سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
کابوس بزرگ پژوهشگران در جهان امروز؛ «آموزش» سرگردان میان اجرا و پژوهش
معمولا «اجرا» کار خود را میکند و «پژوهش» هم کار خود! و البته «آموزش» هم سرگردان و شناور در بین این دو!
کریس میسر (Chris Maser) خالق کتاب ارزشمند و پرفروش «جایگاه تنوع بومشناختی در توسعه پایدار» یا Ecological Diversity in Sustainable Development، که تاکنون به چندین زبان، از جمله فارسی نیز برگردانده شده است، در مقدمهی نخستین فصل از کتابش، جملهای شنیدنی را از ارکاتس هاوزن (Erkarts Hausen) اندیشمند آلمانی، نقل میکند که به باور نگارنده میتوان از آن با عنوان کابوس اغلب پژوهشگران و دانشمندان در هزارهی سوم یاد کرد. هرچند که هاوزن مخاطب این جمله را دانشمندان قرن بیستم فرض کرده است!
آن جملهی زنهاردهنده این است: «دانشمندان در این قرن، گویی فراموش کردهاند که نظریهها، هستی خود را مدیون عمل هستند و طبیعت قبل از ظهور این نظریهها نیز حضور داشته است.»
و این دغدغهی بسیاری از متفکران و نظریهپردازان باوجدانی است که همواره با این پرسش نگرانکننده در خلوت خویش مواجه هستند که اگر نمیآمدند و نمیگفتند و نمینوشتند، آیا جهان بدتر از اینی بود که الان است؟!
به سخنی صریحتر، فایدهی این همه نظریه و آن همه مقاله و پژوهش و مطالعه برای بسیاری از صاحبان آنها در اقصی نقاط جهان، چندان آشکار نیست!
و یک دلیل این رخداد نگرانکننده آن است که در بسیاری از موارد، آنها که در اندیشهی آفرینش نظریه یا پندارینهای تازه هستند، با آنها که در فکر آفرینش یک سازهی فیزیکی عظیم یا هر رخداد اجرایی دیگر هستند، کمترین قرابت، هارمونی و پیوستگی را با هم نشان میدهند.
و حاصل هم، همین میشود که میبینیم ... هنگامهی ناامیدکنندهای که اندیشمندانی چون ارکاتس هاوزن را وامیدارد تا از عواقب این غفلت به نخبگان جهان هشدار دهد؛ هشداری که مخاطبش را نمیتوان در مرز خاصی از نقشهی گیتی محدود کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست