چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بنیان گذار وردپرس کیست؟
وردپرس، یک نرم افزار کدباز است و بنابراین به همین دلیل و تصور ذهنی، ممکن است هیچگاه به فکر نیفتاده باشیم که پایه گذار این سیستم محبوب وبلاگ نویسی چه کسی بوده است. چیزی که من هم به فکرش نیفتاده بودم و برایش گوگل نکرده بودم!اگر در اینترنت «متMatt » را گوگل کنید به جای این که صفحات مربوط به هنرپیشه مشهور هالیوود -مت دیمن- را ببینید، در صدر نتایج جستجو سایت «مت مولنوگMullenweg Matt » را به عنوان نخستین نتیجه جستجو خواهید دید. مت مولنوگ کیست؟! این جوان ۲۳ ساله، پایه گذار وردپرس است، همان نرم افزار کدبازی که به طور گسترده از سوی وبلاگ نویسان برای نوشتن وبلاگ مورد استفاده قرار می گیرد.«مت چارلز مولنوگ»، ۱۱ ژانویه ۱۹۸۴ در هوستون تگزاس به دنیا آمد و در حال حاضر در سانفرانسیسکوی کالیفرنیا زندگی می کند.مولنوگ در ابتدا مدتی به مطالعه ساز ساکسیفون پرداخت و در آموزشگاه بازیگری و هنرهای نمایشی حضور می یافت.اولین سیستمی که مولنوگ برای وبلاگ نویسی از آن استفاده کرد، سیستم cafelog/d۲ بود. او برای نخستین بار برای انتشار عکس هایی که در سفر به واشنگتن گرفته بود از این سیستم استفاده کرد. همین تجربه باعث شد که به این فکر بیفتد که خود، برای وبلاگ نویسی نرم افزاری به روز و سازگار با استاندادهای وب که نیازهایش را برآورده کند، بنویسد. او در ژانویه ۲۰۰۳، در وبلاگش این مطلب را اعلام کرد.
مولنوگ به سرعت با شخصی به نام «مایک لیتل» تماس گرفت و با کمک هم، این دو شروع به نوشتن وردپرس با استفاده از d۲ کردند. توسعه دهنده اصلی d۲ یعنی Valbrighi Michel هم به زودی به جمع دو نفره آن ها اضافه شد.در مارس ۲۰۰۳ او Group Protocols Multimebia Glodal را تاسیس کرد که در آن نخسیتن «میکروفرمت ها» نوشته شد.او در آوریل ۲۰۰۴، سرویس نام آشنای Matic-O-Ping را تاسیس کرد که همانگونه که از نام آن برمی آید، سرویسی است که با آن می شود پینگ کرد و موتورهای جستجویی مانند تکنوراتی را از به روز شدن وبلاگ، آگاه کرد. اگر با این سرویس جالب کار کرده باشید، می دانید که به یاری آن می شود، به صورت بسیار ساده سرویس های بسیار زیادی از جمله بلاگرولینگ محبوب وبلاگ نویسان ایرانی را پینگ کرد.
در حال حاضر Matic-O-Ping روزانه یک میلیون بار پینگ می شود.در می۲۰۰۴ ، رقیب وردپرس یعنی مووبل تایپ، اعلام کرد که قیمت هایش را تغییر داده است. مساله ای که باعث شد هزاران کاربر مووبل تایپ به فکر استفاده از نرم افزاهای جایگزین بیفتند. وردپرس به خوبی از این فرصت استفاده کرد.در اکتبر ۲۰۰۴، CNET وی را استخدام کرد تا در آنجا، روی وردپرس کار کند و در اداره وبلاگ ها و رسانه های جدید به آنها کمک کند.در دسامبر ۲۰۰۴، مولنوگ ddPress را عرضه کرد، سیستمی که وی در طی چند روز تعطیلات نوشته شده بود.در فوریه ۲۰۰۵، نسخه ۵.۱ وردپرس آماده شد که نام Strayhorn را بر آن نهاده بودند. این نسخه ۹۰۰ هزار بار دانلود شد.در آوریل ۲۰۰۵ شخصی متوجه شد که در سایت org.WorbPress، مقاله های زیادی به صورت مخفی وجود دارد که با تکنیک cloaking نوشته شده اند. در cloaking دارنده یک سایت، کاری می کند که نسخه ای از سایت که به عنکبوت های جستجو عرضه می شود، متفاوت از چیزی باشد که به بازدیدکنندگان عادی نشان داده می شود.مولنوگ مجبور شد که مطلب را بپذیرد و همه مقالات را حذف کند.
مولنوگ در اکتبر ۲۰۰۵ از CNET جدا شد. چند روز بعد او Akismet را معرفی کرد، سرویسی که جلوی کامنت ها و ترک بک های اسپم را می گیرد.در نوامبر ۲۰۰۵، شرکت در پروژه وردپرس از حالت دعوتنامه ای درآمد و مشارکت در آن برای همه آزاد شد.در دسامبر ۲۰۰۵، او Automattic را معرفی کرد. سرویسی که خدمات میزبانی وبلاگ ارائه می دهد و نرم افزارهای ضد اسپم می سازد. اکنون بر اساس آمار Comscore، سایت Automattic ماهانه ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده دارد و در میان ۲۵ سایت برتر جهان قرار دارد.در مارس ۲۰۰۷ مجله معتبر Worlb PC، او را به عنوان یکی از ۵۰ فرد مهم در اینترنت برگزید و در رده شانزدهم قرار داد.
com.eshkz۱pe
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست