سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
دست هایتان را حتما بشویید
افراد میتوانند با عمل سادهای مانند شستن دستها، به میزان قابل ملاحظهای احتمال ابتلا به بیماری را کاهش دهند.
بیش از صد سال پیش، دکتر زمل وایز برای اولین بار نشان داد که شستن دستها از گسترش بیماری جلوگیری می کند.
دکتر زمل وایز در بیمارستانی در وین کار می کرد که میزان مرگ و میر بیماران بخش زایمان آن بسیار زیاد بود. اکثر کسانی که می مردند بوسیله دانشجویان دوره پزشکی درمان می شدند که پیش از ورود به بخش زایمان، کلاس تشریح جسد داشتند.
به دلیل آن که این پزشکان بین تماس با جسد و معاینه بیماران بخش زایمان، دست های خود را نمی شستند، باکتری ها را از اجساد بخش تشریح به مادران بستری در بخش زایمان انتقال می دادند.
دکتر زمل وایز گفت که دانشجویان دستان خود را پیش از تماس با بیماران بخش زایمان بشویند و این کار میزان مرگ بیماران بخش زایمان را تا پنج برابر کاهش داد.
این آغاز کنترل عفونت بود و به عنوان یک موفقیت نه تنها در مراکز بهداشتی، بلکه در زمینه بهداشت عمومی نیز در نظر گرفته شد.
امروز اهمیت شستن دست ها در جلوگیری از بیماری ها در جامعه، مدارس، مراکز مراقبت از کودکان و.... مشخص شده است.
همه افراد بطور مرتب و حداقل به مدت ۱۵ ثانیه دست خود را با صابون و آب بشویند تا از انتقال میکروب های بیماری زا جلوگیری شود
طبق اعلام مرکز کنترل بیماری ها (CDC)، میکروب های بیماری زا از پنج راه بوسیله دست های آلوده منتقل می شوند:
۱. انتقال از دست به غذا : توسط کسی که غذا را آماده می کند و پس از دستشویی، دست خود را نمی شوید، میکروب ها از دست های کثیف به غذا منتقل می شوند.
۲. انتقال از کودک آلوده به دست و سپس به افراد دیگر: طی تعویض پوشک بچه مبتلا به بیماری مثل اسهال، میکروب ها از کودک به دست فردی که او را عوض می کند منتقل شده و سپس در صورت نشستن دست، این فرد با دست زدن به افراد دیگر، آنها را نیز آلوده می کند.
۳. انتقال از غذا به دست و از آن به غذا : میکروب ها از موادغذایی خام و نپخته مثل سبزی گلآلود یا گوشت نشسته، به دست منتقل می شوند و در صورت نشستن دست، به سایر مواد غذایی انتقال می یابند.
۴. انتقال از بینی، دهان یا چشم به دست و سپس به دیگران: میکروب هایی که باعث سرماخوردگی، عفونت های پوستی و دیگر بیماری ها می شوند، می توانند از طریق عطسه، سرفه، یا مالیدن چشم به دست منتقل شوند و سپس به دیگر افراد انتقال یابند.
۵. انتقال از غذا به دست و سپس به کودک: میکروب های منتقل شده از موادغذایی خام به دست ممکن است به کودکی که در تماس با این دست آلوده قرار می گیرد، منتقل شوند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران بابک زنجانی مجلس شورای اسلامی مجلس دولت سیزدهم قوه قضائیه خلیج فارس دولت لایحه بودجه 1403 شورای نگهبان حجاب مجلس یازدهم
تهران قوه قضاییه هواشناسی سیل آموزش و پرورش شهرداری تهران فضای مجازی پلیس سازمان هواشناسی شورای شهر تهران قتل شورای شهر
خودرو سایپا بانک مرکزی قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا ایران خودرو دلار بازار خودرو چین مالیات تورم
تلویزیون سریال رسانه سینمای ایران سینما دفاع مقدس موسیقی تئاتر فیلم زنان رسانه ملی کتاب
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان نتانیاهو ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان تراکتور باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال لیگ برتر تیم ملی فوتسال ایران فوتسال بازی وحید شمسایی
هوش مصنوعی اینستاگرام ناسا اپل تسلا تبلیغات فناوری پهپاد همراه اول آیفون گوگل
داروخانه مسمومیت دیابت خواب کاهش وزن طول عمر سلامت روان بارداری هندوانه