یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

همراه با مسافران كوانگ جو


همراه با مسافران كوانگ جو

كشتی در فرهنگ ایرانی یك هنر است, هنری كه همیشه ماندگار است و در چشمه های جوشان آن فتوت, جوانمردی, معرفت, اخلاق, پهلوانی, عزت و اقتدار بیشتر و بیشتر می شود

برای مردم ایران ورزش كشتی عشق و زندگی است؛ عشقی كه غرورآفرین و حیات بخش است. مدال طلا، مدال نقره، مدال برنز، اعتبار، افتخار و سربلندی برایشان به ارمغان می آورد و به رویاهایشان حیات جاودانه می بخشد. كشتی در فرهنگ ایرانی یك هنر است، هنری كه همیشه ماندگار است و در چشمه های جوشان آن فتوت، جوانمردی، معرفت، اخلاق، پهلوانی، عزت و اقتدار بیشتر و بیشتر می شود.

دلاوری های دلیرمردان ورزش كشتی ایران در پهنه تاریخ شناسنامه روشن و پرباری دارد و شرق و غرب عالم به این باور رسیده اند كه پهلوانان و قهرمانان كشتی سرزمین ما هنرمند، افسونگر و همیشه ماندگارند. این ها همه حقیقت كشتی ایران است. با چنین پشتوانه ای مردان كشتی ما با سلاح شهامت و شجاعت خود را آماده حضور در میدان جهانی دیگری كرده و دل بر آن دارند تا قوی و محكم حماسه دیگری را به ثبت برسانند.

چنین به نظر می رسد كه برای حضور در پیكارهای كشتی آزاد قهرمانی جهان در شهر كوانگ جوی كشور چین كه تا چند روز دیگر آغاز می شود مردان كشتی ما بار دیگر به ذات كشتی اصیل ایرانی بازگشته اند، تمرینات خوبی را پشت سر گذاشته اند و درپی آن هستند تا با كسب افتخاراتی تازه، فضای ملتهب از ناكامی های چند سال اخیر در صحنه های مختلف جهانی را از كنار این ورزش اصیل و دوست داشتنی پاك سازند. با ۷دلاور كشتی آزاد ایران در رقابت های جهانی چین همراه می شویم و برای موفقیت شان در این صحنه سرنوشت ساز و حیاتی دست هایمان را روبه آسمان بلند می كنیم.

تقی داداشی در یك سال اخیر خود را بهترین ۵۵كیلویی ایران در كشتی آزاد نشان داده است. او سال گذشته در رقابت های جهانی مجارستان به دلیل كمبود تجربه حضور موفقی نداشت و دستش از كسب مدال جهانی كوتاه ماند.

این كشتی گیر مازندرانی سبك خاصی در كشتی ندارد و بیشتر متكی به قدرت بدنی خود است. او اگر بخواهد در كوانگ جوی چین صاحب سكوی جهانی شود باید میزان سرعت كشتی خود را افزایش دهد و به هنگام درگیر شدن با حریفان هوشیارتر باشد. خوشبختانه در آستانه شروع مسابقه های جهانی ۲۰۰۶ چین مشكل اضافه وزن داداشی به دلیل تمرینات منظم اردویی وجود ندارد و وی می تواند به راحتی خود را سر وزن برساند.

داداشی چندی قبل در مسابقات جام زیكلوفسكی لهستان كشتی های خوبی گرفت و با توجه به پیروزی قاطعانه ای كه برابر نامیك عبدالله اوف آذربایجان چهره مطرح كشتی جهان به دست آورد از سوی كمیته فنی فدراسیون كشتی مجوز حضور در پیكارهای جهانی را اخذ كرد.

سرسخت ترین حریف داداشی در مسابقات جهانی چین، دلشاد منصوراوف ازبكستان است. این كشتی گیر چهره آشنایی برای كشتی دوستان ایرانی است، چرا كه سال گذشته در لیگ كشتی ما حضور داشته و تقریباً دستش مقابل تمامی حریفان ایرانی اش بالا رفته است.

با توجه به شواهد امر تقی داداشی از یك سال قبل تا كنون بسیاری از مشكلات فنی خود در كشتی را حل و فصل كرده و آماده مبارزه با حریفان جهانی است.

