شنبه, ۱۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 1 March, 2025
مجله ویستا

پای گوشت چرخ کرده


پای گوشت چرخ کرده

این غذای هیجان انگیز و رنگارنگ را درست کنید و به ارزش غذایی بالای آن اطمینان داشته باشید.

مواد اولیه:

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

خمیر پای ۴ ورقه

هویج ۱ عدد کوچک

سیر ۲ حبه

پیازقرمز ۱ عدد کوچک

کدو سبز ۱ عدد کوچک

گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم

شیر ۱ قاشق غذاخوری

روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری

سس گوجه فرنگی برای سرو

اگر خمیر را آماده تهیه کنید یا روز قبل آن را خودتان درست کنید؛ درست کردن این غذا کمتر از ۱ ساعت طول می کشد. اما در صورت درست کردن خمیر در همان روز بیش از ۱ ساعت زمان نیاز دارید. توجه داشته باشید که درست کردن خمیر آسان است اما حداقل ۳۰ دقیقه زمان برای استراحت نیاز دارد.

طرز تهیه پای گوشت چرخ کرده

طرز تهیه:

۱- روغن را در تابه روی شعله متوسط گرم کنید.

۲- پیاز را ریز خرد کنید و در روغن به مدت ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید تا نرم و طلایی شود.

۳- گوشت چرخ‎کرده را اضافه نمایید و آن را به مدت ۵ تا ۶ دقیقه تفت دهید تا تکه‎های گوشت از هم باز شده و یک دست شود.

۴- کدو سبز و هویج را رنده کنید.

۵- سیرها را با چاقو له کنید.

۶- سیر، کدو و هویج را به گوشت اضافه کرده و آنها را به مدت ۳ دقیقه تفت دهید تا زمانی که کدو و هویج هم نرم شوند.

۷- سپس رب گوجه فرنگی و کمتر از نصف پیمانه آب سرد را به آنها اضافه کرده، به مدت ۲ دقیقه یا تا زمانی که سس غلیظ شود آنها را بپزید.

۸- فر را با دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی‎گراد گرم کنید. سطح ۳ قالب ۱۲ تایی پای را چرب نمایید.

۹- با استفاده از یک قالب گرد با قطر ۶.۵ سانتی‎متر از ۲ ورقه خمیر ۳۶ دایره ببرید. سپس ۷۲ نوار با اندازه ۶*۱ سانتی‎متر از بقیه خمیرها ببرید. دایره‎های بریده شده را در قالب پای قرار دهید.

۱۰- از مایه گوشت در آنها بریزید و روی هر یک از خمیرها با استفاده از ۲ نوار بریده شده، یک ضربدر درست کنید. با استفاده از قلموی آشپزی از شیر روی خمیرها بمالید. آنها را به مدت ۱۵ تا ۱۸ دقیقه بپزید. پس از این‎که خمیرها طلایی شدند آنها را بیرون آورید و پس از ۱ دقیقه پای‎ها را از قالب خارج کنید و با سس گوجه سرو نمایید.