یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
جاسوسان اسرائیلی در ایران
![جاسوسان اسرائیلی در ایران](/web/imgs/16/87/j1ij31.jpeg)
پس از غصب سرزمین فلسطین از سوی اشغالگران صهیونیست و تشکیل دولت جعلی اسرائیل در سرزمین های اشغالی، دولت محمد رضا پهلوی جزء معدود دولت های خاورمیانه بود که اقدام به شناسایی این دولت جعلی نمود.
در سال ۱۳۲۸ محمد ساعد مراغه ای نخست وزیر وقت ایران از طریق یک آمریکایی که با موساد همکاری نزدیکی داشت، چهار صد هزار دلار درخواست کرد تا موافقت وزیران و شاه ایران را با این توجیه که شناسایی اسرائیل به سود ایران است جلب کند. این اقدام دولت ایران که نهایتا در سال ۱۳۲۹ انجام گرفت زمینه ای
برای همکاری های گسترده بین ایران و اسرائیل شد. یکی از مهمترین وجوه همکاری های دو رژیم همکاری های جاسوسی و اطلاعاتی بود.
پس از آنکه گروه آموزشی سیا ایران را در سال ۱۳۳۹ ترک کرد، گروهی از مربیان آموزشی موساد، آموزش ساواک را بر عهده گرفتند. این اقدام در واقع آغازی بود بر فعالیتی گسترده از سوی موساد در ایران به نحوی که در دوران محمد رضا شاه، سازمان امنیتی اسرائیل (موساد) به فعال ترین سرویس جاسوسی خارجی در ایران تبدیل شد. این فعالیت در سایر کشور های منطقه و شاید جهان بی نظیر بود.
فعالیت نیرو های امنیتی و جاسوسان اسرائیل در ایران و آموزش هایی که آنان به نیرو های امنیتی ایرانی می دادند به نوعی بود که سازمان اطلاعات و امنیت ایران (ساواک) در واقع شمایی از سازمان امنیت اسرائیل بود.
به این صورت که اداره کل اداری ـ مالی سازمان امنیت اسرائیل مانند ادارات کل یکم و ششم ساواک، اداره کل ضد کمونیسم و اداره کل سایر دستجات سیاسی و اداره کل اعراب و سایر اقلیت ها مانند اداره کل سوم ساواک، اداره کل حفاظت مانند اداره کل چهارم ساواک، اداره کل فنی مانند اداره کل نهم ساواک و اداره کل آموزش مانند اداره کل دهم ساواک بود. اداره کل کسب اطلاعات خارجی و اداره برون مرزی سازمان امنیت اسرائیل نیز مانند اداره کل دوم ساواک و اداره بررسی اطلاعات خارجی مانند اداره کل هفتم ساواک بود.
علاوه بر فعالیت های اطلاعاتی اسرائیل در ایران، همکاری های اطلاعاتی دیگری نیز بین رژیم شاه و آنها برای هماهنگ کردن فعالیت های اطلاعاتی در منطقه انجام می گرفت که می توان در این زمینه به قرارداد بین سازمان "شین بث" (سازمان امنیت اسرائیل) و ساواک اشاره کرد.
این قرارداد درباره تجدید سازمان امنیت ایران برای فعالیت در سطح منطقه بویژه در کشور های عربی و نیز بالا بردن سطح توان کاری آن بود تا حدی که بتواند با سازمان "سیا" و "شین بث" و "موساد" اسرائیل فعالیت های مشترکی را در مقابل جهان اسلام انجام دهد.
همچنین غیر از قرارداد مزبور، همکاری های دیگری نیز بین ایران و اسرائیل در زمینه های امنیتی انجام گرفت. به عنوان نمونه ساواک ایران از دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور که به منظور استفاده از تعطیلات به ایران می آمدند و نیز از وابستگان و خانواده های برخی از ایرانیان مقیم خارج درباره ارتباطشان با جنبش ملی فلسطین سئوالات هدف داری را می نمود، سپس آن مطالب را در اختیار اسرائیل قرار می داد. تا اسرائیلی ها با استفاده از اطلاعات مفید به دست آمده فعالیت های خود را در قبال سازمان های فلسطینی سازماندهی کنند.
ساناز علیمحمدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست