شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

راهنمای مادران شاغل برای تغذیه کودکان با شیر مادر


راهنمای مادران شاغل برای تغذیه کودکان با شیر مادر

شیر مادر رایگان است هزینه شیر مصنوعی و مراقبت های بهداشتی مورد نیاز کودکان محروم از شیر مادر بسیار چشمگیر است

● چرا چگونه و چه وقت باید بین شیردهی و اشتغال توازن برقرار نمود؟

شیر مادر رایگان است .هزینه شیر مصنوعی و مراقبت‌های بهداشتی مورد نیاز کودکان محروم از شیر مادر بسیار چشمگیر است.

● بهترین شیر براِی شیر خوار:

تغذیه با شیر مادر خواه مستقیم از پستان یا فنجان ، بهترین غذا برای شیر خوار است. شیر مادر غذایی بی نظیر برای تامین سلامت جسم و روان شیر خوار است .و حاوی مواد ایمنی بخش در برابر حساسیت ها و غفونت ها می باشد.

هضم آسان : شیر مادر نسبت به شیر مصنوعی از هضم آسانتری برخوردار است.

● شیر خوار سالمتر:

چون شیر مادر حاوی عوامل ضد عفونت است ،شیر مادر خوران نسبت به سایر شیر خواران سالمتر هستند .بعلاوه شیر مادر در رشد جسمی بهتر ، ضریب هوشی بالاتر و پیشگیری از بیماریهای مزمن و خطرناک دوران نوجوانی وبزرگسالی نقش مهمی دارد.

● صرفه جویی در وقت:

تغذیه با شیر مادر موجب صرفه جویی در وقت میشود ، سریه با کیفیت وهمیشه در دسترس است ، نیاز به اندازه گیری ، مخلوط کردن و گرم کردن ندارد ، ذخیره کردن و آماده نمودن شیر دوشیده شده نیز برای تغذیه شیرخوار به وسیله فنجان آسان است .

● روابط عاطفی نزدیک:

تغذیه با شیر مادر موجب روابط عاطفی نزدیک بین مادر و شیر خوار میشودو به تامین نیاز های احساسی و هیجانی شیرخوار کمک میکند .

مادر سالمتر : شیر دهی خطر پوکی استخوان ، سرطانهای تخمدان ، پستان و دهانه رحم ،کم خونی ،عفونت مثانه ، یائسگی زودرس وچاقی را کاهش می دهد.چگونه میتوانم با اشتغال به کار به شیردهی ادامه دهم؟

● راه حل های متعدد :

روشهای زیادی برای ادامه شیردهی ضمن اشتغال بکار وجود دارد :ه تا حدودی بستگی به نوع کار و طول مدت کار روزانه دارد.بهر حال راهی را باید انتخاب کنید که رضایت شما و شیرخوارتان را فراهم سازد.با کارفرما یا مسئول اداره خود صحبت کنید که چه امکاناتی را می توتند در اختیار شما قرار دهند.

● تاخیر در شروع مجدد کار :

اگر می خواهید کودکتان را بطور کامل با شیر خود تغذیه کنید ، می توانید شروع مجدد کارتان را به تاخیر بیندازید تا زمانی که کودک بتواند هنگام غیبت شما بدون شیر مادر بسر ببرد. یا با شیر دوشیده شده و غذای کمکی تغذیه شود.

● انجام کار در خانه:

انجام دادن کار در منزل به شما این امکان را میدهد که شیر خوار را بر حسب میل و تقاضایش با شیر خود تغذیه کنید.

● شیر خوارگاه در محل کار:

استفاده از شیر خوار گاه در محل کار تغذیه کودکتان را با شیر مادر تسهیل می کند.

● ساعات کار قابل تغییر :

ساعات کار قابل تغییر این امکان را به شما میدهد تا که ساعات کار خود را با نیازهای شیر خوارتان تطابق دهید.

