاسی آن در مدیریت انقلاب را نشان می‌دهد. سه ضلع موجده انقلاب یعنی اسلام، رهبری و مردم از عوامل مهم مبقیه انقلاب اسلامی و مدیریت بحران فتنه پس از انتخابات نیز می‌باشد.

واکاوی نقش این ضلع به خوبی نشان می‌دهد که جهان‌بینی اسلامی و آموزه‌های دینی، هوشمندی و بصیرت‌آفرینی مقام معظم رهبری و ولایت‌مداری و هوشیاری مردم همواره از رموز اقدار ملی و حفظ کیان اسلامی و جمهوری اسلامی می‌باشد.

دریک دهه گذشته مقام معظم رهبری با هوشمندی بی‌نظیر خود همواره عبارت زیر را به انحای مختلف به مردم گوشزد فرمودند: تهاجم فرهنگی، هجوم فرهنگی، جنگ فرهنگی، حمله فرهنگی، توطئه فرهنگی، شبیخون فرهنگی، شبیخون سرمایه‌های معنوی، کارزار فرهنگی، ناتو فرهنگی، تهاجم فرهنگی و در این اواخر جنگ نرم با دقت در این کلید‌واژه به خوبی نشان می‌دهد که مقام معظم رهبری به شکل‌گیری جبهه‌ای فراگیر در حوزه فرهنگی برای آغاز جنگ نرم در شرایط مناسب توجه‌ ویژه‌ای داشته‌اند.

تمام کلمات قبلی مقام معظم رهبری از جنس تهدید نرم بوده است یعنی مجموعه اقدامات طراحی شده برای تغییر در نگرش‌ها و هویت ایرانی و اسلامی که این تهدیدات نرم با هدف جنگ نرم یعنی آغاز یک هجمه فراگیر با هدف تغییر ساختار و براندازی نظام جمهوری اسلامی در طول سالیان گذشته مقام معظم رهبری با عبارات هشدار‌دهنده از تهدیدات نرم پرده برداشتند. پس طبیعی بوده که این تهدیدات نرم در صورت موفقیت و در صورت فراهم شدن شرایط مناسب به جنگ نرم تبدیل خواهد شد. فضای رقابت انتخاباتی و صف‌آرایی انتخاباتی و خصوصا القا شبهات در ایام انتخابات بخشی از فرآیند تهدیدات نرم بوده است که در حوادث پس از انتخابات فرصت ظهور و بروز خود را در قالب جنگ نرم آغاز نمود.

بخشی از اعترافات یکی از فعالان فتنه پس از انتخابات که صراحتا در تلویزیون اقرار نمودند که تقلب در انتخابات رمز آشوب بوده است، نشان از این فتنه برنامه‌ریزی شده در دهه‌های اخیر دارد و مقام معظم رهبری مدام در دهه اخیر هشدارهای لازم را گوشزد فرمودند و این نشان از هوشمندی معظم‌له دارد که باید خداوند را به خاطر داشتن چنین رهبر فرزانه و مدبری سپاسگزار بود.

بخشی از سخنان معظم‌له در ایام پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری حائز اهمیت و در خور توجه است از جمله ایشان به بررسی ابعاد و مختصات انتخابات در نظام مردم سالاری دینی و جایگاه ممتاز مردم در حکومت اسلامی است. علاوه بر این معظم‌له از عبارت سناریو دشمن برای ورود به مساله انتخابات اشاره فرمودند.

از جمله به زیر سئوال بردن سلامت انتخابات و القای تقلب در انتخابات و افشای دست‌های پنهان در راه‌اندازی کمیته صیانت از آرای مردم است.

مقام معظم رهبری فرمودند:" انتخابات به فضل الهی و به حول قوه‌الهی انتخابات سالمی است من می‌بینم بعضی‌ها در انتخاباتی که دو سه ماه دیگر انجام خواهد گرفت از حالا شروع کردند به خدشه کردن، این چه منطقی است؟ این چه فکری است؟ این چه انصافی است؟ این همه انتخابات در طول سی‌ سال انجام گرفته است، حدود سی انتخابات مسئولان وقت در هر دوره‌ای رسما متعهد شدند و صحت انتخابات را تضمین کرده‌اند و انتخابات صحیح بوده است. چرا بی‌خود خدشه می‌کنند، مردم را متزلزل می‌کنند، تردید ایجاد می‌کنند، البته در ذهن مردم عزیز ما با این حرفها تردید ایجاد نخواهد کرد."

با آغاز مناظرات تلویزیونی و فعالیت‌های انتخاباتی جریان برگزاری انتخابات بسیار جدی و گسترده شد. معظم‌له با مدیریت هوشمندانه در فرآیند برگزاری انتخابات در چند سخنرانی پاسخ به شبهات مطروحه را در دستور کار قرار دادند.

معظم‌له فرمودند:" رای رهبری مخفی است و مردم خود تشخیص می‌دهند که به چه کسی رای بدهند و به این طریق نوعی از شبهات هدفمند را پاسخ گفتند و به نامزدهای انتخابات هم فرمودند: مبادا به گونه‌ای حرف بزنند و رفتار کنند که دشمن را به طمع بیندازند. و در عین حال از تبلیغات خیابانی و خیابان‌گردی‌ها و مجادلات انتخاباتی نهی فرمودند و حتی صراحتا فرمودند: " اگر کسی اصرار به اغتشاش و درگیری دارد، بداند او یا خائن است و یا بسیار غافل".

سرانجام با همه فراز وفرودها انتخابات با شکوه ۲۲ خرداد برگزار شد و حدود ۸۵ درصد یعنی حدود ۴۰ میلیون نفر در انتخابات رکود جهانی زدند این همه شکوه و عظمت می‌توانست سرآغاز یک پیروزی بزرگ ملی در عرصه‌ جهانی باشد. اما با تاسف و تاثر بسیار آتش فتنه که بعضی‌ها دود آن را قبل از انتخابات مشاهده کرده بود، شعله‌ور شد. ادعای تقلب شبه‌افکنی فراگیر، تقا ضای ابطال انتخابات، جنگ رسانه‌ای و بلافاصله اغتشاشگران سازمان یافته و مجهز شده پروژه جنگ نرم و کودتای مخملی را کلید زدند. بسیاری از مردم که از وقایع پشت‌ پرده بی‌اطلاع و در بهت فرو رفته بودند نظاره‌گر این میدان بودند که مقام معظم رهبری دست به روشنگری‌های حکیمانه زدند و خطبه‌ها و سخنرانی تاریخی خود را ایراد فرمودند. این سخنان که از اسناد بی‌‌بدیل تاریخ سیاسی بر آیندگان خواهد بود از مناظر گوناگون قابل تامل و تدبر است.

بر کسی پوشیده نیست که خاموش کردن این فتنه که معظم‌له از دهه‌های قبل آن را پیش‌بینی و هشدارهای لازم را گوشزد فرموده بودند جز به دست با کفایت و نعمت حضور معظم له به این سرعت و به این زیبایی ممکن نبود معظم له در تشریح حماسه انتخابات ۲۲ خرداد فرمودند:" عزیزان من این انتخابات برای دشمنان یک زلزله سیاسی بود. رای دهندگان به هر یک از چهار نامزد ماجورند." و در تشریح جنگ نرم پس از انتخابات فرمودند:" که این اقدام قطعا برنامه‌ریزی شده بود چه پیش‌قراولانش دانسته باشند و چه ندانسته باشند.

البته آنهایی که طراحی کرده بودند، یقین نداشتند که خواهد گرفت." ایشان حوادث پس از انتخابات را ظلم بزرگ به ملت و نظام اسلامی برشمردند وبه تفاوت‌های جنگ نرم و جنگ سخت پرداختند و در یکی از سخنرانی‌ها ندای دردمندانه " این عمار " را سردادند و باز در کلامی امیدبخش و معنوی فرمودند که " البته ما مدد الهی داریم، کمک غیبی داریم. این را انسان دارد مشاهده می‌کند. لکن مدامی که هوشیارانه، آگاهانه در میدان نباشیم، تدبیر لازم را به کار نبریم کمک الهی به سراغ ما نخواهد آمد.

معظم‌له در سخنان روشنگرانه خود به ابزار جنگ نرم یعنی دروغ، تهمت، شایعه‌پراکنی، ایجاد بدبینی، اختلاف، بددلی و بهانه‌ تراشی، ایجاد تردید ودودلی و دل چرکین کردن مردم نسبت به همدیگر و نشان دادن راه درست از راه نادرست به تبیین مرزهای حق و باطل پرداختند و پرچم بصیرت آفرینی را شخصا به دوش گرفتند.

ایشان به نصیحت دلسوزانه به فتنه‌گران هم بارها و بارها فرمودند که شکایات و ابهامات شما بایستی از طریق قانون پیگیری شود و آنها را از اقداماتت تشنج‌آفرینی نهی فرمودند. و فرمودند که صف خود را از ضد انقلابیون جدا کنند. که با روشنگری جنگ نرم از زوایای گوناگون توسط معظم‌له بسیاری از افراد راه خودشان را جدا کردند و عده‌ای که از سر غلفت به این دام افتاده بود بر مواضع خود ایستادند و لعن ابدی را برای خود خریدند.

بخش دیگری از روشنگرانه‌های بصیرت‌آفرین معظم له در حوادث پس از انتخابات توصیه‌هایی به نهادهای قانونی و اجرایی کشور بود که بایستی به شکایات بطور کامل رسیدگی شود و فرمودند که تمام تخلفات پس از انتخابات باید رسیدگی جدی شود و بدون هیچ‌گونه مصامحه باید قانون و حقوق مردم رعایت شود.

آنچه در این نوشتار بطور اجمال بررسی شد بررسی نقش مقام معظم رهبری و بصیرت‌آفرینی معظم‌له در فضای غبارآلوده و فتنه‌گون پس از انتخابات بود. مادامی که این رکن رکین انقلاب اسلامی از قداست و جایگاه برجسته برخوردار باشد قطعا به انقلاب اسلامی آسیبی نخواهد رسید و به همین دلیل هم امام خمینی(ره) فرمودند که پشتیبان ولایت‌فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد و چه خوب مردم با بصیرت و ولایتمدار در حماسه ۹ دی و ۲۲ بهمن خداوند را به خاطر این نعمت بزرگ سپاسگزاری نمود.

احمد مقیمی

نماینده مردم شهرستان‌های نکا، بهشهر و گلوگاه