چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
روش های موثر بانکداری در افغانستان
افغانستان کشوریست که طی سه دهه تنش و تشدد ، زیر بناهای ساختاری آن در همه عرصه ها – به ویژه در عرصه اقتصادی به شدت آسیب دیده است .
در طول جنگ های سی ساله، روند سرمایه گذاری در کشور با مشکلات فراوانی همراه بوده و بسیاری از تجار و سرمایه گذاران داخلی ازاین کشور فرار نموده اند .
اکنون که افغانستان پس از سپری نمودن تحولات گوناگون ، پا به عرصه بازسازی و نوسازی گذاشته است ، رشد روند سرمایه گذاری در عرصه های دولتی و خصوصی از ضروریات مبرم مردم افغانستان
و اقتصاد کشور دانسته میشود .
افزون بر رشد زمینه های اقتصاد دولتی ، تعالی و گسترش اقتصاد خصوصی از اولویت های اساسی برای افغانستان است ؛ زیرا رشد و افزایش عرصه های اقتصاد خصوصی و در کلیت بلند رفتن میزان سرمایه گذاری خصوصی در کشور ، مساوی بر رشد اقتصادو سرمایه شهروندان کشور است .
با استناد بر این مسأله ، یکی از روش های فعال برای گسترش اقتصاد خصوصی و بلند بودن ظرفیت سرمایه گذاری خصوصی ، ایجاد و فعالیت بانکهای خصوصی داخلی ، به خاطر خدمت موثر به اقتصاد شهروندان و گسترش زمینه های این فعالیت است .
با توجه به کاستی ها و مشکلاتی که فرا راه سرمایه گذاری و در کلیت کار بانکداری در افغانستان وجود دارد،
فعالیت بانک های خصوصی در افغانستان تا حدی با تجربه های مدرن در عرصه بانکداری همراه بوده است ؛ اما فراگیری موثر تجربه های خوب و مدرن در عرصه بانکداری در کشور ، مستلزم عملی سازی روش های بهتر و مبتنی بر تجربه دقیق است که در ذیل نوشته – به طور فشرده – به این روش ها به صورت پیشنهادی، اشاره می شود :
۱) داشتن اعتماد ، خدمات شفاف و صداقت در شیوه مدیریت از نخستین اصل های عمده در روش بانک داری است .
۲)داشتن رابطه دو سویه میان بانک و مشتری از ضروریات عمده است .
۳) فراهم سازی زمینه سهولت در عرضه خدمات و جلب توجه مردم، اصل دیگر است که بادد مدنظر باشد .
۴) یکی از روش های جلب اعتماد ، سهم دادن مردم در خود بانک است ؛ این سهم می تواند هم به صورت مادی باشد و هم به صورت معنوی . مهم این است که برای مردم، احساس و تشریک مساعی در بانک به وجود بیاید .
۵) عرضه خدمات مدرن برابر با روش های امروزی ، اصل دیگری در شیوه مدیریت بانکداری است و عملی سازی این روش ها می تواند هم سهولت را در عرضه خدمات به بار آورد و هم استندردهای کاری را به وجود آورد .
۶) ابتکار و شیوه عمل جدید و مطابق به خواست ها و نیازهای مردم جامعه از اولویت های مهم در عرصه مدیریتی است . شکل گیری این ابتکار و شیوه عمل جدید، وابسته به ارزیابی ما از ضرورت ها و نیازمندی های اقتصادی مردم است
از این که اقتصاد مردم افغانستان به شدت آسیب دیده است ؛ برای رشد متوازن و توسعه آن، می توان از طریق عملی ساختن روش های بانکداری سالم ، عمل نمود ؛ اما این عمل سالم، مبتنی بر درک درست از شیوه های مدیریت سالم برای رشد اقتصاد مردم است .
نوشته:داکترفریدون نورزاد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست