یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
اتفاقات مهم سال ۲۰۱۲
ابتدای سال ۲۰۱۲، کسی انتظار نداشت در این سال، رقیب جدیای برای غولهای بیرقیب اپل، آیفون و آیپد ببیند یا اینکه مدیریت یک شرکت بزرگ به یک زن برسد و اتفاقات جالب و حتی عجیب دیگری که در این سال رخ داد و کسی انتظارش را نداشت.
اما این اتفاقات سال ۲۰۱۲ روی داده است. در این نوشتار به برخی افراد، شرکتها و محصولات اشاره میکنیم که در این سال در اوج بودند و تلاشهایشان به ثمر نشست. با ما همراه باشید.
● سامسونگ گلکسی اس۳
یک گجت جذاب، تلفن هوشمند و لمسی که قبل از ارائهاش غوغایی به پا کرد و آوازهاش بین مردم و حتی متخصصان صنعتی پیچید.
سرانجام هنگامی که این تلفن هوشمند جدید وارد بازار شد، فروش فوقالعادهای داشت؛ زیرا افراد زیادی دوست داشتند این تلفن جذاب را در دستانشان لمس کنند. بازار این گوشی تا چند ماه همچنان پر رونق بود.
گلکسی اس۳ بسرعت به رقیبی جدی برای آیفون تبدیل شد، هم در فروش، هم در شهرت و هم در استقبال.
اگر چه سامسونگ در دعوایی که با اپل داشت، دادگاه حکمی به نفعش نداد؛ اما این شرکت چیز بزرگتری به دست آورد: محبوبیت عمومی.
● یاهوی خانم مایر
ماریسا مایر (Marissa Mayer) دانش آموخته دانشگاه استنفورد و فارغالتحصیل رشته هوش مصنوعی این دانشگاه با درجه ممتاز است. او جزو ۲۰ کارمند اول گوگل و اولین مهندس زن این شرکت نیز بوده است. وی یکی از سرمایههای حیاتی این غول جستجو بود و پلکان ترقی را در این شرکت طی کرد. مایر در طول دوره خدمت خود معرفی بیش از صد ویژگی و محصول جدید را در کارنامه دارد؛ محصولاتی که بسیاری از ما دوستشان داریم.
جولای ۲۰۱۲ مایر به عنوان رئیس و مدیرعامل یاهو معرفی شد. اکنون این شرکت به فکر گسترش برقراری ارتباط افتاده است. مایر در سپتامبر صاحب فرزند شد و این موضوع باعث شد تا برخی افراد که نگاه خوبی به مدیریت یک زن نداشتند برای موفقیت او شانس کمی قائل باشند. اما او به آنها نشان داد اشتباه میکنند و توانایی خود را هم به عنوان یک مدیرعامل زن و هم به عنوان یک مدیر خانه به اثبات رساند.
● رقبای آیپد
تا چندی پیش اگر قصد خرید یک تبلت داشتید، برای انتخاب نیاز بود به این سوال پاسخ دهید «آیا یک آیپد ۳۲ گیگابایتی میخواهید یا ۶۴ گیگی؟ با وای ـ فای یا با ۳G؟»
اکنون، بازار تبلتها بشدت دگرگون شده است. کیندل فایر آمازون ـ که بسیاری از مشکلات فایر اصلی را ندارد ـ و نکسوس۷ گوگل نشان میدهد که یک تبلت اندرویدی واقعی میتواند تجربهای ناب را با هزینه ۲۰۰ دلار ارائه کند.
● مینی آیپد
تولید مینی آیپد به دلایل متعدد یک موفقیت است، که مهمترینش قیمت آن است: ۳۲۹ دلار. آیپد مینی بهطور قابل توجهی مقرون به صرفهتر از نسخههای بزرگتر تبلت اپل است. اما علاوه بر این، مینی بسیاری از قابلیتهای آیپد اصلی را دارد و این چیزی است که موجب برتری مینی شده است. به جای کم کردن قابلیتهای آیپد مینی برای کم کردن قیمت آن، اپل بستهای از ویژگیها را به این آیپد کوچک بخشیده است.
● IP نسخه ۶
استانداردها و پروتکلهای اینترنت به تنهایی برای بسیاری از مردم هیجان انگیز یا حتی جالب نیست. اما این پروتکلها و استانداردها مهماند ـ بخصوصIPv۶ (نسخه۶ پروتکل اینترنت) که نسخه بهروزرسانی شده IPv۴ است.
IPv۶ جانشین IPv۴ است که در قوانین و مقررات اینترنت بسیار قدیمی است و حدود ۴۰ سال پیش ساخته شده است. IPv۴ یک طرح آدرسدهی است که برای واگذاری آدرسهایIP به دستگاههایی که به اینترنت متصل است استفاده میشود و این آدرس بهسرعت در حال اجراست.
IPv۴ تقریبا دارای ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون آدرس است که شامل تمام رایانهها، تبلتها، تلفنها و تلویزیونهای هوشمند و هر آنچه امروزه میتواند به اینترنت متصل شود، میشود. بنابراین براحتی میتوان فهمید چرا این نسخه جدید در حال اجراست.
زیرا IPv۶ به هر دستگاهی اجازه میدهد آدرس IP خود را داشته باشد (نه یک آدرس اختصاص داده شده به یک روتر). تری نگوین (Tri Nguyen)، نمایندهای از زایکسل (ZYXEL) میگوید: «تمام دستگاهها در شبکههای عمومی در دسترس خواهد بود و به افراد امکان مدیریت بیشتری را مثلا برای بهاشتراکگذاری فایلها، بازیهای آنلاین و برنامههای کاربردی دیگر، بدون نیاز به تنظیمات پیچیده روی روترشان میدهد.»
● ویندوز هشت
شاید اکنون برای داوری کردن درباره ویندوز ۸ ، آخرین نسخه سیستم عامل مایکروسافت زود باشد.
اگرچه گذر زمان به ما میگوید کاربران درباره این نسخه جدید ویندوز چه حسی دارند، اما آنچه اکنون میتوان گفت آفرین است؛ آفرین به مایکروسافت برای این واقعیت که ویندوز۸ یک ویندوز۷ با روکش جدید نیست.
در عوض، ویندوز۸ یک تصور جدید از سیستم عامل است، چیزی که ثابت میکند مایکروسافت در انزوا نیست. روشی که ما برای استفاده از رایانه و برقراری ارتباط با دستگاههایمان به کار میبریم، روش سیالی است که دائم در حال تغییر است و بزرگترین تولیدکننده نرمافزار جهان این موضوع را خوب فهمیده و ابتکار جدید خود را نیز بر این اساس تولید کرده است.
● تبلت سرفیس مایکروسافت
صحبت درباره مایکروسافت و نوآوری است و باید علاوه بر نوآوری این غول نرمافزاری در تولید سیستم عامل ویندوز۸ به ابتکار این شرکت در زمینه سختافزاری هم اشاره کنیم. بازار تبلتها هیچگاه به اندازه امسال پر رونق نبوده و همانطور که پیشتر گفتیم، مایکروسافت به این نکته پی برده است که برای زنده ماندن نیاز به نوآوری دارد.این نوآوری طراحی تبلت سرفیس بود. سرفیس تواناییهای قابل توجهی دارد. برای مثال از آنجا که این تبلت دارای پایه نگهدارنده است به کاربرانش اجازه میدهد از سرفیس مانند یک لپتاپ استفاده کنند. کاور لمسی آن که هم محافظ تبلت است و هم یک صفحه کلید، نوآوریای واقعی است برای تولید آنچه کاربران نیاز دارند.
مطهره وجیهی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست