شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

کله‌پاچه‌ای که این روزها می‌چسبد


کله‌پاچه‌ای که این روزها می‌چسبد

در روزهایی سرد که بخار نفس‌هایمان را در هوا می‌بینیم، بخار مطبوع کله‌ پاچه هوش و حواس را از سر خیلی‌ها می‌برد.

در روزهایی سرد که بخار نفس‌هایمان را در هوا می‌بینیم، بخار مطبوع کله‌ پاچه هوش و حواس را از سر خیلی‌ها می‌برد.

خوراکی که بیشتر متناسب با روزهای سرد سال بوده و برای صبحانه و عصرانه مورد اقبال همگان است. هر چند چرب و سنگین بودن آن شاید خیلی ها را حسرت به دل (!) از جلوی کله پاچه فروشی ها عبور دهد.

با این حال فصل سردسال، مساوی است با بره کشان کله پاچه فروشی ها و افزایش قیمت ها. چون کله پاچه فروشی بیشتر یک شغل فصلی است و فعالان این صنف در تابستان زیاد مشتری ندارند، زمستان که می شود شاید بخواهند تلافی شش ماه گرم سال را بر سر مشتری های عاشق(!) درآورند. به این ترتیب با این که طبق نرخ اتحادیه، قیمت یک دست کله پاچه کامل که شامل یک کله کامل (که دارای دو چشم و مغز و زبان و بناگوش) به همراه چهار عدد پاچه و آبگوشت آن است، حدود ۲۶ تا ۲۸ هزار تومان است، اما عملا این قیمت در کله پاچه فروشی ها ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان است.

البته اگر می خواهید کله پاچه را به قیمت اتحادیه نوش جان کنید، یک راه ساده وجود دارد: خودتان در منزل کله پاچه درست کنید! یعنی به فروشگاه هایی چون شهروند یا قصابی های بزرگ تشریف برده و یک دست کله پاچه خام کامل را به قیمت ۲۵ هزار تومان بخرید و بعد آستین ها را بالا بزنید و با تحمل کردن مخاطرات مربوطه(!) کله پاچه درست کنید. اما اگر به هر دلیل همت و تحمل لازم این کار را ندارید، باید مابه التفاوت قیمت آن را نیز بپردازید. البته کله پاچه خورهای حرفه ای می دانند اگر بخواهند قسمت های جذاب تر(!) و لذیذتر کله پاچه را گلچین کنند، قیمت آن بالاتر هم خواهد رفت. به عنوان مثال، قیمت یک پکیج سفارشی کله پاچه(!) شامل یک عدد زبان، یک عدد مغز و بناگوش به همراه آب کله پاچه تا ۳۰ هزارتومان می رسد. این قیمت ها شاید در نگاه اول خوشایند نباشد، اما بخار کله پاچه که به مشام آرزومندان می خورد و آبی که از لب و لوچه راه می افتد، جیب و حسابگری به فراموشی سپرده می شود.

کتایون مافی