یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
سالم پیر شوید
با وجود تبلیغات مجلات درباره محصولات آرایشی «معجزهآسا» که دارای اکسیر جوانی هستند، حقیقت این است که هر روز بر سن ما و سن چهره ما افزوده میشود. شاید بهتر باشد به جای مقابله با افزایش سن، به فکر داشتن دوران سالمندی سالم باشیم. با افزایش تدریجی سن، باید آنچه برای جسم و روحمان لازم است فراهم کنیم تا خطر ابتلا به بیماریهای جسمی و روحی را کاهش دهیم. بهتر است به جای پرداختن به رویای بازگشت به جوانی، بدنتان را تقویت کنید. دکتر «باربارا شوکیت- هیل» میگوید: «اگر دوران سالمندی سالمی داشته باشیم دیگر نگران بالا رفتن سن و مقابله با آن نخواهیم بود.»
● چگونه خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهیم
مواد اکسید کننده، هر روز بر سلولهای بدنمان اثر میگذارند. با افزایش سن، بدن ما نیز در معرض اکسید کنندههای بیشتری قرار میگیرد. دکتر «شوکیت هیل» و همکارانش مواد غذایی را که اثرات منفی اکسید کنندهها را از بین میبرند یا از بروز زیانهای بعدی پیشگیری میکنند، مورد بررسی قرار دادند. این نوع غذاها تعداد سلولهای مغز را افزایش میدهند و عملکرد آنها را بهبود میبخشند. او میگوید: «همزمان با افزایش سن، قدرت بدن برای مقابله با آثار مواد اکسید کننده کمتر شده و پاسخ بدن نسبت به التهاب شدیدتر میشود.» با اینکه بعضی از خوراکیها باعث ایجاد سلامتی، انرژی و قدرت فکری بیشتر در هنگام سالمندی میشود، هنوز مکانیسمهای بیولوژیکی این امر کاملا شناخته شده نیست.
بسیاری از پژوهشگران بر این عقیدهاند که اثرات مفید این غذاها، حاصل تنوع مواد مغذی موجود در آنهاست. در نهایت آنچه از این حرفها نتیجه میگیرید، این است که شما باید مواد مورد نیاز خود را از طریق مواد غذایی به دست بیاورید نه از طریق دارو. خانم «مارتا کلر موریس » میگوید: «استفاده از مکملها، ویتامینها و... در بهبود بسیاری از بیماریها اثر چندانی ندارند. فقط در بعضی موارد مانند کاهش تراکم استخوان و کمبود ویتامین B۱۲، مصرف مکملها میتوانند مفید باشند. در حالی که تامین ویتامینها و دیگر ترکیبات لازم، از طریق مصرف مواد غذایی، فواید بسیار دارد. دکتر «شوکیت هیل» میگوید: «به نظر ما خوردن میوهها و سبزیجات تازه یا حتی منجمد، بهتر از مصرف مکملهاست. زیرا مکملها دارای تمام ترکیبات لازم نیستند. ما در آزمایشگاه تحقیقاتی، مواد غذایی را به چند گروه از ترکیبات مختلف تجزیه کردهایم اما هیچکدام از این گروهها به تنهایی تاثیر چندانی ندارد، بلکه باید همراه هم مصرف شوند.»
● چه غذاهایی روند پیری را به تاخیر میاندازند؟
همانطوریکه میدانید میوهها، سبزیجات، غلات کامل و مواد غذایی از این دست، بسیار مفید هستند اما مواد غذایی خاصی وجود دارند که تاثیر آنها در کاهش مشکلات و اختلالات ناشی از افزایش سن، بسیار چشمگیر است. این مواد عبارتند از:
▪ انواع توتها
میوههایی مانند توتفرنگی، بلوبری، تمشک و زغالاخته سرشار از آنتیاکسیدان هستند. آنتیاکسیدان از ضعف حافظه جلوگیری میکند و عملکرد مغز را بهبود میبخشد. روزانه خوردن یک فنجان از این نوع میوهها بهصورت تازه یا منجمد، اثر مواد اکسید کننده را کاهش میدهد، التهاب را کم میکند و فعالیت سلولهای مغز را افزایش میدهد، از لحاظ فایده، بلوبری در راس این گروه از میوهها قرار دارد. نوع ارگانیک این میوهها، نسبت به آنهایی که به روش سنتی پرورش مییابند، دارای ترکیبات سودمند بیشتری است.
▪ انواع فلفل قرمز، مرکبات و تخمه آفتابگردان
میوهها و سبزیجاتی که دارای ویتامین C فراوان هستند، از تغییرات پوست در اثر افزایش سن جلوگیری میکنند. انواع آجیل (مغزها) و روغنهای حاوی اسیدلینولیک هم اثر مشابهی دارند. به غیر از سن، قرار گرفتن در معرض آفتاب و عوامل دیگر، زنانی که بیشتر غذاهای سرشار از ویتامین C و اسیدلینولیک مصرف میکنند، پوستشان کمتر خشک و چروک میشود و «آتروپی» کمتری خواهد داشت: «آتروپی» همان تحلیل رفتن تدریجی لایههای پوست است.
▪ کاکائو
ترکیبات موجود در کاکائو با آثار زیانبار اکسیدکنندهها مقابله میکند و حتی از چای سبز هم خاصیت آنتیاکسیدانی بیشتری دارد. در واقع کاکائو بالاترین میزان آنتیاکسیدان را داراست و بعد از آن چای سبز و چای سیاه قرار دارند. اگر کاکائو را با شیر بدون چربی مصرف کنید، به تقویت استخوانهایتان هم کمک خواهید کرد.
▪ انواع کلم و اسفناج
مصرف فراوان سبزیجات، ضعف حافظه را در سنین بالا کاهش میدهد. دکتر «موریس» و همکارانش با مطالعه روی سه هزار و ۷۰۰ نفر از افراد ۶۵ سال به بالا متوجه شدند که عدهای از آنها که روزانه سه تا چهار وعده سبزیجات مخصوصا سبزیجات دارای برگهای سبز مصرف میکردند، نسبت به عدهای که روزانه کمتر از یک وعده سبزیجات میخوردند، کمتر دچار ضعف حافظه، مشکل در یادآوری مطالب و سایر اختلالات مغزی شدند.
▪ ماهی
سالهاست که ماهی «غذای مغز» نام گرفته است. اینک ثابت شده که خوردن ماهی توانایی ذهنی شما را در سنین بالاتر افزایش میدهد. افرادی که حداقل هفتهای یکبار ماهی مصرف میکنند، در مقایسه با کسانی که کمتر از یک وعده در هفته ماهی میخورند، کمتر به ضعف و اختلال حافظه ناشی از افزایش سن مبتلا میشوند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران شورای نگهبان انتخابات حسین امیرعبداللهیان دولت مجلس شورای اسلامی حجاب جنگ دولت سیزدهم حسن روحانی انتخابات مجلس دوازدهم دانشگاه تهران
تهران شهرداری تهران هواشناسی سیل فضای مجازی قتل سامانه بارشی سازمان هواشناسی باران یسنا آموزش و پرورش هلال احمر
خودرو قیمت دلار بازار خودرو قیمت خودرو یارانه قیمت طلا بانک مرکزی مسکن دلار حقوق بازنشستگان ایران خودرو تورم
تلویزیون نمایشگاه کتاب دفاع مقدس سینمای ایران صدا و سیما رهبر انقلاب مسعود اسکویی صداوسیما موسیقی سریال مهران غفوریان تئاتر
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه امیرعبداللهیان اوکراین نوار غزه انگلیس یمن
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید مهدی طارمی لیگ برتر سپاهان جواد نکونام بارسلونا باشگاه استقلال بازی علی خطیر
باتری گوگل اپل آیفون پهپاد سامسونگ ناسا عکاسی مایکروسافت
ویتامین کاهش وزن دیابت خواب بیمارستان سلامتی چای افسردگی توت فرنگی چاقی آلرژی اعتماد به نفس