●محمدی هم برنامه دارد، هم نقشه

مراد محمدی، گل سرسبد كشتی آزاد ایران در مسابقات جهانی ۲۰۰۵ بود. محمدی در شرایطی كه تمامی كشتی گیران كشورمان در این دوره یكی پس از دیگری با شكست مقابل حریفان از صحنه خارج شدند خود را به جمع مردان وزن ۶۰كیلوگرم در مرحله نیمه نهایی رساند كه با قبول شكست در این مرحله مقابل كوئین تانای كوبایی (قهرمان المپیك آتن) تنها شانس مدال برنز را پیدا كرد كه البته این تنها مدال تیم هفت نفره ایران در این میدان بود.

مراد محمدی بعد از مسابقات جهانی مجارستان بر خلاف دیگر ملی پوشان ما هیچ استراحتی به خود نداد و تقریباً در تمامی مسابقات مهم شركت كرد. او حالا به كشتی گیر باتجربه ای تبدیل شده كه شناخت خوبی هم از حریفان جهانی خود دارد. اوج كارایی و درخشش مراد محمدی در یك سال گذشته رقابت های جام جهانی ساری بود كه در این میدان حتی حریف كوبایی خود را هم شكست داد.

از اردوی كشتی ایران خبر می رسد كه محمدی برای به دست آوردن مدال طلای جهان در وزن ۶۰ كیلوگرم هم برنامه دارد و هم نقشه. در حقیقت این ها همان چیزهایی است كه یك قهرمان باید همیشه برای آنها تعریف درستی دا شته باشد. خوشبختانه برخلاف خیلی از كشتی گیران مراد محمدی از حضور در مسابقه های جهانی سال قبل درس های فراوانی گرفته است و دل بر آن دارد تا آنها را در چین مورد استفاده قرار دهد.

پیش بینی می شود كه در مسابقه های قهرمانی جهان در چین باز هم آلین دورایف روسی، كوئین تانامی كوبایی، مارتین بربریان ارمنی، پوروباتار مغولی و چاپاردزه گرجستانی مهمترین حریفان محمدی باشند.

●جوكار راه دشواری دارد

نماینده ۶۶ كیلویی تیم ایران در مسابقه های كشتی آزاد قهرمانی جهان در چین، مسعود مصطفی جوكار، نایب قهرمان المپیك ۲۰۰۴ آتن است. (جوكار مدال نقره المپیك خود را در وزن ۶۰ كیلوگرم به دست آورده است).

مسعود و میثم مصطفی جوكار دو برادری هستند كه از خطه همدان به كشتی ایران معرفی شده اند و البته میثم به دلیل سن كمتری كه دارد دارای افتخارات كمتری در كشتی است. مسعود مصطفی جوكار بعداز گرفتن مدال نقره المپیك برنامه ریزی مناسبی برای استمرار زندگی قهرمانی خود نداشت و بالطبع به دلیل غیبت های مكرر شانس پوشیدن پیراهن تیم ملی را هم از دست داد. او حتی در لیگ كشتی هم جدیتی چندان ازخود نشان نداد و خیلی زود فراموش شد.

مسعود مصطفی جوكار در بازگشت دوباره اش به كشتی حریفان جوان و پرقدرتی را روبه روی خود دید، اما به دلیل دارا بودن تجربه بهتر و بیشتر در پیكارهای انتخابی تمامی حریفان ریز و درشت خود را مغلوب كرد و صاحب دو بنده تیم ملی شد. خیلی ها فكر می كردند كه با بودن كشتی گیرانی نظیر غلامعلی محمدنژاد، حسن طهماسبی و... جوكار شانس كمتری برای ملی پوش شدن دارد، اما این كشتی گیر همدانی با انگیزه بالاتر و توانایی بیشتر خود را موفق تر نشان داد.

جوكار برای كسب مدال در چین راه دشواری روبه روی خود دارد. او در اجتماع مدعیان جهانی خود تنها با ارائه كشتی هایی كم نقص و كم اشتباه می تواند به موفقیت برسد. مدعیان جدی این وزن كشتی گیران روسیه، تركیه، ازبكستان و آمریكا هستند كه از میان همه آنها حاج مرتضی علی اف روسی از همه خطرناك تر است. سرافیم بارز اكوف بلغاری هم كه گربه سیاه همه كشتی گیران این وزن است.

