چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

این کودکان در آینده موفق ترند (2)


درست است که همیشه شنیده‌ایم موفقیت در آینده به پشتکار، تلاش یا حتی ضریب هوشی افراد مربوط می‌شود. حتی این را هم شنیده‌ایم که برخی راهکارها در موفقیت مؤثر هستند از جمله تقویت اعتماد به نفس در کودک. در طول چند دهه گذشته، انجام تحقیقات متفاوت نشان می‌دهد، سال‌های اولیه زندگی یک کودک تاثیر بسیاری بر شخصیت، سلامت ذهنی و حتی سلامت جسمی او دارد. در مطلب قبل درباره اینکه بچه های لوس موفق تر هستند صحبت شد.در ادامه درباره تنبیه کردن کودک و تاثیر آن در آینده کودکان صحبت می کنیم:
برای مثال موش‌هایی که توجه بیشتری از جانب مادر خود دریافت کرده‌اند سالم‌تر بوده و رشد سریع‌تری داشته‌اند. اما در مقابل موش‌هایی که از محبت و توجه مادر خود بهره‌ای نبرده‌ بودند در تمام زمینه‌ها دچار کمبود بودند و عملکرد ضعیف‌تری داشتند.

این کودکان در آینده موفق ترند (2)


بچه‌هایی که تنبیه می‌شوند موفق‌ترند
بشنوید از تحقیقاتی که نشان می‌دهد، بچه‌هایی که توسط والدین‌شان تنبیه می‌شوند شادترند و در زندگی آینده خود موفقیت‌های بیشتری کسب می‌کنند. دانشمندان با انجام این تحقیقات متوجه شدند کودکانی که تا 6 سالگی به دلیل اشتباهات خود توسط والدین‌شان تنبیه می‌شوند نسبت به کودکانی که هرگز در زندگی خود تنبیه نشده‌اند در مدرسه عملکرد بهتری داشته و نسبت به زندگی آینده خود امید بیشتری دارند. این کودکان همچنین برای انجام کارهای داوطلبانه تمایل بیشتری نشان می‌دهند و حتی برای رفتن به دانشگاه تلاش بیشتری می‌کنند. البته براساس تحقیقات انجام شده ممکن است باعث ناراحتی و عصبانیت گروه‌های حامی حقوق کودکان شود که به‌شدت در تلاشند تا تنبیه کردن کودکان را ممنوع اعلام کنند.
بسیاری از گروه‌های حامی حقوق کودکان اعتقاد دارند، تنبیه کردن به‌عنوان یک روش تربیتی سال‌هاست که منسوخ شده است و علاوه بر آن، ممکن است باعث بروز مشکلات ذهنی بلندمدت در کودکان شود.
«مارجوری گنوئه»، استاد روان‌شناسی کالج «کالوین» در میشیگان در این باره می‌گوید: «این تحقیقات نشان می‌دهد، هنوز شواهد و دلایل کافی در مورد شیوه درست تنبیه کردن کودکان به دست نیامده است و باز هم باید مطالعات بیشتری در این مورد صورت بگیرد.»
مواظب رفتارهای ضداجتماعی باشید
البته بعضی دیگر از تحقیقات هم وجود دارد که ادعا می‌کند تنبیه کودکان ممکن است بر رشد رفتاری و ذهنی کودکان تاثیر منفی گذاشته و آن‌ها را نسبت به نشان دادن رفتارهای ضد‌اجتماعی بیشتر تشویق کند.
یکی از کارشناسان در این مورد می‌گوید: «گاهی اوقات توضیح شفاهی به کودکان در مورد بیان اشتباه بودن موضوع خاصی تاثیر چندانی ندارد. در این مواقع یک ضربه آهسته و یک تنبیه بدنی سبک می‌تواند به موثرترین شکل اشتباه بودن کار خاصی را به کودکان گوشزد کند اما باید توجه داشته باشید که هیچگاه تنبیه بدنی نباید از این حد فراتر رفته و شکل خشن‌تر از این به‌خود بگیرد.»
اعتدال را رعایت کنید
در تحقیق اول مشخص شد کودکانی که در سال‌های اولیه زندگی‌شان توجه کافی از والدین دریافت می‌کنند، در آینده موفق‌ترند اما این به آن معنا نیست که اگر کودک کار اشتباهی انجام داد باز هم به نوازش کردن و محبت زیاد از حد بپردازید. تحقیق دوم دقیقا این موضوع را روشن کرده که اگر کودک کار اشتباهی انجام می‌دهد باید متوجه این اشتباه بشود که یکی از راهکارهای می‌تواند تنبیه منطقی و نه خشونت باشد.
تنبیه منطقی باعث رشد می‌شود
به‌نظر می‌رسد ممنوع کردن تنبیه بدنی به‌طور کامل چندان مفید نباشد و تحقیقات نشان می‌دهد، تنبیه بدنی درصورتی که شیوه منطقی و درستی داشته باشد می‌تواند به رشد و پیشرفت بچه‌ها کمک کند. بعضی مواقع کودکان رفتارهایی را از خود نشان می‌دهند که باید تنبیه شده تا به این وسیله متوجه اشتباه خود شوند. در این تحقیق از 179 نوجوان در مورد این که معمولا هر چند وقت یک بار توسط والدین‌شان تنبیه شده‌اند و آخرین باری که تنبیه بدنی شده‌اند چه زمانی بوده است، سوالاتی پرسیده شد. سپس این کودکان از نظر رفتارهای ضد‌اجتماعی که ممکن است در اثر تنبیه کردن از خود بروز دهند و همچنین از نظر موفقیت‌های دانشگاهی مورد مطالعه قرار گرفتند.
در نهایت مشخص شد کودکانی که تا 6 سالگی توسط والدین‌شان تنبیه شده‌اند تقریبا در همه عرصه‌های مثبت زندگی و تحصیلات نسبت به کودکانی که هرگز تنبیه نشده‌اند بهتر عمل کرده‌اند. همچنین کودکانی که در بین 7 تا 11 سالگی توسط والدین‌شان تنبیه شده‌اند در مدرسه موفقیت‌های بیشتری کسب می‌کردند.