● آوردن شیر خوار به محل کار :

در صورت امکان گرفتن یک مراقب برای بچه ای که بتواند او را برای شیر خوردن به محل کار شما بیاورد. شیر دهی را در طول روز میسر میکند.

● دوشیدن شیر در محل کار :

اگر روشهای فوق با شرایط شما سازگار نیست میتوانید هنگامی که کنار شیر خوار هستید او را با پستان تغذیه کنید.و وقـط از او دور هستید شیرتان را بدوشید و نگهداری کنید . کسی که از بچه مراقبت میکند شیر دوشیده را بوسیله فنجان به او بدهد.

چه مدت شیر دوشیده می تواند ذخیره شود.اگر دوشیدن و جمع آوری شیر در شرایط کاملا بهداشتی انجام شده باشد:

۴۸ ساعت در یخچال

۲ هفته در جا یخی

۳ ماه در قسمت فریزر یخچال فریزر های خانگی

۶ الی ۱۲ ماه در فریزر عمیق صنعتی

اطلاعاتی در باره شیر دوشیده

● ذوب کردن شیر منجمد به آهستگی:

ظرف شیر دوشیده شده را در داخل آب ولرم یا گرم نه آ ب جوش قرار داد و ذوب نمود و قبل از مصرف آن را به آرامی تکان داد. از ماکرو فر نباید استفاده کرد.

فرد مراقبت کننده از کودک شیر را با فنجان به شیر خوار بدهد و از بطری استفاده نکند .استفاده از شیشه شیر مشکلاتی را برای شیر دهی مادران و سلامت کودکان به همراه دارد.

شیر دوشیده شده ذوب شده را می توان در یخچال نگه داشت اما نباید دوباره آن را منجمد کرد و اگر ظرف ۲۴ ساعت مصرف نشد باید آن را دور ریخت.

● روش دوشیدن شیر با دست:

دوشیدن شیر با دست مفید ترین روش دوشیدن است . که نیاز به هیچ وسیله ای ندارد و متوانید در هر جا و هر زمانی که نیاز دارید به انجام آن بپردازید. دوشیدن با دست وقتی که پستان ها نرم هستند کار ساده ای است اما در هنگام احتقان و حساس شدن آنها کاری مشکل است .و نیاز به استفاده از روشهایط همانند بطری گرم دارد .

● آماده کردن ظرف برای دوشیدن شیر مادر :

یک فنجان ، لیوان ، یا شیشه دهان گشاد انتخاب کرده آن را با مواد شوینده تمیز نمایید . در هنگام دوشیدن باید فنجان را با آب جوش پر نموده چند دقیقه به همان حال نگه دارید و وقتی آماده دوشیدن هستید آن را خالی نمایید . دستهایتان را کاملا بشویید ،راحت نشسته و ظرف را نزدیک پستان خود بگیرید.

زمان دوشیدن شیر :

کل روش دوشیدن تقریبا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه وقت می گیرد .

دوشیدن هر پستان ۵-۷ دقیقه

ماساژ- لمس کردن - تکان دادن

دوشیدن هر پستان ۳ آلی ۵ دقیقه

ماساژ- لمس کردن - تکان دادن

پس از برقراری جریان شیر ، این زمانها بعنوان راهنما بکار میرود و دوَیدن تا زمان کنترل جریان شیر ادامه می یابد . دوشیدن شیر نباید به پستان صدمه ای بزند در غیر این صورت تکنیک بکار رفته درست نبوده است . در ابتدا ممکن است شیری خارج نشود . اما پس از چند دقیقه شیر شروع به چکیدن می نماید و اگر رفلکس جاری شدن شیر فعال باشد شیر جاری می شود . آطن رفلکس با مصرف یک نوشیدنی گرم ، ماساژ و کمپرس گرم پستان ، تحریک ملایم نوک پستان ، فکر کردن به شیر خوار .... تحریک میشود .