●بذری جانشین شایسته ای برای حاجی زاده

خیلی ها فكر می كردند كه امسال هم در مسابقات جهانی همچون سال های قبل مهدی حاجی زاده قهرمان سال ۲۰۰۲ جهان، دو بنده تیم ملی در وزن ۷۴ كیلوگرم را بر تن می كند. اتفاقاً تا قبل از برپایی اردوی ملی پوشان كشتی در اردبیل همه چیز حاكی از آن بود كه این كشتی گیر خود را آماده حضور در این میدان كرده است. اما در آستانه تشكیل این اردو ناگهان اعلام شد كه مهدی حاجی زاده مصدوم و حضور در پیكارهای جهانی برایش خطرناك است. البته حاجی زاده در پیكارهای انتخاب تیم ملی به سعید ریاحی باخته و همین مسئله موقعیت او را در تیم ملی متزلزل ساخته بود.

خوشبختانه به دلیل آن كه كشتی گیران خوب دیگری به غیر از حاجی زاده در این وزن حضور داشتند كمیته فنی فدراسیون كشتی نشانه انتخاب خود را روی علی اصغر بذری گذاشت و این كشتی گیر مازندرانی را نماینده كشتی ایران در وزن ۷۴ كیلوگرم مسابقه های جهانی اعلام كرد.

اوج كارایی بذری در سال ۲۰۰۴ میلادی و قبل از بازی های المپیك بود. بسیاری او را شایسته حضور در المپیك می دانستند كه عملاً این گونه نشد و این كشتی گیر دچار سرخوردگی شدید شد. او با جدا شدن از وزن ۶۶ كیلوگرم به یك وزن بالاتر آمد و در جمع ۷۴ كیلویی ها مدعی شد.

بذری در مسابقه های انتخابی تیم ملی، هادی حبیبی، كشتی گیر خوب تهرانی را برد، اما به حاجی زاده باخت كه با كنار رفتن حاجی زاده صاحب پیراهن تیم ملی شد. كشتی گیران روسیه و آمریكا جدی ترین حریفان بذری در چین هستند.

●حیدری با انگیزه و نشاط

كاپیتان و باتجربه ترین مرد كشتی ایران در تیم ملی در حال حاضر علیرضا حیدری است.

حیدری كه مدال های فراوانی را در صحنه های مختلف كشتی اعم از جهانی، آسیایی و تورنمنت های بین المللی در وزن ۹۶ كیلوگرم به دست آورده است، بعد از كسب مدال برنز بازی های المپیك ۲۰۰۴ آتن خود را منزوی كرد و این طور وانمود كرد كه دیگر میل و رغبتی به حضور در تیم ملی ندارد. او حتی در لیگ هم حاضر نشد تا آن كه رقابت های جهانی سال گذشته در بوداپست مجارستان را از دست داد. اما عشق به كشتی و رفع مشكلات و گرفتاری ها بار دیگر او را مشتاق حضور در میدان نبرد كرده و از یك سال قبل تمرینات منظم خود را آغاز كرد.

او بعد از حضور در چند صحنه بین المللی حتی در مسابقات انتخابی تیم ملی هم با پیشنهاد منصور برزگر در یك وزن بالاتر یعنی در وزن ۱۲۰ كیلوگرم حاضر به مبارزه با حریفان خود شد كه به جز یك باخت مقابل فردین معصومی نفر اول این وزن بقیه حریفان خود را شكست داد و نشان داد كه مترصد رسیدن به شرایط آرمانی برای كسب مدال در جهان است. برگ برنده علیرضا حیدری در حال حاضر این است كه او تقریبا ً با تمامی حریفان جهانی خود آشنایی دارد و با آنها كشتی گرفته است.

قدر مسلم در رقابت های جهانی چین نزدیك ترین و سخت ترین حریفان حیدری كشتی گیران روسیه، آمریكا و گرجستان هستند. آنهایی كه این روزها تمرینات حیدری را از نزدیك تماشا كرده اند می گویند در گذشته كمتر چنین انگیزه و نشاطی را در چهره مرد اول كشتی ایران دیده اند.

حیدری نگاهی جدی به مدال طلای چین دارد.

محمدرضا منصوریان



همچنین مشاهده کنید