چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
پخته شده در هوای داغ یعنی چه
در بحث طبخ موادغذایی برخی عوامل مانند اندازه ذرههای موادغذایی، مدت زمان پخت و میزان تماس با ماده مورد استفاده برای طبخ (روغن، آبوهوای داغ) تعیینکننده افت موادمغذی موجود هستند و هر چه اندازه ذرههای موادغذایی کوچکتر، مدت زمان پخت طولانیتر و دمای پخت بیشتر باشد، میزان از دسترفتن موادمغذی افزایش پیدا میکند و متاسفانه در دماهای بالای۱۶۰ درجه سانتیگراد مخصوصا در طبخ با روغن با توجه به نوع مادهغذایی، ترکیبهای مضری نیز ایجاد میشود...
در این روش، آب مادهغذایی در اثر تماس با روغن داغ تبخیر و فضاهای خالی موجود با روغن پر میشود و این موضوع نه تنها کالری محصول را بالا میبرد و انرژی دریافتی از مصرف آن را افزایش میدهد بلکه باعث از بین رفتن برخی ویتامینها و موادمعدنیشان نیز میشود. بهعنوان مثال، طی سرخ کردن، ویتامینهای گروه B و C آسیب میبیند و ویتامین D تخریب خواهد شد. املاح معدنی مانند سدیم و پتاسیم مادهغذایی نیز با اسیدهای چرب آزاد موجود در روغن واکنش نشان میدهند و ترکیبهای صابونی ایجاد میکنند که باعث ایجاد کف در روغن و تسریع در اکسیداسیون آن میشود. در محصولهایی که با سیبزمینی یا فرآوردههای حاصل از آن تهیه میشوند نیز روند سرخکردن باعث تولید آکریلامید میشود که ترکیبی سرطانزاست. این محصولات نهتنها پرچرب هستند، بلکه باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن میشوند و برای قلب و عروق نیز مضرند. برخی تنقلات موجود در بازار که با نام پلت عرضه میشوند در واقع محصولهای حجیم شده اکسترودری (نوعی دستگاه خشککن) بر پایه آرد برنج، ذرت یا برخی نشاستهها هستند که در روغن داغ سرخ میشوند و سپس در سیستم دراژه وارد شده و چاشنی و طعمدهندههای مختلف مثل طعمدهندههای پنیری، باربیکیو، کچاپ و... به آنها اضافه میشود. در نتیجه این محصولها چون در نهایت سرخ میشوند با توجه به نوع فرآیند و تجهیزات مورد استفاده، احتمال از دست رفتن موادمغذی و ایجاد ترکیبهای مضر در آنها وجود دارد.
البته گروهی از تنقلات نیز مانند بعضی از انواع چیپسها که بر پایه ذرت یا سیبزمینی هستند تنها با هوای داغ طبخ میشوند.
در این اسنکها چون مرحله سرخشدن در روغن را نداریم سالمتر از گروه قبل هستند ولی اگر در فرآیند این محصولات کنترل کافی وجود نداشته باشد، برشتهکردن توسط هوای داغ نیز میتواند باعث ایجاد ترکیبهای مضر و سرطان زا شود. بحث دیگری که باید به آن توجه کرد، بحث اسانسها و طعمدهندههایی است که در اینگونه محصولات به کار میرود. چون بعضی از این افزودنیها دارای ترکیبهایی هستند که برای دستگاه گوارش مشکلساز است یا به دلیل وجود نمک فراوان در ترکیبهایی برای سلامت بدن مضر هستند بنابراین درمصرف اینگونه محصولات نباید زیادهروی کرد. به طور کلی در صنعت تلاش بر این است که میزان این ترکیبهای مضر هنگام فرآیند تولید، کنترل و به حداقل ممکن برسد اما به هر حال نمیتوان جلوی ایجاد آنها را کاملا گرفت. پس شرکتهایی که از مواداولیه مناسبتر مانند روغنهای مخصوص سرخکردنی که اسیدچرب ترانس کمتری دارند و پراکسید آنها پایینتر است، استفاده میکنند یا تجهیزات و فرآیندهای سالمتری را به کار میبرند (نظیر طبخ در هوای داغ کنترلشده)، محصولات سالمتری تولید میکنند. در هر حال، بهتر است مصرفکننده هنگام خرید اینگونه فرآوردهها توجه داشته باشد محصولاتی را تهیه کند که در ترکیبهای آن از روغن، نمک و مواد افزودنی کمتری استفاده شده باشد. ضمنا تاریخ تولید آن به روز و دارای بستهبندی مناسب و پروانه ساخت وزارت بهداشت باشد.
مهندس شهرام ارشدینژاد
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی مجلس چین دولت سیزدهم خلیج فارس دولت لایحه بودجه 1403 شورای نگهبان حجاب مجلس یازدهم
روز معلم تهران سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش شهرداری تهران فضای مجازی پلیس سلامت دستگیری شورای شهر تهران سازمان هواشناسی
بانک مرکزی خودرو دلار قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو ایران خودرو سایپا بازار خودرو مالیات تورم ارز
تلویزیون سریال سعید آقاخانی سینمای ایران سینما نون خ موسیقی تئاتر دفاع مقدس فیلم کتاب رسانه ملی
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان ترکیه افغانستان
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید سپاهان تراکتور بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ برتر فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی اینستاگرام ناسا تبلیغات تسلا اپل فناوری گوگل همراه اول آیفون ماه
داروخانه کاهش وزن خواب مسمومیت دیابت طول عمر سلامت روان بارداری آلزایمر