دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
شنا در دوران بارداری
یافته های یک پژوهش انجام شده در کشور نشان می دهد: مادرانی که در دوران بارداری در کلاس های آکواژیمناستیک (نوعی حرکات ورزشی در آب) شرکت کرده اند تا دو برابر کمتر از سایرین به سزارین نیاز داشتند.
دکتر نیلوفر معتمدی این پژوهش را با عنوان «بررسی اثر شنا در آب بر سهولت و نتایج زایمان طبیعی در زنان باردار (حاملگی بار اول) انجام داده است.
در این پژوهش ۱۴۶ خانم باردار طی سال های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۰ که در بخش آکواژیمناستیک شرکت داشته اند، مورد بررسی قرار گرفته اند.
آکواژیمناستیک، مجموعه حرکات ورزشی است که با هدف توانمندسازی زنان باردار و منطبق با فیزیولوژی بدن مادران باردار طراحی و در آب گرم انجام می شود.
به گفته دکتر معتمدی ۷۳ نفر از زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان طی مدت بارداری در بخش آکواژیمناستیک به تمرین های ورزشی پرداختند و ۷۳ نفر در این کلاس ها مشارکت نکردند.
یافته های این پژوهش بیانگر آن بود ۵۳ درصد شرکت کنندگان در کلاس های آکواژیمناستیک به روش طبیعی و ۳۲ درصد آنان به روش سزارین وضع حمل کردند.
به گفته دکتر صارمی، بخش آکواژیمناستیک می تواند در پیشبرد اهداف پروتکل کشوری زایمان فیزیورلوژیک تاثیر به سزایی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از آکواژیمناستیک نیازی به شنا کردن ندارد، ادامه داد: آکواژیمناستیک بهترین ورزش دوران بارداری است، زیرا مادر در آب احساس سبکی کرده و فشار و کشش کمتری به بدنش وارد می شود.
هدف از این حرکات ورزشی، ارتقای کیفیت زندگی زنان باردار، حفظ پروسه فیزیولوژیک بارداری و همچنین کمک به انجام زایمان طبیعی و آسان است.
اغلب زنانی که در طی دوران بارداری در کلاس های آمادگی برای زایمان شرکت می کنند، برنامه آرام سازی عضلانی و ورزش در آکواژیمناستیک انجام می دهند. علاوه بر اینکه عملکرد قلب و ریه آنان بهبود می یابد از آمادگی جسمانی بهتری نیز برخوردار شده، زایمانی خوشایند، آسان و طبیعی خواهند داشت و با خاطره ای خوش، تولد نوزاد خود را جشن می گیرند.
آکواژیمناستیک همچنین در توانمندسازی زنان میانسال و یائسه کمک فراوانی می کند و در بهبود و پیشگیری از دردها و گرفتگی های اسکلتی عضلانی، مفصلی، آرتروز و دیسک های کمر و گردن، اضافه وزن و واریس نیز بسیار موثر است.
دکتر صارمی با اشاره به اختلالات گوارشی در دوران بارداری به ویژه یبوست ها و عوارض ناشی از آن افزود: برنامه های ورزشی هدفمند و تحت نظر ماماهای ماهر و استفاده از آکواژیمناستیک می تواند در کاهش این عوارض موثر بوده، همچنین سبب پیشگیری از بروز اندوه و افسردگی های پس از زایمان شود.
همچنین تقویت ماهیچه های نگهدارنده ستون فقرات به ویژه ماهیچه های لگنی و آماده شدن لگن، برای یک زایمان حتی الامکان طبیعی، پیشگیری و درمان تهوع صبحگاهی (ویار) بدون استفاده از دارو نیز از فواید آکواژیمناستیک است.
مشاوره های دوران بارداری زیر نظر ماماهای ماهر و متخصصان به صورت خصوصی و گروهی به منظور آگاه ساختن زنان باردار در جهت برطرف کردن نگرانی های ناشی از تغییرات فیزیکی و روانی دوران بارداری و پس از زایمان از بخش های عمده برنامه های آمادگی برای زایمان وآکواژیمناستیک به شمار می رود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست