جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
سبد بسكتبال آسیا نه نمی گوید
چینی ها تنها نماینده بسكتبال آسیا در مرحله حذفی پانزدهمین دوره رقابت های جهانی هستند. این رقابت ها از هفته گذشته در ژاپن آغاز شده است و ۲۴ تیم در آن شركت دارند. چینی ها بعد از ناكامی لبنان، قطر و ژاپن از آسیا به جمع ۱۶ تیم رسیدند. در مرحله گروهی بازی های جهانی اگرچه لبنانی ها با شكست فرانسه شگفتی ساز شدند اما با شكست برابر نیجریه، آرژانتین و صربستان و مونته نگرو از راهیابی به مرحله حذفی بازماندند. قطر تمامی بازی هایش را باخت و ژاپن تنها از سد پاناما گذشت. نتایج آسیایی ها یك بار دیگر تفاوت فاحش بسكتبال قاره كهن را با سایر قاره ها نشان داده است.
اگرچه چینی ها پرچمدار بسكتبال آسیا به شمار می روند، اما این تیم نیز در دیدار با قطب های سنتی بسكتبال جهان، نتایج را با اختلاف واگذار كرده است. چین با یائومینگ در گروه D از سد تیم های سنگال و پورتوریكو گذشت. قهرمان مقتدر آسیا در سایر بازی هایش با تیم های آمریكا، ایتالیا و اسلوونی ملاقات كرده بود.
نتایج آسیایی ها اگرچه ناامیدكننده است اما به واسطه حضور آنان در بازی های آسیایی قطر باید گفت حریفان جدی برای تیم ملی كشورمان به شمار می روند. شركت در رقابت های جهانی اعتماد به نفس بالایی در بین این تیم ها ایجاد می كند. علاوه بر آن نكات فنی تاكتیكی زیادی از رویارویی با تیم های طراز اول جهان به تیم های آسیایی انتقال می یابد. در رده بندی كنونی فیبا، بسكتبال ایران در مكان سی و هفتم جهان و ششم آسیا جای دارد. هر چهار تیم آسیایی به همراه كره جنوبی بالاتر از ایران قرار گرفته اند.
با این حال رقابت های جهانی بدون تاثیرگذاری آسیایی ها به حركت خود ادامه می دهد. بیشترین تاثیرگذاری در این رقابت ها مثل ادوار گذشته از سوی آمریكایی ها است ضمن آنكه تركیه را به نام پدیده رقابت ها نباید از قلم انداخت. ترك ها با آنكه تیمی جوان دارند اما در مرحله گروهی توانستند از سد تیم هایی مثل لیتوانی، برزیل و استرالیا عبور كنند، تركیه تیم هجدهم فیبا است و حتی پایین تر از چین قرار گرفته است اما سرمایه گذاری های ده سال اخیر این كشور در بسكتبال باعث شده تا امروز شگفتی ساز جام پانزدهم شود. آمریكایی ها با سرمربی صاحب سبك خود از دانشگاه دوك Duke به ژاپن آمده اند.
مایك شیسفسكی در سال های ۱۹۹۱ ۱۹۹۹۰ و ۱۹۹۲ ۱۹۹۱ به مقام قهرمانی كالج های آمریكا NCAA رسید و در سال ۱۹۹۲ در المپیك بارسلونا مربی تیم رویایی بود. چهار سال پیش وقتی چهاردهمین دوره بازی ها در ایالت ایندیانا جریان داشت تیم آمریكا به فینال نرسیده بود اما تیم شیسفسكی با امید فراوان به ژاپن آمده است. او در اردوی تیمش از كنار نام بزرگانی نظیر كوبی برایانت، لامارا ودوم و شان ماریون گذشت و با تیمی كه میانگین سنی آن ۵۲۴ است در رقابت های جهانی شركت كرد. در تركیب تیم آمریكا دایانی وید صیامی بازیكنی كه در آخرین مسابقه فینال NBA برابر دالاس درخشید جلب توجه می كند.
به همراه او كارملو آنتونی، شان بتیر، التون برند، دوایت هووارد و لیبرون جیمز دیده می شوند. آمریكا در گروه D سنگال تیم سی ام، پورتوریكو یازدهم، ایتالیا ششم، چین چهاردهم و اسلوونی تیم بیست و دوم رنكینگ جهانی را از پیش روی برداشت. بعد از سال ۱۹۹۴ و در بازی های تورنتو كانادا كه تیم آمریكا با شكست روسیه قهرمان جهان شده بود در سال های ۱۹۹۸ و ۲۰۰۲ از راهیابی به فینال بازماند.
آمریكایی ها در چهارده دوره گذشته ۳ طلا، ۳ نقره و ۳ برنز كسب كردند. پس از آنها روس ها با اتحاد جماهیر شوروی با ۳ طلا، ۳ نقره و ۲ برنز جای گرفته بودند اما پس از فروپاشی شوروی، روسیه با ۲ نقره در جای چهارم قرار گرفته است. صربستان و مونته نگرو یا یوگسلاوی سابق به همراه برزیل دیگر كشورهای پرآوازه در بسكتبال جهان به شمار می روند. صربستان مدافع قهرمانی دوره قبل است كه به همراه آرژانتین نایب قهرمان و آلمان تیم سوم دوره قبل به بازی های آینده خود در جام پانزدهم فكر می كنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست