پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
کلیسایی در عمق ۲۰۰ متری زمین
وقتی صحبت از کلیسا، آن هم یک کلیسای کاتولیک میشود، همواره در ذهن انسان کلیساهای رومی با برجهای بلند، ناقوس و سالنهای بزرگش تداعی شده و به هیچ عنوان نمیتوان تصور کرد که منظور کلیسایی در عمق ۲۰۰ متری زمین است.
کلیسای نمکی زیرزمینی زیپاکوئیرا که در تونلهای یک معدن نمک در کوهستان هالیت در نزدیکی شهر زیپاکوئیرا در کشور کلمبیا قرار دارد، هم از نظر آمار بالای گردشگرانی که به قصد دیدن این کلیسای عجیب به این شهر سفر میکنند دارای اهمیت و هم از نظر مذهبی همچنان مورد توجه مردم منطقه است.
تنها نام کلیسای نمکی برای وسوسه کردن گردشگران کافی است چه برسد به این که در معرفی این کلیسا عنوان میشود که این بنا در اعماق زمین جای دارد و به همین دلیل است که تقریبا در هر هفته بیش از ۳۰۰۰ گردشگر به دیدن این کلیسا میروند.
نقشه کلیسا دارای سه بخش مجزاست که به روایتی به سه مرحله تولد، زندگی و مرگ حضرت عیسی(ع) اشاره میکند و تمامی تزئینات، دیوارهها و مجسمههای آن از جنس نمک، آن هم از نوع نمک خوراکی ساخته شده است. مردم کلمبیا نسبت به این کلیسا تعصب خاصی داشته و آن را مهمترین میراث سرزمین خود میدانند.
بسیاری این کلیسا را نقطه عطفی در معماری مدرن کلمبیا دانسته و آن را با نام جواهر معماری کلمبیایی به جهانیان معرفی میکنند و به این ترتیب این کلیسا دارای اهمیت مذهبی، هنری ـ علمی و گردشگری فراوانی است.
شگفتیهای این معدن نمک تنها منحصر به کلیسای نمکیاش نیست، چراکه این بنا تنها بخشی از تاسیسات زیرزمینی موجود در این معدن است که عبارتند از: پارک نمکی، موزه معدن، مواد معدنی و زمینشناسی و منابع طبیعی.
این معدن نمک در منطقه زیپاکوئیرا حدود ۲۵۰ میلیون سال پیش و درزمانی که تمامی آمریکا زیر دریا قرار داشت به وجود آمده و سپس همزمان با شکلگیری کوههای آند از زیر آب خارج شده است.
یکی از مواردی که موجب رونقگرفتن این مجموعه زیرزمینی شده است، نزدیکی آن به شهر بوگوتا یعنی پایتخت کشور کلمبیاست. این معدن و تاسیسات زیرزمینی آن در فاصله ۵۰ کیلومتری شمال این شهر قرار دارد و گردشگران براحتی میتوانند به آن رفت آمد کنند.
این معدن در طول تاریخ مورد استفاده اقوام گوناگون ساکن در منطقه از جمله بومیان سرخپوست آمریکایی بوده و قدیمیترین شواهد استخراج آن به قرن پنجم میلادی باز میگردد.
اولین بخش کلیسای نمکی سال ۱۹۳۲ ساخته شد، زمانی که کارگران معدنچی شاغل در این منطقه در زیر زمین یک محراب کوچک ایجاد کرده بودند که حین کار بتوانند به عبادت و نیایش پرداخته و سپس به سر کارشان بازگردند، رفتهرفته این محراب کوچک پاسخگوی تعداد زیاد مراجعهکنندگان نبوده و سال ۱۹۵۰ بنا شد کلیسایی بزرگتر در داخل معدن زیرزمینی ساخته شود و سرانجام در سال ۱۹۵۴ ساختمان این کلیسای بزرگ و عجیب در زیر زمین به پایان رسید.
نمونه مشابه این بنا در زیر زمین تنها در کشور لهستان گزارش شده است که به نام معدن نمک کراکف ویلیچکا شناخته میشود؛ البته باید توجه داشت که کلیسای نمک لهستانی به مراتب از این کلیسای کلمبیایی کوچکتر است.
با توجه به این که کلیسای نمکی زیپاکوئیرا در زیر زمین ساختهشده، نیاز به وجود تجهیزات پیشرفته و امکانات خاصی برای حفاظت از جان بازدیدکنندگان و افرادی است که برای عبادت به آن مراجعه میکنند.
به همین دلیل تمام تجهیزات مورد نیاز توسط دولت کلمبیا در این معدن نصب شده و گردشگران میتوانند با خیال راحت از آن دیدن کنند.
این موضوع در کنار وجود آثار هنری ارزشمند موجود در معدن سبب شد تا سال ۱۹۹۰ ارزش تقریبی کلیسا و تزئینات و تجهیزات آن چیزی حدود ۲۹۰میلیون دلار تخمین زده شود.
احسان محمدحسینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست